Ćmówki z PESTKĄ@

ODPOWIEDZ
Grymasella
200p
200p
Od: 5 wrz 2008, o 23:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

hej, możliwości sporo i spore miejsce do popisu :) I tej wersji się trzymajmy :)
Dla mnei phal. w tej plastikowej doniczce traci pół urody. A kilka takich, stojących w tłoku - zwłaszcza na etapie "bez kwiatów" za to z pędami na różnym stopniu rozwoju - kojarzy mi się ze storczykową umieralnią w Obi :oops:
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

Grymasella pisze:Dla mnie phal. w tej plastikowej doniczce traci pół urody. A kilka takich, stojących w tłoku - zwłaszcza na etapie "bez kwiatów" za to z pędami na różnym stopniu rozwoju - kojarzy mi się ze storczykową umieralnią w Obi :oops:
;:108 mam podobne odczucia ...
Pozdrawiam, Baśka
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Grymasella, dzięki za podpowiedź! Byłam dzisiaj w LM i w Auchan, żadnych przecen osłonek, o tym co pisała Renata mogłam tylko pomarzyć, więc moje kwiatki nadal w plastiku :(

Ale w tym kierunku można coś pokombinowac.. :)

A co do tych domków z koca, to trafiłaś w 10..! Tak było!! :)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Grymaselko nie tylko przekwitłe storczyki wygladaja marnie bez oslonek i stloczone.Kwitnącym też jakby urode zabierano.Dlatego podjełam decyzje zero zakupów nowych phalków musze zainwestować w piękne oslonki i cieszyć sie tym co mam.Ma m nadzieje ,ze wytrwam w tym postanowieniu :wink:
Grymasella
200p
200p
Od: 5 wrz 2008, o 23:37

Post »

ja też taką decyzję podjęłam ale .... :oops: Czarny i mini mnie złamały :oops:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Grymasella pisze:hej, możliwości sporo i spore miejsce do popisu :) I tej wersji się trzymajmy :)
Dla mnei phal. w tej plastikowej doniczce traci pół urody. A kilka takich, stojących w tłoku - zwłaszcza na etapie "bez kwiatów" za to z pędami na różnym stopniu rozwoju - kojarzy mi się ze storczykową umieralnią w Obi :oops:
moja kolekcja właśnie tak wygląda. jest kilka kwitnących, kilkanaście z pędami, ale są w plastikowych przeźroczystych doniczkach i stoją bardzo ściśnięte.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Przepiekne storczyki , pierwsze strony tego watku mnie powaliły :shock: , badzo obficie ci kwitna i jakie ogromniaste rosną... :lol: . Wystawiasz je na drobny deszczyk w lecie :shock: :shock: :shock: , ja bym się za bardzo bał.... , moich kilka bidulków stoi cały czas w domu i nieopuszcza go ani na chwilę... Pozdrawiam :D
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Tulipanku za odwiedzinki ;:40 ;:12 .Wiesz,,tak jak juz pisałam w moim wątku..mieszkam w ekologicznym regionie,bez przemysłu ,po prostu w lesie w Puszczy Noteckiej.Dlatego mogę sobie na to pozwolić.Od dawna jak wspomne pamiecią juz moja babcia wystawiałam kwiaty na deszcz(kapuśnieczek) i pieknie jej rosły.Zanim zaczełam posiadać phalki wystawiałam yukki i zupelnie nic sie nie działo złego,wiec czemu nie phalki skoro nawet w szklarniach są one zamgławiane i na dodatek nikt nie wyciera im ,,serduszek liściowych,, Poza tym deszczówka prosto z ,,nieba,, wydaje mi się o wiele lepszym sposobem podlewania(jeśli oczywiście mozna sobie na to pozwolić) niz zbieranie wody do wiaderek i przechowywanie jejPhalki kwitną mi obficie przez cały rok..zanim zrzuca stare kwiatki wypuszczają nowe pędy.Wlaśnie teraz wszystkie szykują sie do kwitnienia.Czekam az wszystkie otworza nowe pączki,aby porobić im fotki i wstawić na forum.,,Gigant,,kwitnie od zeszłego roku bez chwili przerwy,a teraz na dodatek rozgaleził sie i puścil dwa nowe pędy(tez sie nim pochwalę)Trzy giganty ,ktore posiadam przesadzilam w czasie kwitnienia do duzych doniczek 24cm i 26 cm,ale one chyba zupelnie tego nie zauwazyły ,bo rosną sobie spokojnie dalej.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

No , żeczywiście , jednak bardzo dobrze robisz i takie sukcesy w uprawie... , nie pogada... :shock: :lol: ;:183 ;:198 , przepiekne masz storczyki , nie to co moje zdechlaczki... . Ten gigant msui byc fantastyczny ! ;:111 Pozdrawiam !
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

a ja sobie nie mogę pozwolić na wystawianie storczyków, bo po pierwsze, jest ich dużo, a po drugie, deszczówka im szkodzi. właściwie u mnie bardzo ciężko o wodę, która by pasowała storczykom, zawsze coś im nie pasuje. niestety w mojej kolekcji nie ma za dużo okazałych storczyków. jest 1 bardzo duży, ale zwykle ma tylko 1 pęd, kiedyś miał 2, ale kiepskie, miał po 2,3 kwiatki na nich. moje storczyki bardzo rzadko mają więcej niż 10 kwiatów.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tulipanku..ojjj jest ..naprawde jest i powiem Ci ,ze strasznie mu sie chcec żyć.Jak sobie przypomne ,ze go targałam w tamtym roku w w -20 stopniowy mróz okrytego w folie i reklamówki to teraz mi ciarki po plecach przechodzą,a on nie zrzucił ani jednego kwiatka ..ani pączka.Po prostu jest kochany :wink: Giganty mam trzy ;:10
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

fajnie masz, że masz 3... ja bym się chciała doczekać, by któryś z moich zaczął kwitnąć bez przerwy ponad rok i żeby miał mnóstwo kwiatów i pędów... ale przez najbliższe kilka lat jeszcze będę się musiała zadowolić skromnymi kwitnieniami...
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

3 giganty :shock: , ale super :!: , nie zrzuci pczka , ani jednego :shock: :shock: :shock: , toz to cud.... :shock: .
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

to nie cód to raczej wola życia :wink:
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Pestko, kiedy pokażesz nam aktualne zdjęcia swoich mega rozrośniętych storczyków ;:88 Jestem ciekawa jak wyglądają teraz, nawet jeśli jeszcze nie kwitną ;:109
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”