Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Post »

Aneczno Twój ogród w nowej odsłonie( po nieobecności mojej w wątku) nabrał bajecznych form widzę, pięknych biżuteryjnych ozdób i w całości przyprawia o szybsze bicie serca. Można się zakochać w tych Twoich ogrodowych fotorelacjach. Wspaniale ukazujesz piękno miejsca jakie stworzyłaś własnymi rękoma. Jak dla mnie mistrzostwo w każdym calu ;:433 ;:433 ;:433
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Aniu a ja myslałam że to nie Ty odbijasz się w kuli ,jakoś mi do Ciebie nie pasowało to odbicie,jak tak lubisz ciemne tulipany(ja też ;:333 )to polecam Ci jeszcze odmianę Cafe Noir ,może z powodzeniem konkurować z Queen of Night ,a na pewnym etapie nawet królową przebija
Awatar użytkownika
Ewelina7
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 23:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie wiedzieć co piękniejsze... Kule wśród tulipanów czy tulipany w kulach :wink:
Aniu, efekt niesamowity, zapiera po prostu dech :D
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ewelinko ... ;:131 no dziękuję... ;:131 Bardzo mi miło. ;:196

Obrazek

Dorotko to "żeś mnie teraz zastrzeliła". Dlaczego Ci nie pasuję do tego odbicia? W którym notabene nie widać zbyt wiele. ;:224 Staram się, wyginam, kucam, niemal leżę jak mogę ale i tak się łapię na fotkę. :lol: Siła wyższa, jak widać przy tych kulach. :wink:
Cafe Noir "wyguglowałam" i mnie na pierwszy rzut wyglądają identycznie jak QN. :oops: Może środek mają taki niebieskawy, czego nie ma w QN.

Obrazek

Zaruniu naprawdę się rumienię. ;:131 Dziękuję. Bardzo mi miło, że nie tylko mnie podoba się efekt osiągniętych działań. ;:168
A czy Ty nadal w stresie? Głupie pytanie... pewnie do niedzieli jest on z każdym dniem większy i większy... ;:168 Na pewno wszystko się uda.

Obrazek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Aneczko zawsze się bałam nadmiaru ozdób, więc ich nie dawałam wcale :;230 , ale te umieszczone w twoim ogrodzie zmuszają mnie do ponownego przemyślenia tematu ;:224
Ach te biało-zielone tulipany ;:173 Tak idealnie pasowałyby na moją rabatę pod orzechem...
Czy Princess Red jest trudna w uprawie? Nie znam w ogóle tej grupy powojników, a chciałabym go na rabatę wokół tarasu, bo po tym jak w tamtym roku zachwyacalam się zapachem lilii wieczorami postanowiłam obsadzić ją ładnie pachnącymi kwiatami
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu Princess Red jest powojnikiem z grupy Viorna. Raczej nie powinien stwarzać problemu. Ja jeszcze nie mam clematisa z tej grupy. Zobaczymy jak się dogadamy.
Na pewno totalnie bezproblemowe i pachnące są Sweet Summer Love, Rubromarginata. Pierwszy pachnie wanilią a drugi marcepanem. ;:183 Jak dla mnie bomba!
Te Ci polecam z czystym sercem. Kwiatuszki są malutkie ale jest ich naprawdę bardzo dużo.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Co chcesz od dzbana? :D Naturalnie tak wygląda, z czasem będzie jeszcze ciekawszy. Takie naturalne postarzanie jest na topie. Ja mam też taką doniczkę, co jej żywot powoli dobiega końca, i zmałpuję od Ciebie i coś z nią tam podziałam jeszcze na rabacie. :D
Poproszę o namiary na poidełko ;:196
Kule fajowe, jak lusterka :lol: A może i przyszłość zobaczysz?
Patiann
200p
200p
Od: 6 maja 2012, o 12:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Anka, tak siedze i drapie sie po glowie i juz wiem czemu najbardziej podobaja mi sie te "rozane kule". Mam prawie identyczne, tylko "na stojaco-na patyku" ;:oj . Jak to fajnie podziwiac u kogos, nie :wink: a swoich sie nie widzi. Polecilabys mi tez jakiegos clematisa.? Bedzie pial sie czesciowo po sliwce razem z roza i czesciowo po pianinie, ktore zagraca mi piwnice i chyba juz na pewno wyladuje w ogrodzie jako deko. Niech bedzie caly w kwiatach i dlugo powtarzal. Najlepiej niebieski albo roz. Dzięki:) Super fotki ;:333
Pozdrawiam Patrycja- Ania
Zgoda na brak polskiej czcionki
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

:wit

Aniu moja droga stres jest OGROMNY ;:108 a jego przyrost jest wprost proporcjonalny do znikających dni skracających dystans do niedzieli ;:218
Niestety na dodatek przychodzi ochłodzenie i to nie małe z możliwymi dużymi deszczami co jeszcze potęguje we mnie wkur... :evil:
Co za los - całe dwa tygodnie bez kropelki deszczu bez chmurki na niebie mimo ciągłego straszenia burzami w naszym regionie, a teraz prognozują spadek temperatury o 10'C i ulewy - ręce opadają i przychodzi niemoc.
Za to morda mi się zawsze uśmiecha jak przeglądam Twój wątek pełen tylu cudnych widoków - dlatego wpadłam poprawić sobie humor i naładować baterie pozytywami ;:196
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Aneczko dziękuję za rady, wybór trudny, bo wiele mi się podoba, a niewiele mogę póki co zmieścić ;:124 Już widzę, że dorobienie rabat staje się musem ;:224 A miałam już tam nic nie upychać ;:223
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Pisałaś że masz mało tulipanów ;:224 że też cię paluszek nie zabolał przy pisaniu takich bzdur ;:306 Pięknie jeszcze, kolorowo. A fotki extra, zresztą już pisałam, ale dalej mi się podobają :;230

Ja niestety z powojników to tylko mogę mieć takie pancerne. Dokupiłam 3 szt Summer Snow.
Szkoda że możliwości uprawy powojników mam marne. Jak czytam o twoich to chciałabym znów spróbować ale wiem że to tylko wyrzucone pieniądze...
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu białasy z QN w tle cudnie pokazane. ;:138 Daj przynajmniej pięć zdjęć, bo biegam co chwila. ;:306 Różane kule dla mnie jeszcze ładniejsze. ;:215
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aneczko, Twój ogród jest cudowny, z pewnością wspaniale się w nim odpoczywa :D
Tulipany wciąż kwitną, u mnie niedobitki po upale i gradzie, ale nie przejmuję się. Zaraz będą inne ;:138
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie. :wit
Straszyli na dziś burzami a taka piękna pogoda była. Deszcz lunął na pięć minut. Trochę za mało, bo sucho już pieruńsko. :roll: Jutro ma padać i weekend ma być pogodowo nieciekawy. :roll:

Aga -witch dziękuję. Masz rację po tulipanach przyjdą kolejne piękne rośliny i kolejne... i zima... :roll:

Obrazek

Soniu mówisz -masz. Specjalnie dla Ciebie długa fotorelacja. :wink: Tylko nie mów, że nie ostrzegałam... Obrazek
Różane kule są śliczne, srebrne też. Każda ma swój, inny urok.
A skoro tak Ci się podobało połączenie białego z "czarnym" to proszę raz jeszcze:

Obrazek

Jolu -Aprilku ano jakoś paluszek nie zabolał, nie zaswędział...Obrazek Tyle, że ja naprawdę tych tulipanów nie mam za dużo. Na tej małej przestrzeni może wydaje się inaczej. :wink:
Summer Snow mam i ja. Jest świetny. W tym roku go nie przycięłam i widzę, że wiśni to raczej nie będzie pod nim widać. Obrazek

Obrazek

clem3 -Małgosiu rwanie darni to takie ekscytujące zajęcie! Po co go sobie więc odmawiać..? Obrazek Zrywaj trawę śmiało a my będziemy podziwiać efekty. Obrazek

Obrazek

zara -Aniu mam nadzieję, że baterie naładowane. Naprawdę nie ma co się denerwować. Czas i tak nadejdzie i ani się obejrzysz a już będziesz "po" i bedziesz siedzieć z kubkiem kawy i wglapiać się w Innocentego. Obrazek

Obrazek

Patiann może założysz znów swój wątek? Chętnie obejrzałabym te rożane kule na piku i to pianino. Obrazek
Z niebieskich powojników polecam Chalmondeley, Minister, Prince Charles, Emilia Plater a z różowych Sweet Summer Love, Hagley Hybrid, Ville de Lyon, Asao. ;:215

Obrazek

Gosiu -Pepsi, nie to że mnie się teraz dzban nie podoba. Nie. Po prostu obawiam się, że doszczętnie się rozwali. A tak go lubię. Obrazek Namiary na pw na poidełko zaraz poślę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Aniu u mnie burzy co prawda nie było, trochę pogrzmiało za to lało już drugi dzień z rzędu kilka godzin tak mocno, że się w rynnach przelewało :roll: Do tego wczoraj spadł grad :roll: Mam nadzieję, że nic nie uszkodził, nie miałam kiedy wyjść ocenić ewentualne straty, do samego wieczora padało mniej lub bardziej.

Tulipany jak w Keukenhoff ;:215 I te kule piękne, może za jakiś czas się skuszę :wink:
Na razie kręcą mnie ocynkowane konewki, jakkolwiek by to zabrzmiało :;230 Może widziałaś gdzieś w sieci jakieś ładne?
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”