comandos21 jutro powinno być tych dużych więcej. Chyba dobrze wyliczyłem

Dzięki za info już się bałem, że wszystkie samice zostały zjedzone przez ptakiklik pisze: comandos21 jutro powinno być tych dużych więcej. Chyba dobrze wyliczyłem
Raczej rogata to nie bedzie, ale zastanawiam się czy rogata z czasem też nie traci tej rudej barwy. Może podobnie "siwieje "klik pisze:to nie jest rogata. Rogata ma czerwonawordzawe włosy na odwłoku, podobny kolor szczoteczki i czarne włosy na "plecach" . Może to wyjątkowo duży i wredny okaz ogrodowej? Moje też nie są święte. Wystarczy , że pojawi się jakiś dzikus zainteresowany osiedleniem na stałe, taki który lata od trzciny do trzciny niezdecydowany od razu spuszczają mu łomot
To jest Złotolitka ognista.Na fotce widać owada kolorowego i to coś jak osa wyglądające.
Czyli lepiej to zabić??DaniM pisze:To jest Złotolitka ognista.Na fotce widać owada kolorowego i to coś jak osa wyglądające.. Taka Femme fatale owadów. Piękna ale lepiej ją widywać tylko na zdięciach.
NIie znam się na owadach, no ma odwłok zaokrąglony, nie ma tego dzióbka jak przy żądle.klik pisze:To inny gatunek , może nawet nie osmia tylko np. megachile . Weź mnie nie rozśmieszaj! Jak stwierdziłeś , że nie mają żądła?