Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6
- zara
- 500p

- Od: 6 maja 2015, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6
Aneczno Twój ogród w nowej odsłonie( po nieobecności mojej w wątku) nabrał bajecznych form widzę, pięknych biżuteryjnych ozdób i w całości przyprawia o szybsze bicie serca. Można się zakochać w tych Twoich ogrodowych fotorelacjach. Wspaniale ukazujesz piękno miejsca jakie stworzyłaś własnymi rękoma. Jak dla mnie mistrzostwo w każdym calu

- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Aniu a ja myslałam że to nie Ty odbijasz się w kuli ,jakoś mi do Ciebie nie pasowało to odbicie,jak tak lubisz ciemne tulipany(ja też
)to polecam Ci jeszcze odmianę Cafe Noir ,może z powodzeniem konkurować z Queen of Night ,a na pewnym etapie nawet królową przebija
- Ewelina7
- 200p

- Od: 28 mar 2012, o 23:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie wiedzieć co piękniejsze... Kule wśród tulipanów czy tulipany w kulach
Aniu, efekt niesamowity, zapiera po prostu dech
Aniu, efekt niesamowity, zapiera po prostu dech
Ewelina
Mój mały ogród...
Mój mały ogród...
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Ewelinko ...
no dziękuję...
Bardzo mi miło.

Dorotko to "żeś mnie teraz zastrzeliła". Dlaczego Ci nie pasuję do tego odbicia? W którym notabene nie widać zbyt wiele.
Staram się, wyginam, kucam, niemal leżę jak mogę ale i tak się łapię na fotkę.
Siła wyższa, jak widać przy tych kulach.
Cafe Noir "wyguglowałam" i mnie na pierwszy rzut wyglądają identycznie jak QN.
Może środek mają taki niebieskawy, czego nie ma w QN.

Zaruniu naprawdę się rumienię.
Dziękuję. Bardzo mi miło, że nie tylko mnie podoba się efekt osiągniętych działań.
A czy Ty nadal w stresie? Głupie pytanie... pewnie do niedzieli jest on z każdym dniem większy i większy...
Na pewno wszystko się uda.

Dorotko to "żeś mnie teraz zastrzeliła". Dlaczego Ci nie pasuję do tego odbicia? W którym notabene nie widać zbyt wiele.
Cafe Noir "wyguglowałam" i mnie na pierwszy rzut wyglądają identycznie jak QN.

Zaruniu naprawdę się rumienię.
A czy Ty nadal w stresie? Głupie pytanie... pewnie do niedzieli jest on z każdym dniem większy i większy...

-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Aneczko zawsze się bałam nadmiaru ozdób, więc ich nie dawałam wcale
, ale te umieszczone w twoim ogrodzie zmuszają mnie do ponownego przemyślenia tematu
Ach te biało-zielone tulipany
Tak idealnie pasowałyby na moją rabatę pod orzechem...
Czy Princess Red jest trudna w uprawie? Nie znam w ogóle tej grupy powojników, a chciałabym go na rabatę wokół tarasu, bo po tym jak w tamtym roku zachwyacalam się zapachem lilii wieczorami postanowiłam obsadzić ją ładnie pachnącymi kwiatami
Ach te biało-zielone tulipany
Czy Princess Red jest trudna w uprawie? Nie znam w ogóle tej grupy powojników, a chciałabym go na rabatę wokół tarasu, bo po tym jak w tamtym roku zachwyacalam się zapachem lilii wieczorami postanowiłam obsadzić ją ładnie pachnącymi kwiatami
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- aneczka1979

Małgosiu Princess Red jest powojnikiem z grupy Viorna. Raczej nie powinien stwarzać problemu. Ja jeszcze nie mam clematisa z tej grupy. Zobaczymy jak się dogadamy.
Na pewno totalnie bezproblemowe i pachnące są Sweet Summer Love, Rubromarginata. Pierwszy pachnie wanilią a drugi marcepanem.
Jak dla mnie bomba!
Te Ci polecam z czystym sercem. Kwiatuszki są malutkie ale jest ich naprawdę bardzo dużo.
Na pewno totalnie bezproblemowe i pachnące są Sweet Summer Love, Rubromarginata. Pierwszy pachnie wanilią a drugi marcepanem.
Te Ci polecam z czystym sercem. Kwiatuszki są malutkie ale jest ich naprawdę bardzo dużo.
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Co chcesz od dzbana?
Naturalnie tak wygląda, z czasem będzie jeszcze ciekawszy. Takie naturalne postarzanie jest na topie. Ja mam też taką doniczkę, co jej żywot powoli dobiega końca, i zmałpuję od Ciebie i coś z nią tam podziałam jeszcze na rabacie.
Poproszę o namiary na poidełko
Kule fajowe, jak lusterka
A może i przyszłość zobaczysz?
Poproszę o namiary na poidełko
Kule fajowe, jak lusterka
Anka, tak siedze i drapie sie po glowie i juz wiem czemu najbardziej podobaja mi sie te "rozane kule". Mam prawie identyczne, tylko "na stojaco-na patyku"
. Jak to fajnie podziwiac u kogos, nie
a swoich sie nie widzi. Polecilabys mi tez jakiegos clematisa.? Bedzie pial sie czesciowo po sliwce razem z roza i czesciowo po pianinie, ktore zagraca mi piwnice i chyba juz na pewno wyladuje w ogrodzie jako deko. Niech bedzie caly w kwiatach i dlugo powtarzal. Najlepiej niebieski albo roz. Dzięki:) Super fotki 
Pozdrawiam Patrycja- Ania
Zgoda na brak polskiej czcionki
Zgoda na brak polskiej czcionki
- zara
- 500p

- Od: 6 maja 2015, o 12:06
Aniu moja droga stres jest OGROMNY
Niestety na dodatek przychodzi ochłodzenie i to nie małe z możliwymi dużymi deszczami co jeszcze potęguje we mnie wkur...
Co za los - całe dwa tygodnie bez kropelki deszczu bez chmurki na niebie mimo ciągłego straszenia burzami w naszym regionie, a teraz prognozują spadek temperatury o 10'C i ulewy - ręce opadają i przychodzi niemoc.
Za to morda mi się zawsze uśmiecha jak przeglądam Twój wątek pełen tylu cudnych widoków - dlatego wpadłam poprawić sobie humor i naładować baterie pozytywami
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Aneczko dziękuję za rady, wybór trudny, bo wiele mi się podoba, a niewiele mogę póki co zmieścić
Już widzę, że dorobienie rabat staje się musem
A miałam już tam nic nie upychać 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Pisałaś że masz mało tulipanów
że też cię paluszek nie zabolał przy pisaniu takich bzdur
Pięknie jeszcze, kolorowo. A fotki extra, zresztą już pisałam, ale dalej mi się podobają
Ja niestety z powojników to tylko mogę mieć takie pancerne. Dokupiłam 3 szt Summer Snow.
Szkoda że możliwości uprawy powojników mam marne. Jak czytam o twoich to chciałabym znów spróbować ale wiem że to tylko wyrzucone pieniądze...
Ja niestety z powojników to tylko mogę mieć takie pancerne. Dokupiłam 3 szt Summer Snow.
Szkoda że możliwości uprawy powojników mam marne. Jak czytam o twoich to chciałabym znów spróbować ale wiem że to tylko wyrzucone pieniądze...
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu białasy z QN w tle cudnie pokazane.
Daj przynajmniej pięć zdjęć, bo biegam co chwila.
Różane kule dla mnie jeszcze ładniejsze. 
- witch
- 1000p

- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aneczko, Twój ogród jest cudowny, z pewnością wspaniale się w nim odpoczywa
Tulipany wciąż kwitną, u mnie niedobitki po upale i gradzie, ale nie przejmuję się. Zaraz będą inne
Tulipany wciąż kwitną, u mnie niedobitki po upale i gradzie, ale nie przejmuję się. Zaraz będą inne
- aneczka1979

Witajcie.
Straszyli na dziś burzami a taka piękna pogoda była. Deszcz lunął na pięć minut. Trochę za mało, bo sucho już pieruńsko.
Jutro ma padać i weekend ma być pogodowo nieciekawy.
Aga -witch dziękuję. Masz rację po tulipanach przyjdą kolejne piękne rośliny i kolejne... i zima...

Soniu mówisz -masz. Specjalnie dla Ciebie długa fotorelacja.
Tylko nie mów, że nie ostrzegałam... 
Różane kule są śliczne, srebrne też. Każda ma swój, inny urok.
A skoro tak Ci się podobało połączenie białego z "czarnym" to proszę raz jeszcze:

Jolu -Aprilku ano jakoś paluszek nie zabolał, nie zaswędział...
Tyle, że ja naprawdę tych tulipanów nie mam za dużo. Na tej małej przestrzeni może wydaje się inaczej.
Summer Snow mam i ja. Jest świetny. W tym roku go nie przycięłam i widzę, że wiśni to raczej nie będzie pod nim widać.

clem3 -Małgosiu rwanie darni to takie ekscytujące zajęcie! Po co go sobie więc odmawiać..?
Zrywaj trawę śmiało a my będziemy podziwiać efekty. 

zara -Aniu mam nadzieję, że baterie naładowane. Naprawdę nie ma co się denerwować. Czas i tak nadejdzie i ani się obejrzysz a już będziesz "po" i bedziesz siedzieć z kubkiem kawy i wglapiać się w Innocentego.

Patiann może założysz znów swój wątek? Chętnie obejrzałabym te rożane kule na piku i to pianino.
Z niebieskich powojników polecam Chalmondeley, Minister, Prince Charles, Emilia Plater a z różowych Sweet Summer Love, Hagley Hybrid, Ville de Lyon, Asao.

Gosiu -Pepsi, nie to że mnie się teraz dzban nie podoba. Nie. Po prostu obawiam się, że doszczętnie się rozwali. A tak go lubię.
Namiary na pw na poidełko zaraz poślę.

Straszyli na dziś burzami a taka piękna pogoda była. Deszcz lunął na pięć minut. Trochę za mało, bo sucho już pieruńsko.
Aga -witch dziękuję. Masz rację po tulipanach przyjdą kolejne piękne rośliny i kolejne... i zima...

Soniu mówisz -masz. Specjalnie dla Ciebie długa fotorelacja.

Różane kule są śliczne, srebrne też. Każda ma swój, inny urok.
A skoro tak Ci się podobało połączenie białego z "czarnym" to proszę raz jeszcze:

Jolu -Aprilku ano jakoś paluszek nie zabolał, nie zaswędział...
Tyle, że ja naprawdę tych tulipanów nie mam za dużo. Na tej małej przestrzeni może wydaje się inaczej. Summer Snow mam i ja. Jest świetny. W tym roku go nie przycięłam i widzę, że wiśni to raczej nie będzie pod nim widać.

clem3 -Małgosiu rwanie darni to takie ekscytujące zajęcie! Po co go sobie więc odmawiać..?
Zrywaj trawę śmiało a my będziemy podziwiać efekty. 

zara -Aniu mam nadzieję, że baterie naładowane. Naprawdę nie ma co się denerwować. Czas i tak nadejdzie i ani się obejrzysz a już będziesz "po" i bedziesz siedzieć z kubkiem kawy i wglapiać się w Innocentego.

Patiann może założysz znów swój wątek? Chętnie obejrzałabym te rożane kule na piku i to pianino.

Z niebieskich powojników polecam Chalmondeley, Minister, Prince Charles, Emilia Plater a z różowych Sweet Summer Love, Hagley Hybrid, Ville de Lyon, Asao.

Gosiu -Pepsi, nie to że mnie się teraz dzban nie podoba. Nie. Po prostu obawiam się, że doszczętnie się rozwali. A tak go lubię.
Namiary na pw na poidełko zaraz poślę. 

-
jol_ka
- 1000p

- Od: 27 lip 2007, o 12:01
Aniu u mnie burzy co prawda nie było, trochę pogrzmiało za to lało już drugi dzień z rzędu kilka godzin tak mocno, że się w rynnach przelewało
Do tego wczoraj spadł grad
Mam nadzieję, że nic nie uszkodził, nie miałam kiedy wyjść ocenić ewentualne straty, do samego wieczora padało mniej lub bardziej.
Tulipany jak w Keukenhoff
I te kule piękne, może za jakiś czas się skuszę
Na razie kręcą mnie ocynkowane konewki, jakkolwiek by to zabrzmiało
Może widziałaś gdzieś w sieci jakieś ładne?
Tulipany jak w Keukenhoff
Na razie kręcą mnie ocynkowane konewki, jakkolwiek by to zabrzmiało
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki