Witajcie musiałam skończyć pyszną kolację micha rukoli (wysiała się w tunelu) sałaty, rzodkiewek z suszonymi pomidorami z ubiegłego sezonu...pycha! Do tego chlebek orkiszowy na zakwasie, własny produkt
Alicjo może dlatego, że konwalnik dostał sporo kompostu i gleba jest tu luźniejsza?
Opuchlaki? nie mam

może dlatego, że żywią się nimi ci z metra

Poza tym mam mnóstwo szpaków i kosów, które przemierzają ogród na piechotę i co chwilę coś wyciągają dzióbkami. Tak się śmiesznie spieszą jak nadchodzę

Dziękuje za odwiedziny i pochwały

skoro jesteś to znaczy że sezon się zaczął!
Zeniu słońce wyszło i świeciło caluteńki dzień, było dość ciepło (13 st), a ja większość czasu spędziłam w tunelu, a tam było cieplej

Ciekawa jestem czy pojechałaś na działeczkę, bo jak tak to będą zdjęcia

Klonik pierwszy to siewka od Marysi z Będzina a drugi wysiany z nasion z akcji wyszły dwa ale jeden przetrwał
Elu mam drzewa dorosłe! mój klon co parę lat obdarza ogród tysiącem siewek na przemian z jesionem sąsiada. Czasami przyleci od sąsiada z drugiej strony ulicy dąbek
Iwonko szczec. dopiero co miałaś deszcz, a u mnie jeszcze ziemia porządnie zmoczona. na grządkach mam teraz bielusieńko bo lecą płatki z drzew owocowych

Zaraz sprawdzę jak spędziłaś dzień
Renatko jesteś

już myślałam co z Tobą
Mam sporo siewek jesionów tak co parę lat i masz rację lepiej je szybko wyrwać bo korzeń ma
toto długi

Żurawki pięknieją w oczach! taką jasną miałam i też dzieliłam ale przyszedł czas że pewnie w złym czasie podzieliłam i odeszła
Iwonko 1 oj nie tylko u Ciebie u mnie na pewno jest ich więcej niż innych siewek i dlatego łatwo te chciane wyplewić

Dzięki
Lucynko pierwsze maleństwo to klonik siewka od koleżanki od której piszę wyżej

sporo roślin przywiozła i wsadziła do mojego bagażnika
Pomykałam ale w sumie nie zrobiłam wiele, bo za dużo czasu zabrało mi przygotowanie miejsca pod pierwsze wsadzone pomidory. Zrobiłam też w tunelu trochę porządku, bo jest tam niezły bajzelek
Nie kopałam ale też czuję lekkie zmęczenie. Najważniejsze że 28 sadzonek pomidorów już pracuje na owocowanie

Zatem odpoczywaj i nabieraj sił na następne dni
A ogród tętni życiem
tu na znaczniku zostało tylko Tri i nie wiem czy to nazwa czy kawałek nazwy
Prawie przegapiłam kwitnienie bzu koralowego'
tą muszę utrzymać przy życiu
A ta najmniejsza obok jest dąbrówka
Już za chwilę!
I jeszcze takie inne!
Radość wielka kłokoczka wreszcie zakwitnie!
I na dobranoc!
Dziękuję za odwiedziny!