Bąbel ma uszy jak nietoperz, ciekawe kiedy przestaną rosnąć.
Moje Arboretum cz.5
- stasia_ogrod
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje Arboretum cz.5
Karola, cały ogród bajkowo piękny, wszystko kwitnie na wyścigi.
Tylko nie wkładaj go do mikrofali,... on do pieszczenia nie do jedzenia.

Karola,jesteś niesamowita
Po pierwsze,chciałem już dzwonić do obrońców praw zwierząt,bo myślałem że to pomarańczowe ubranie to mu uszyłaś
Po drugie,masz zdecydowanie za ładnie
Po trzecie,skąd ty tyle tulipanów masz? Podobno ,,lepiej na krzaki wydać,bo cały rok cieszą oko,a cebulowe to tylko teraz"
Dla Twojej informacji,nie będę Cię słuchać,i robię jesienią tulipanowe pola-zmienisz zdanie na pewno! Oczywiście,jak im coś nie odbije
Po pierwsze,chciałem już dzwonić do obrońców praw zwierząt,bo myślałem że to pomarańczowe ubranie to mu uszyłaś
Po drugie,masz zdecydowanie za ładnie
Po trzecie,skąd ty tyle tulipanów masz? Podobno ,,lepiej na krzaki wydać,bo cały rok cieszą oko,a cebulowe to tylko teraz"
Dla Twojej informacji,nie będę Cię słuchać,i robię jesienią tulipanowe pola-zmienisz zdanie na pewno! Oczywiście,jak im coś nie odbije
- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Karolcia, obiela cudowna, sobie wygooglałam. Teraz muszę już tylko kupić.
Też myślałam, że to pomarańczowe ubranko dla Bombla to strój więzienny za wygryzienie dziury.
W dodatku Bąbel bardziej przypomina nietoperza niż psa. Wygląda naprawdę niesamowicie z tymi wielkimi uszami.
Stokrotki wyglądają po prostu przecudownie! Nosz nie mogę się na te zdjęcia napatrzyć. Kiedy one nasionka będą już miały? Tak mniej więcej, żebym wiedziała, kiedy latać i szukać po niedalekich łąkach.
Też myślałam, że to pomarańczowe ubranko dla Bombla to strój więzienny za wygryzienie dziury.
Stokrotki wyglądają po prostu przecudownie! Nosz nie mogę się na te zdjęcia napatrzyć. Kiedy one nasionka będą już miały? Tak mniej więcej, żebym wiedziała, kiedy latać i szukać po niedalekich łąkach.
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko sama nie wiem kiedy one będą nasionka miały
chyba wtedy jak my zaczniemy je kosić
a czemu nie wykopiesz z pobliskiej łąki jakiejś kępy, same Ci się wysieją
Bąbel to nietoperek
Niedługo pofrunie
Ale powiem Ci ,ze rzadko ma tak nastawione, na ogól leżą , a przynajmniej jedno jak temu misiu 
-- 24 kwi 2016, o 18:19 --
Tulap masz rację , zawsze mówię ,ze lepiej krzewy niż cebulowe
Ale w ub. r. jakoś nakupowałam chyba w przecenach , bo tworzyłam nowa rabate po zniszczeniu przez kanalizację i suszę. Powstała rabata zamiast trawnika, są róże i właśnie tak z głupia frant nakupiłam tulipanów
Nawet nie wiedziałam ,ze będzie tyle kolorków 
Bąbel to nietoperek
-- 24 kwi 2016, o 18:19 --
Tulap masz rację , zawsze mówię ,ze lepiej krzewy niż cebulowe
- karolacha

Stasiu całe szczęście ,że mikrofalówkę wypróbowałam na kaftaniku a nie na Bąblu , kiedy był mokry. Teraz wiem, nie do mikrofalówki, tylko wyprać w pralce, wywirować a na koniec wysuszyć . Będzie taki puszysty jak puszyste są ręczniki . Ale na pewno nie do mikrofali 
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Karolka Bąbla do pralkikarolacha pisze:Stasiu całe szczęście ,że mikrofalówkę wypróbowałam na kaftaniku a nie na Bąblu , kiedy był mokry. Teraz wiem, nie do mikrofalówki, tylko wyprać w pralce, wywirować a na koniec wysuszyć . Będzie taki puszysty jak puszyste są ręczniki . Ale na pewno nie do mikrofali
A krzakami to mnie zastrzeliłaś, taka ilość kwitnących i takich ładnych
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Karolinko witaj
Jak pięknie u Ciebie
Krzewy , powojnik , tulipany , stokrotki - cudo
no i ten warzywnik
nie zmarzną Ci pomidorki i ogórki ??
Oczy pocieszyłam - dzięki Ci
Babel dostojnie wygląda w nowym fraku
a dziurka w narzucie też ładna 
Oczy pocieszyłam - dzięki Ci
Babel dostojnie wygląda w nowym fraku
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Karolinko, te stokrotki to już tegoroczne?
Tak ładnie już Ci wszystko kwitnie
Tak ładnie już Ci wszystko kwitnie
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Karolcia, u Ciebie to chyba już maj, bo nie wierzę że można teraz mieć tak ukwiecony ogród
Słyszę że Bąblowi ucięłaś co nieco z tyłu, tak sobie myślę że chyba i uszy trza będzie ciachnąć, bo jak tak dalej będą rosły, to sobie na nich poleci okolicę zwiedzać jak nietoperz na skrzydłach
Słyszę że Bąblowi ucięłaś co nieco z tyłu, tak sobie myślę że chyba i uszy trza będzie ciachnąć, bo jak tak dalej będą rosły, to sobie na nich poleci okolicę zwiedzać jak nietoperz na skrzydłach
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Karolciu już masz ziemniaki,ogórki i pomidory w gruncie posadzone.
A jak przyjdą przymrozki?
A Bąblowi zimno,że go tak wystroiłaś?
A Bąblowi zimno,że go tak wystroiłaś?
- karolacha

Biedroneczko Bąbel ma kaftanik żeby nic sobie nie rozdrapał po zabiegu . Ale i tak problem z noszeniem , dzisiaj zdjęłam, a niech liże
Ziemniaki , pomidory , ogorki rosną w małej ilości , na próbę. Dopiero teraz posadziłam późne ziemniaki a pomidorki i ogórki później, tak ,że jak coś zmarznie to niewiele 
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Mojej suni po zabiegu pozwoliłam lizać i szybko się jej zagoiło. A w stroju i tak by nie chodziła.
Dobrze ,że to tylko próba. Jak przeżyją to będziesz miała wszystko szybciej. Ja sadze dopiero po Zimnej Zośce. Czyżby już nadeszła?
Dobrze ,że to tylko próba. Jak przeżyją to będziesz miała wszystko szybciej. Ja sadze dopiero po Zimnej Zośce. Czyżby już nadeszła?
A zapomniałem o mikrofalówce
Jesteś niemożliwa
Nastepnym razem do piekarnika włoż 
Ja tam suszyłem raz bieliznę suszarką do włosów
Jesteś niemożliwa
Ja tam suszyłem raz bieliznę suszarką do włosów
- karolacha

Tulap właśnie miałam suszyć suszarką do włosów, ale pomyślałam ,że w mikrofali będzie skuteczniej. Owszem było skutecznie aż się włączył czujnik dymu jak szalony ( mam taki zainstalowany, od dymu i od gazu) a kaftanik się po prostu palił
co by to bylo gdyby tam był Bąbel
No ale już wiem , odzież tylko w suszarce lub na sznurku. Oooo, to jest myśl, jak Babla wykąpie to za uszy spinaczami na sznurku powieszę
-- 25 kwi 2016, o 08:31 --
No tak Alu zimna ZOśka i ogrodnicy w tym roku chyba będą 2 x . Oczywiście ,że to posiałam po kawałeczku, będzie to fajnie, jak nie , to główne sianie -sadzenie po zimnych ogrodnikach. Ogórki siejemy na Stanisława-8-go maja, pomidory po Zośce. A warzywka częsc posiałam .
Ja też już zdjęłam kaftanik Bąblowi, chociaż miał nosić do piątku , do zdjecia szwów. Ten kaftanik go raził, szorował o te sztywne nic wystające i biedak cierpial. A tera poliże, ale wszystko ładnie sie goi.
No ale już wiem , odzież tylko w suszarce lub na sznurku. Oooo, to jest myśl, jak Babla wykąpie to za uszy spinaczami na sznurku powieszę
-- 25 kwi 2016, o 08:31 --
No tak Alu zimna ZOśka i ogrodnicy w tym roku chyba będą 2 x . Oczywiście ,że to posiałam po kawałeczku, będzie to fajnie, jak nie , to główne sianie -sadzenie po zimnych ogrodnikach. Ogórki siejemy na Stanisława-8-go maja, pomidory po Zośce. A warzywka częsc posiałam .
Ja też już zdjęłam kaftanik Bąblowi, chociaż miał nosić do piątku , do zdjecia szwów. Ten kaftanik go raził, szorował o te sztywne nic wystające i biedak cierpial. A tera poliże, ale wszystko ładnie sie goi.
- karolacha

Zuza u nas było ciepło do tej pory i wszystko tak ładnie rozkwitło, zobaczymy czy nie zmarznie
A Bąbel to Nietoperek i specjalnie uszy rosną żeby latał 
-- 25 kwi 2016, o 08:34 --
Bea kochana , wszystko tegoroczne, stokrotki też. Było ciepło to się rozwineły kwiatki, teraz trochę przyhamuje
-- 25 kwi 2016, o 08:37 --
Tereniu to co posaziłam w ogrodzie to trochę na próbę , jak zmarznie to i tak będzie się sadziło po ZOśce główne rozsady, teraz próba, jak przezyją to będzie fajnie
A Bąbel dalej chuligani, na razie robienie dziur to główne jego zajęcie z nudów
-- 25 kwi 2016, o 08:34 --
Bea kochana , wszystko tegoroczne, stokrotki też. Było ciepło to się rozwineły kwiatki, teraz trochę przyhamuje
-- 25 kwi 2016, o 08:37 --
Tereniu to co posaziłam w ogrodzie to trochę na próbę , jak zmarznie to i tak będzie się sadziło po ZOśce główne rozsady, teraz próba, jak przezyją to będzie fajnie
A Bąbel dalej chuligani, na razie robienie dziur to główne jego zajęcie z nudów