Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Jest już wiosna!

Post »

Marysiu pięknie wszystko kwitnie. u mnie jeszcze sporo roślin w pąkach. Niby mam łagodniejszy klimat a jednak wszystko kwitnie troszkę później, ale to nic, wreszcie i ja doczekam się kwitnących roślin.
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Marysiu u mnie orliki jeszcze w pąkach,a taki bodziszek od Ciebie kwitnie już kilka dni ;:196 .Mam jeszcze zapączkowane od ciebie coś co w spory krzaczek urosło-kwiaty chyba będą różowe.
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko chyba poszedł do Ciebie i jeżeli go ktoś nie przechwyci to podleje Twój ogródek. U mnie cisza ;:224
A ja czuję że po tym deszczu, ciepło też jest, to rąk nie będę czuła od wyrywania chwastów ;:oj
Dobrej nocy ;:196

Danusiu dziękuję ;:180 byłam u Ciebie i widziałam dużo ładnych kolorków, kwitną Ci kwiaty :D Rób tylko zdjęcia, bo teraz jesteś zajęta to możesz nie zauważyć pewnych kwitnień :lol:

Kasiu ;:196 wybacz nie pamiętam co posłałam, może jak zakwitnie to zrób zdjęcia i rozpoznamy :D Bodziszka pilnuj, bo się rozsiewa zresztą orliki też, ale przez pierwsze kilka lat nie wysiewały mi się :D
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu ;:196 , no i jaka dziś pogoda u Ciebie się zapowiada? dmuchnij ten deszcz w naszą stronę proszę, bo wszystko pousycha, a i siać, czy sadzić nie idzie tak twardo ;:219 , niebo groźne ;:202 , ale deszczu dało ;:333 ciepło jest, to wszystko jak na drożdżach bujnie ;:108 słoneczka życzę Marysiu :wit
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Maska pisze:
Zeniu ja tam widziałam miejsce u Ciebie i znając siebie dosadziłabym to co się podoba ;:306 ale to ja a Ty masz bardziej wyszukany gust ;:168
Marysiu...potrzebne są już dwa miejsca ;:oj , M wypomina że tylko to co ja chcę ..no zazdrośnik. ;:306. Wczoraj szukaliśmy owego miejsca, jedno już jest. :uszy . Fajnie że u ciebie popadało, ja musiałam z węża. Niemniej nie ma to jak wiosna, co rusz coś nowego kwitnie. Orliki twoje wyrywne, moje jeszcze nie kwitną. Życzę ;:3 i nie pozdzieraj palców od wyrywania chwastów. ;:168
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu straszne, ale jakie piękne ;:167 to niebo, dawno nie wstawiałaś. :wink: Bodziszki, orliki już kwitną?. U mnie orliki główki dopiero wysunęły.
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Dzień dobry ;:7 zdjęcie nieba to tylko dziuba otwierać ;:202
Proszę oddaj ten deszcz, tylko trochę, potem oddam ;:180 ;:306
Miłego dnia :wit ;:3
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie!!
Słoneczko świeci ! czas na ogród!

Iwonko będzie piękny dzień już to widzę, a po deszczu widziałam ile niektóre rośliny przez noc podrosły....niesamowite liatry chyba o dobre 5 cm! :shock: Deszcz posłałam dalej i mam nadzieję że kogoś uszczęśliwi :D Dobrego dnia Iwonko ;:196

Zeniu no tak mój M jedynie wypomina ogród rośliny i kury ale jakoś na tym na szczęście się kończy. Za to jak przyjeżdżają goście to chyba się cieszy, że nie jest nudno i na przyjazd gości chałupa wysprzątana i placek upieczony ;:306
O! życzenia właściwe ;:196

Dorotko nie wszystkie orliki a te jakoś wyrywne chociaż w cieniu :D
Ja takie niebo najbardziej lubię ;:306 taki błękit nieskazitelny nie jest specjalnym obiektem do fotografowania ;:185

Elizko oddałam deszcz więc wypatruj, a nuż dojdzie! tylko nie życzę burzy zbyt gwałtownej, a takiego delikatnego deszczu, bo on daje najwięcej korzyści. Widzę to po roślinach :wit

Deszczu życzę tym co sucho, a potem słoneczka i sił do pracy w ogrodzie :wit
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

:wit Marysiu a trzecie zdjęcie od dołu to co to jest? Mam od Ciebie ale zapomniałam ;:223
Orliki się sieją jak chwasty, wszędzie ich pełno, tak samo jak szczypior, barwinek, kozłek, tawlina i kilka innych zbójów ogrodowych i akanty też się tak sieją :evil:
A moja zdychająca przez dwa lata piwonia drzewiasta, teraz w trzecim roku na suchym drewnianym badylku wypyściła kępkę liści i ma jednego pąka ;:oj , ja nawet nie pamietam jaki to ma być kolor :;230 , miałam ją wyciepać na kompost bo tak mnie już wkurzyła, a tu proszę, i jak nie wierzyć że rośliny są jednak inteligentne :wink:
Miłego upalnego dnia, ja się rozpuszczam jak lody :wit
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33

Post »

Marysiu, ależ pięknie już się kwiaty rozszalały u Ciebie.
Bodziszek wspaniały i cała reszta kwiecia. ;:173
Ja w tym roku większość jednorocznych wysadzam, a byliny będę dopiero wysiewała.
Perowskia wykiełkowała Ci ta właściwa, czy chwaściory?
Ja specjalnie wysiałam, aby sprawdzić i tylko kilka chwastów wyrwałam, a reszta to perowskia jest na pewno. ;:306
Pozdrawiam
Ela.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko Ty dostałaś coś innego żółtego gajowca :D to ta sama rodzina jasnowatych :D też się rozrasta :;230
U mnie nie sieją się : szczypior, barwinek, kozłek, tawlina i akanty ale orliki tak! Barwinek rozłogami się rozrasta ale tylko ten pospolity :D To dobrze że piwonia ma pąk, bo jak zakwitnie to sobie przypomnisz jaka miała być :D
Pogoda śliczna, ale bez przesady w polu raz gorąco, a raz zawiewa zimnym wiatrem :wink:

Elu jak miło, że wpadłaś ;:196 ściskam Cię przy okazji gratulując!
Ja już zaczynam wysiane kwiatki wsadzać na miejsca stałe, bo pół namiotu zajęte sadzonkami i gdzie tu miejsce na ciepłoluby ;:306 Pomidory te dosiewane w marcu jeszcze nieduże więc mogą poczekać, ale czas robić porządek.
Perowskia wykiełkowała i chwasty też! ale kiedyś już pisałaś o tym i wyrywam (wiem co), a zostawiam Perowskię i pomalutku ale rośnie ;:333 Bardzo się z niej cieszę i czekam aż dorośnie do słusznych rozmiarów :tan
Pozdrawiam serdecznie ;:4
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu kochana ;:196 deszcz to konkretnie skieruj do nas, bo ja bym już też te swoje wysiewy wsadziła na miejsce stałe, a nie mogę, sucho mam, skałę ;:185 Siły nie mam pisać, dobrego wieczoru Marysiu :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, słabo dmuchałaś albo po drodze ktoś przechwycił chmury, bo ani jednej nie zobaczyłam na 'moim niebie'. Tylko błękit i błękit oraz jasne słońce.
Narobiłam się dzisiaj jak dziki osioł, ale taka porządna robota jeszcze przede mną. Sadzenie. ;:223 ;:223
Będę sadzić, bo nie mam gdzie trzymać na działce. Tunel już w pełni zagospodarowany i nic się w nim nie zmieści. ;:124
Trudno. Zleję działkę wodą z węża, tak porządnie i do roboty.... :pogon
Dzisiaj potwierdzono to, o czym pisała Iwonka 00.., nie przewiduje się już przymrozków!!! :tan :tan :tan
Miłego wieczoru. ;:196
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Marysiu :wit

Zakwitły moje śliwki !

Obrazek

Czytam u Ciebie , że przymrozków już nie będzie . To bardzo dobre wiadomości .
Jutro sobota i plany ogrodnicze nam bardzo duże , ciekawe czy starczy mi zapału by wszystkie je zralizować .
Przygotowałam grządki pod cebulę , może ją posadzę . Będę to musiała robić wieczorem , bo w ciągu dnia zapowiadają u nas bardzo ładną pogodę . Dużo ;:3 i 22 C .

Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę dużo zdrowia . ;:196
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Fantastyczne zdjęcie chmur ;:138
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates