zdecydowanie kawa i ploteczki jakoś nie działają na chwaściory
 nie chcą znikać, absorbujące są i uwagi żądają
  nie chcą znikać, absorbujące są i uwagi żądają   
 a tulipany u mnie już się żegnają, za to bzy mają już grubaśne pączki, więc pewnie lada moment zachwycą nosy i oczy

w tym sezonie u mnie dalszy ciąg ciężkiej fizycznej pracy. Dzisiejsza piękna pogoda sprzyjała, więc udało się przekopać zagonki pod grządki na warzywa. Zmęczyłam się przy tym srogo, ale to i tak był pikuś przy walce z winobluszczem
 Ciągle nie dowierzam, że sama sobie zafundowałam ten los
  Ciągle nie dowierzam, że sama sobie zafundowałam ten los   Z malutkich paru gałązeczek wyrósł ten potwór
  Z malutkich paru gałązeczek wyrósł ten potwór   

wziął we władanie ściany i dach, wcisnął się w rynny, komin, a nawet strych
 z racji, że zamieszkał w pobliżu kompostu - wziął sobie z niego co najlepsze i rósł w zaciszu nikomu nie przeszkadzając... do czasu...
 z racji, że zamieszkał w pobliżu kompostu - wziął sobie z niego co najlepsze i rósł w zaciszu nikomu nie przeszkadzając... do czasu...wycinanie i wyrywanie zajęło mnóstwo czasu... altanka będzie tynkowana, więc trzeba się tego dziada pozbyć...
ściany uwolnione, płyty częściowo zerwane, ciąg dalszy nastąpi, bo dziś sił już brakło...

jestem dumna, bo wreszcie widzę efekty

Nie mam zbyt wielu zdjęć, a jeśli już, to tylko z dalszej perspektywy, więc nie widać jak niefajnie to wygląda.
 Nie mam zbyt wielu zdjęć, a jeśli już, to tylko z dalszej perspektywy, więc nie widać jak niefajnie to wygląda.

:
 :

bo teraz to wszyscy tuje i tuje, a nie lepiej posadzić róże pnące, tanie są, do tego powojniki też są nie drogi i może jakieś krzaczory?? no i będzie kolorowo, pachnąco i cudnie
  bo teraz to wszyscy tuje i tuje, a nie lepiej posadzić róże pnące, tanie są, do tego powojniki też są nie drogi i może jakieś krzaczory?? no i będzie kolorowo, pachnąco i cudnie  ale mi nie wolno Ci nakazać, co chcesz u siebie sadzić, cokolwiek posadzisz to będzie pięknie, ale zastanów się nad kolorami będzie cudnie ta siatka wyglądać
  ale mi nie wolno Ci nakazać, co chcesz u siebie sadzić, cokolwiek posadzisz to będzie pięknie, ale zastanów się nad kolorami będzie cudnie ta siatka wyglądać  patrząc na ich zdjęcia w internecie ciężko mi je odróżnić
  patrząc na ich zdjęcia w internecie ciężko mi je odróżnić   w sumie chcę je posadzić wzdłuż trawnika, więc tam by mi nie przeszkadzały.
  w sumie chcę je posadzić wzdłuż trawnika, więc tam by mi nie przeszkadzały. 

bo ja mimo że bardzo bym chciała to mi daleko do takiej perfekcji
 bo ja mimo że bardzo bym chciała to mi daleko do takiej perfekcji  Bardzo ładne roślinki, lilie zjawiskowe
 Bardzo ładne roślinki, lilie zjawiskowe