Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4

Post »

Jadziu - orliki lubię dlatego, że same się sieją i wyrastają w różnych zakątkach działki. ;:333

Tereniu [tencia] - ja praktycznie wszystko mam już wysadzone. ;:108
Dzisiaj przy użyciu eMa zostały posadzone pomidory do gruntu oraz ogórki, które rosły w doniczkach. :tan
Mam jeszcze trochę rozsad kwiatów w inspekcie, które jutro wysadzę na rabaty, a do inspektu wysieję bylinki.

Dla rozrywki pokażę Wam fotorelację z polowania na wiewiórkę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wiewiórka nie dała się upolować. Zwiała. Miśka długo jeszcze siedziała pod drzewem.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Lucynko ;:196 . No popatrz nie było mnie chwilę a u Ciebie takie cudeńka . Orliki masz przepiękne, te różowe są obłędne ;:oj . Kępy zawilców masz imponujące ,ja mam tylko jedną skromną sadzoneczkę i liczę na to, że się rozrośnie. Mrówka jest świetna ;:333 , wpasowała się dobrze w otoczenie . Ja nie mam żadnych ogrodowych gadżetów i muszę to kiedyś zmienić . Polowanie na wiewiórkę musiała wyglądać z Twojej perspektywy bardzo ciekawie ;:306 . Masz piękny ogród i świetne zwierzęta ;:108 . Pozdrawiam :wit .
Iwona i Piotr
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 09:31

Post »

Szkoda Rudej dobrze, że uciekła :).
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Miśka to charakterny kotek! Tak jak moja Kicia do obcych nie podchodzi! :;230 Piękne zdjęcia Rudzielca! ;:333

Lucynko! Jeszcze raz dziękuję za kwiatki - oczywiście trzech pozycji nie zidentyfikowałam :oops: i pewnie jutro zrobię zdjęcia aby poprosić o pomoc.
I muszę się przyznać, że przy okazji roślinek oddałaś mi bardzo cenny egzemplarz z Twojego inwentarza... przepięknego trzmiela! :heja
Przesiedział biedulek całą dobę w torebce zagrzebany w ziemi, ale odratowałam biedaka i teraz bzyka w moim ogródku! ;:224 Jak dochowam się potomstwa, to oddam! ;:333
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Lucynko!
Ja też miałam wizytę Betinki i zdjęć żadnych nie zrobiłam, chociaż spędziłyśmy ze sobą parę godzin :oops: ach te ogrody tak nas wciągają ;:306 Podziwiam różnorodność kwiecia u Ciebie. Śliczna ta delosperma i nie bardzo potrafię określić jej kolor i ciekawa jestem jej zimowania, u mnie to różnie bywa. Na ogół zimowałam sadzonki w tunelu, a w tym roku nawet one przepadły ;:oj Druga roślina biała to rogownica kutnerowata ;:333 Polowanie Miśki na wiewiórkę :;230 ciekawa jestem co ona by z nią zrobiła ;:306 Mrówa dobrze że nieruchoma i od razu wiedziałam że ją skądś znam ;:306
Dobrej i pogodnej soboty Lucynko ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

No i minął kolejny ciepły majowy dzionek. ;:224
Witajcie wieczorową porą! ;:4

Cały Boży dzień w ruchu, wszystkie części i cząsteczki ciała oberwały ode mnie równiutko. :pogon Ale nic to. ;:185 Przynajmniej wiem, że je posiadam. ;:303
Wszystkie rośliny już na swoich miejscach, posadziłam wreszcie przechowywane dotąd na balkonie zioła, wysiałam do gruntu bazylię, a do inspektu rośliny bylinowe.
Pamiętacie moją bazylię zimującą? Nawet śladu po niej nie ma. ;:222 Taka ona zimująca była, jak ja osiemnastolatką jestem. ;:306

Ewelinko - orliki, które Ci się podobały, już są na wymarciu. Starzeją się, a nie rozsiewają jak inne. Szkoda....
Zawilce potężnie się u mnie rozrastają i jeśli byś chciała, to kilka młodziaczków mogę Ci podarować. ;:108
Gadżety. Cóż, do tej pory nie było ich na mojej działce, ale już się to powolutku zmienia. :tan
Masz rację. Zwierzątka moje kochane, a Miśkę polującą na wiewiórkę powinnam sfilmować. Była niesamowita. ;:306

Iwonko [Iwona i P...] - kota w życiu nie dogoni wiewiórki, która z drzewa na drzewo przeskakuje, a kota nawet na drzewo nie weszła, sądząc zapewne, że ruda zejdzie na dół. :;230 I tu się zawiodła.

Reniu - dawaj zdjęcia, to może mnie się uda zidentyfikować....
Trzmiel jest mój, wobec tego jego (jej) dzieci po połowie. ;:113
Moja kota nie akceptuje obcych, nawet syna, który co tydzień przychodzi na obiadek do mamusi. ;:202

Marysiu [Maska] - różnorodność kwiecia to można podziwiać w ogrodach, działeczka wiele tego nie mieści, a chciałoby się mieć tego dobra znacznie, znacznie więcej. ;:108
Muszę zrobić dokładniejsze zdjęcie tej 'niebiałej' delospermy, bo rzeczywiście trudno jej kolor określić. ;:306
Co do Miśki, to łatwo przewidzieć, co by zrobiła. Uciekłaby. ;:306 Taka z niej bohaterka.... ;:112

Lilak Meyera w pełnej krasie.
Obrazek

Piwonia majowa otwiera kolejne pąki.
Obrazek

Obrazek

Bodziszki mają się dobrze.
Obrazek

Orliki.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kalle. Na razie tylko dwie.
Obrazek

Obrazek

Różyczka. Póki co jedyna, tzw. imieninowa.Obrazek

Obrazek

Młodziutka czeremcha zaszczyci mnie kilkoma kwiatkami.
Obrazek

Wreszcie rozkwita serduszka.
Obrazek

Warzywka zdziesiątkowane przez skrzydlate szkodniki - gołębie.
Obrazek

Ogórasy posadzone.
Obrazek

Pomidorki zapalikowane.
Obrazek

Szkodniki wykąpane poszły spać.
Obrazek

Na mnie jeszcze czeka prysznic aktualnie zajęty przez drugą połowę.

Życzę Wam wszystkim spokojnej nocy i wspaniałej niedzieli. ;:4
Zapowiadają upał! ;:oj ;:oj
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Lucynko piwonia przepiękna, ale zdobi ogród. ;:oj Mrówka cudna, ;:215 skoro prezentowa, to pewnie nie wiesz gdzie kupiona. :?: pomidory dorodne i jakie ładne paliki. ;:138 Ja swoich nie pokażę z drutami. ;:306 Kicia niesamowita, ale miała ciekawy dzień, polowanie na wiewiórkę. Orliki odmianowe pewnie się nie wysiewają, ;:218 zwykłych u mnie pełno. Ciepła na jutrzejsze świętowanie. ;:3
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Miśka to raczej niezadowolona, że wiewióra jej zwiała. Na pewno miała na nią chrapkę. I to są pomówienia, że by jej nie dała rady upolować.....Kotu też wolno marzyć ;:306 Przecież to widać, że to kot łowny ;:224
Może gołębie, jak się wykąpią w takiej luksusowe wannie, to przestaną być szkodnikami? Z wdzięczności, rzecz jasna :;230
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

No no jaka cudna wiewióra i kociak bez szans ;:306
Śliczne chabry, u mnie aktualnie kwitną i sieją się wiec będziesz miała więcej.
Pięknie warzywa rosną a sałata sobie poradzi, latające posyłaj na trawnik niech kamyczki wyciągają. ;:196
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Doszłam i ja do Ciebie. Teraz muszę nadrabiać. A tylko dwa dni mnie nie było. ;:306
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Ale się uśmiałam ;:306 Miśka czekała aż jej manna spadnie z nieba,po co się trudzić wspinaniem na drzewo. :;230
Za to Twoje bezkrwawe łowy były bardzo udane i teraz masz foty z wiewiórką, może Miśka zapoluje przy komputerze. ;:306
Napracowałaś się, ale już masz wszystko w gruncie a sympatyczni Goście umilili Wam czas, ogrodowymi pogaduszkami ;:138
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Iwonka1 pisze:Miśka to raczej niezadowolona, że wiewióra jej zwiała. Na pewno miała na nią chrapkę. I to są pomówienia, że by jej nie dała rady upolować.....Kotu też wolno marzyć ;:306 Przecież to widać, że to kot łowny ;:224
Może gołębie, jak się wykąpią w takiej luksusowe wannie, to przestaną być szkodnikami? Z wdzięczności, rzecz jasna :;230
Świetnie Iwonka to opisała o Miśce ;:215 , lilaka masz na pniu, fajnie, ja mam dwa krzewy, a jak bym sobie z jednego drzewko zrobiła ;:108
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Święto, święto i po .....
Niedziela minęła, ale przecież ja mam codziennie niedzielę. ;:303

Witajcie, kochani wieczorkiem. ;:4

Soniu - lubię piwonie. Wszystkie. ;:108 Jednak do tej mam szczególny sentyment, bo ona ( po części oczywiście ) jeszcze babcina. ;:167
Paliki, powiadasz..... Cóż, dopiero w tym roku M kilkanaście ich zrobił, ale ciągle jeszcze nie dla każdego krzaczka. ;:185
W ubiegłym roku wysiałam odmianowe orliki. One jeszcze nie zakwitły. Czekam, bo bardzo jestem ciekawa, jakie kwiatki pokażą. ;:218

Pierwszy kwiatek maku wschodniego.
Obrazek

Iwonko 1 - moja Miśka potrafi marzyć. ;:108
Co dzień marzy jej się upolowanie gołąbka. Czai się, czai .... a gdy gołębie się poderwą do lotu w jedną stronę, to Miśka ucieka w drugą. ;:306
Potem znowu sobie marzy ... i tak w kółko.
Szkodnikom kąpiel nie naprawia rozumku. Dzisiaj odpocząć mi nie dały. Co i rusz musiałam wstawać, by je z rabat przepędzać. ;:145

Żmijowiec.
Obrazek

Kasiu [Kasiula] - te pierzaste szkodniki nie chcą mnie słuchać i gdy tylko nie widzą w pobliżu człowieka lub psa, sieją spustoszenie. Najgorsze jest to, że wyciągają młodziutkie sieweczki, które w upale natychmiast giną. ;:222
Sałaty napikowałam bardzo dużo, bo znam apetyty ptaków i przewidziałam konieczność dzielenia się z gołębiami.
Natomiast rzodkiewkę będę w tym roku kupowała, bo mimo dosiewania nie ma nic. Wszystkie zniszczone. ;:222

Słonecznica (delosperma).
Obrazek

Obrazek

Dorotko - spokojnie, przed nami kolejna zima :;230
Wtedy wszystkie zaległości odrobimy. ;:306

Posłonek ogrodowy.
Obrazek

Stasiu - ale się nie doczekała. Manna nie spadła.... :;230
Moja kota jest dobrze wychowana i nigdy się nie dobiera do komputera. ;:7
Będzie kolejne wysadzanie, ale dopiero gdzieś tak w okolicach sierpnia - września, bo wysiałam dużą ilość bylinek. ;:108

Dzika różyczka na mojej działce. jak widać, bardzo gościnna.
Obrazek

Iwonko [00..] - ja sobie właśnie sama lilaka w drzewko zaprogramowałam.
Pilnowałam, by nie rozrastał się wszerz, ocinałam i dalej odcinam ewentualne boczne odrosty, dzięki czemu jako drzewko mniej miejsca zajmuje. ;:333

Sowa ładuje akumulatory na słoneczku, by w nocy potencjalnego złodzieja odstraszyć swoimi świecącymi ślepkami. A dają ostre światło z wysokości.
Obrazek

Życzę Wam dobrej nocy ;:4 i zmykam do ;:41 , bo powieki mi już opadają.
Może deszcz spadnie... Znowu podlewam działkę. ;:145
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Lucynko!
Znowu pewnie zaśpiewam Ci kołysankę ;:224 Ładny żmijowiec! siałam go parę razy, ale nic nie wyszło ;:131 Delosperma ma bardzo ciekawy kolor niestety coraz trudniej mi ją przetrzymać przez zimę, a tak pięknie wygląda w słońcu :D Muszę ogórki zacząć wystawiać na zewnątrz, bo lada moment trzeba je wsadzić do ziemi :D Sowa rzeczywiście może kogoś przetraszyć ;:306
Dobrej nocy i wspaniałego tygodnia! ;:196

p.s. ja mówię że mamy 6 sobót i 1 niedzielę ;:306
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Solidne masz paliki przy pomidorach ;:333 Mój Francek młodszy, więc jeszcze ma nadzieję, ze mu się uda i skacze po drzewach za ptakami... Ale w piątek ledwie na działkę dojechaliśmy, a on już po chwili z nornicą sie bawił.
Orliki są cudne. Muszę i ja wreszcie wysiać te odmianowe, bo chyba ze 3 torebki nasion mam. Piwonia pięknie kwitnie ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”