Jest już wiosna!
- Tacca
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Jest już wiosna!
Marysiu pięknie wszystko kwitnie. u mnie jeszcze sporo roślin w pąkach. Niby mam łagodniejszy klimat a jednak wszystko kwitnie troszkę później, ale to nic, wreszcie i ja doczekam się kwitnących roślin.
- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lucynko chyba poszedł do Ciebie i jeżeli go ktoś nie przechwyci to podleje Twój ogródek. U mnie cisza
A ja czuję że po tym deszczu, ciepło też jest, to rąk nie będę czuła od wyrywania chwastów
Dobrej nocy
Danusiu dziękuję
byłam u Ciebie i widziałam dużo ładnych kolorków, kwitną Ci kwiaty
Rób tylko zdjęcia, bo teraz jesteś zajęta to możesz nie zauważyć pewnych kwitnień
Kasiu
wybacz nie pamiętam co posłałam, może jak zakwitnie to zrób zdjęcia i rozpoznamy
Bodziszka pilnuj, bo się rozsiewa zresztą orliki też, ale przez pierwsze kilka lat nie wysiewały mi się 

A ja czuję że po tym deszczu, ciepło też jest, to rąk nie będę czuła od wyrywania chwastów

Dobrej nocy

Danusiu dziękuję

Kasiu

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Marysiu
, no i jaka dziś pogoda u Ciebie się zapowiada? dmuchnij ten deszcz w naszą stronę proszę, bo wszystko pousycha, a i siać, czy sadzić nie idzie tak twardo
, niebo groźne
, ale deszczu dało
ciepło jest, to wszystko jak na drożdżach bujnie
słoneczka życzę Marysiu 

- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Marysiu...potrzebne są już dwa miejscaMaska pisze:
Zeniu ja tam widziałam miejsce u Ciebie i znając siebie dosadziłabym to co się podobaale to ja a Ty masz bardziej wyszukany gust
![]()

-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu straszne, ale jakie piękne
to niebo, dawno nie wstawiałaś.
Bodziszki, orliki już kwitną?. U mnie orliki główki dopiero wysunęły.

- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Dzień dobry
zdjęcie nieba to tylko dziuba otwierać
Proszę oddaj ten deszcz, tylko trochę, potem oddam
Miłego dnia

Proszę oddaj ten deszcz, tylko trochę, potem oddam

Miłego dnia

Pozdrawiam Ela
- Maska
- Kontakt:
Witajcie!!
Słoneczko świeci ! czas na ogród!
Iwonko będzie piękny dzień już to widzę, a po deszczu widziałam ile niektóre rośliny przez noc podrosły....niesamowite liatry chyba o dobre 5 cm!
Deszcz posłałam dalej i mam nadzieję że kogoś uszczęśliwi
Dobrego dnia Iwonko
Zeniu no tak mój M jedynie wypomina ogród rośliny i kury ale jakoś na tym na szczęście się kończy. Za to jak przyjeżdżają goście to chyba się cieszy, że nie jest nudno i na przyjazd gości chałupa wysprzątana i placek upieczony
O! życzenia właściwe
Dorotko nie wszystkie orliki a te jakoś wyrywne chociaż w cieniu
Ja takie niebo najbardziej lubię
taki błękit nieskazitelny nie jest specjalnym obiektem do fotografowania
Elizko oddałam deszcz więc wypatruj, a nuż dojdzie! tylko nie życzę burzy zbyt gwałtownej, a takiego delikatnego deszczu, bo on daje najwięcej korzyści. Widzę to po roślinach
Deszczu życzę tym co sucho, a potem słoneczka i sił do pracy w ogrodzie
Słoneczko świeci ! czas na ogród!
Iwonko będzie piękny dzień już to widzę, a po deszczu widziałam ile niektóre rośliny przez noc podrosły....niesamowite liatry chyba o dobre 5 cm!

Zeniu no tak mój M jedynie wypomina ogród rośliny i kury ale jakoś na tym na szczęście się kończy. Za to jak przyjeżdżają goście to chyba się cieszy, że nie jest nudno i na przyjazd gości chałupa wysprzątana i placek upieczony

O! życzenia właściwe

Dorotko nie wszystkie orliki a te jakoś wyrywne chociaż w cieniu

Ja takie niebo najbardziej lubię

Elizko oddałam deszcz więc wypatruj, a nuż dojdzie! tylko nie życzę burzy zbyt gwałtownej, a takiego delikatnego deszczu, bo on daje najwięcej korzyści. Widzę to po roślinach

Deszczu życzę tym co sucho, a potem słoneczka i sił do pracy w ogrodzie

- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:

Orliki się sieją jak chwasty, wszędzie ich pełno, tak samo jak szczypior, barwinek, kozłek, tawlina i kilka innych zbójów ogrodowych i akanty też się tak sieją

A moja zdychająca przez dwa lata piwonia drzewiasta, teraz w trzecim roku na suchym drewnianym badylku wypyściła kępkę liści i ma jednego pąka

Miłego upalnego dnia, ja się rozpuszczam jak lody

Marysiu, ależ pięknie już się kwiaty rozszalały u Ciebie.
Bodziszek wspaniały i cała reszta kwiecia.
Ja w tym roku większość jednorocznych wysadzam, a byliny będę dopiero wysiewała.
Perowskia wykiełkowała Ci ta właściwa, czy chwaściory?
Ja specjalnie wysiałam, aby sprawdzić i tylko kilka chwastów wyrwałam, a reszta to perowskia jest na pewno.
Pozdrawiam
Ela.
Bodziszek wspaniały i cała reszta kwiecia.

Ja w tym roku większość jednorocznych wysadzam, a byliny będę dopiero wysiewała.
Perowskia wykiełkowała Ci ta właściwa, czy chwaściory?
Ja specjalnie wysiałam, aby sprawdzić i tylko kilka chwastów wyrwałam, a reszta to perowskia jest na pewno.

Pozdrawiam
Ela.
- Maska
- Kontakt:
Iwonko Ty dostałaś coś innego żółtego gajowca
to ta sama rodzina jasnowatych
też się rozrasta
U mnie nie sieją się : szczypior, barwinek, kozłek, tawlina i akanty ale orliki tak! Barwinek rozłogami się rozrasta ale tylko ten pospolity
To dobrze że piwonia ma pąk, bo jak zakwitnie to sobie przypomnisz jaka miała być
Pogoda śliczna, ale bez przesady w polu raz gorąco, a raz zawiewa zimnym wiatrem
Elu jak miło, że wpadłaś
ściskam Cię przy okazji gratulując!
Ja już zaczynam wysiane kwiatki wsadzać na miejsca stałe, bo pół namiotu zajęte sadzonkami i gdzie tu miejsce na ciepłoluby
Pomidory te dosiewane w marcu jeszcze nieduże więc mogą poczekać, ale czas robić porządek.
Perowskia wykiełkowała i chwasty też! ale kiedyś już pisałaś o tym i wyrywam (wiem co), a zostawiam Perowskię i pomalutku ale rośnie
Bardzo się z niej cieszę i czekam aż dorośnie do słusznych rozmiarów
Pozdrawiam serdecznie

U mnie nie sieją się : szczypior, barwinek, kozłek, tawlina i akanty ale orliki tak! Barwinek rozłogami się rozrasta ale tylko ten pospolity

Pogoda śliczna, ale bez przesady w polu raz gorąco, a raz zawiewa zimnym wiatrem

Elu jak miło, że wpadłaś

Ja już zaczynam wysiane kwiatki wsadzać na miejsca stałe, bo pół namiotu zajęte sadzonkami i gdzie tu miejsce na ciepłoluby

Perowskia wykiełkowała i chwasty też! ale kiedyś już pisałaś o tym i wyrywam (wiem co), a zostawiam Perowskię i pomalutku ale rośnie

Pozdrawiam serdecznie

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Marysiu kochana
deszcz to konkretnie skieruj do nas, bo ja bym już też te swoje wysiewy wsadziła na miejsce stałe, a nie mogę, sucho mam, skałę
Siły nie mam pisać, dobrego wieczoru Marysiu 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Marysiu, słabo dmuchałaś albo po drodze ktoś przechwycił chmury, bo ani jednej nie zobaczyłam na 'moim niebie'. Tylko błękit i błękit oraz jasne słońce.
Narobiłam się dzisiaj jak dziki osioł, ale taka porządna robota jeszcze przede mną. Sadzenie.
Będę sadzić, bo nie mam gdzie trzymać na działce. Tunel już w pełni zagospodarowany i nic się w nim nie zmieści.
Trudno. Zleję działkę wodą z węża, tak porządnie i do roboty....
Dzisiaj potwierdzono to, o czym pisała Iwonka 00.., nie przewiduje się już przymrozków!!!
Miłego wieczoru.
Narobiłam się dzisiaj jak dziki osioł, ale taka porządna robota jeszcze przede mną. Sadzenie.

Będę sadzić, bo nie mam gdzie trzymać na działce. Tunel już w pełni zagospodarowany i nic się w nim nie zmieści.

Trudno. Zleję działkę wodą z węża, tak porządnie i do roboty....

Dzisiaj potwierdzono to, o czym pisała Iwonka 00.., nie przewiduje się już przymrozków!!!

Miłego wieczoru.

- besia
- Od: 28 maja 2014, o 18:17
Marysiu
Zakwitły moje śliwki !

Czytam u Ciebie , że przymrozków już nie będzie . To bardzo dobre wiadomości .
Jutro sobota i plany ogrodnicze nam bardzo duże , ciekawe czy starczy mi zapału by wszystkie je zralizować .
Przygotowałam grządki pod cebulę , może ją posadzę . Będę to musiała robić wieczorem , bo w ciągu dnia zapowiadają u nas bardzo ładną pogodę . Dużo
i 22 C .
Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę dużo zdrowia .

Zakwitły moje śliwki !

Czytam u Ciebie , że przymrozków już nie będzie . To bardzo dobre wiadomości .
Jutro sobota i plany ogrodnicze nam bardzo duże , ciekawe czy starczy mi zapału by wszystkie je zralizować .
Przygotowałam grządki pod cebulę , może ją posadzę . Będę to musiała robić wieczorem , bo w ciągu dnia zapowiadają u nas bardzo ładną pogodę . Dużo

Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę dużo zdrowia .

Pozdrawiam, Beata.
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Fantastyczne zdjęcie chmur 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny