Roślina sama pokaże kiedy potrzebuje wody.Jak liście zaczną troszkę opadać to znaczy,że trzeba podlać.Ja swoich nie rozpieszczam a one i tak mają to gdzieś. Nasiona położyłem do kiełkowania 26 marca.Jak łatwo policzyć pomidorki mają dzisiaj 39 dni.
Liście mojej rozsady (wysianej dość późno) zaczynają zwijać się ku dołowi. Rozsada dokarmiana Bioponem zgodnie z wytycznymi na opakowaniu. Czy to brak miedzi? Czy powinnam zwiększyć ilość nawozu? Zwija się tylko część rozsady. Pozostałe sadzonki pozostają nietknięte i nie opadają im tak liście.
Gdyby to było niedożywienie liście robiłyby się żółte. To raczej coś związanego z podłożem albo podlewaniem. Napisz kiedy były pikowane, do jakiego podłoża i jak je podlewasz to może uda się zidentyfikować problem
A są cały czas na parapecie ? Dla mnie one nie wyglądają tak żle. Są intenstwnie zielone, nie mają plamek, moje niektóre odmiany też mają takie spuszczone listki.
Wystaw je trochę na powietrze Jak masz balkon to zrób im namiocik z firanki albo w zacienione miejsce postaw. Niech łapią promienie słoneczne . Moje już nawet noce na balkonie spędzają.
Witam, potrzebuje pomocy.. Niedawno wsadzilam pomidory do szklarni i sa jeszcze male a juz zrobilo sie na nich cos takiego.. Od paru dni bylo slonecznie, szklarnie mam szklana i nowa a dopiero dzisiaj mialam mozliwosc i czas ja zabialkowac, czy jest mozliwe ze to liscie spalone sloncem czy jakas choroba? Dodam ze liscie maja w srodku malo wioczne kropeczki a brzegi sa mocno brazowe.. Prosze pomozcie, co mam robic
Z pewnego bardzo sprawdzonego źródła wiem, że należy zastosować oprysk siarczanem magnezu 0,5%. Jeśli ktoś ma podobny problem to może taka informacja się przyda
Annaa1992
Lekki szok przeżyły, nastepnym razem jak będziesz je wynosić to musisz wcześniej je zahartować, teraz tylko czekaj, nowe liście powinny być ok