Podlej tego irysa, to szybciej nabierze masypela11 pisze:A ja czekam aż zakwitnie u mnie ten jaśniutki irysek ,bo ciągle jest w pąku . A swoją drogą nie mogę wyjść z podziwu , jak można napisać hopla przez ch [chopla] ,patrzę i nie wierzęale widac można
.Nie powinnam pisać jak jestem zmęczona. Przepraszam Moniczko
 . Jest bardzo sucho.
 . Jest bardzo sucho. ps.nie ma za co przepraszać - ja w pośpiechu czytając nawet nie zauważyłam

Niesamowity ogród.Jaka konsekwencja w aranżacjach.I tak przepięknie dopasowana biżuteria ogrodowa.Oglądam każdą kompozycję po kilka razy
 Niesamowity ogród.Jaka konsekwencja w aranżacjach.I tak przepięknie dopasowana biżuteria ogrodowa.Oglądam każdą kompozycję po kilka razy  

Ogród powstaje metodą prób i błędów, ale powoli dążę do tego, co mam poukładane w głowie
  Ogród powstaje metodą prób i błędów, ale powoli dążę do tego, co mam poukładane w głowie   
  .
 . 
   W tym roku na wierzch posypaliśmy kompost i to dlatego wydaje się lepsza w gatunku. W rzeczywistości jest zupełnie kiepska
  W tym roku na wierzch posypaliśmy kompost i to dlatego wydaje się lepsza w gatunku. W rzeczywistości jest zupełnie kiepska  
 Zrobiło się niebiesko na rabatach, a wszystko za sprawą irysów i orlików, które tak bardzo lubię
  Zrobiło się niebiesko na rabatach, a wszystko za sprawą irysów i orlików, które tak bardzo lubię  

[/quote]
[/quote]

Przywrotnik teraz wyjątkowo piękny,
 Przywrotnik teraz wyjątkowo piękny,  Fioletowe irysy syberyjskie pięknie w słońcu pokazałaś.
  Fioletowe irysy syberyjskie pięknie w słońcu pokazałaś.  Donica z surfinią cudna, moje białe przypaliło słońce, chyba za wcześnie wystawiłam.
 Donica z surfinią cudna, moje białe przypaliło słońce, chyba za wcześnie wystawiłam.  Werbenę sadziłam na nowe miejsca w ubiegłym tygodniu, wydaje mi się, że mniejsza lepiej znosi przesadzanie.
 Werbenę sadziłam na nowe miejsca w ubiegłym tygodniu, wydaje mi się, że mniejsza lepiej znosi przesadzanie.

A tak na to liczyłam
 A tak na to liczyłam