Moje Arboretum cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje Arboretum cz.5

Post »

Karola, cały ogród bajkowo piękny, wszystko kwitnie na wyścigi. ;:138 ;:138 ;:138
Bąbel ma uszy jak nietoperz, ciekawe kiedy przestaną rosnąć. ;:oj Tylko nie wkładaj go do mikrofali,... on do pieszczenia nie do jedzenia. ;:306 :;230
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Karola,jesteś niesamowita :;230
Po pierwsze,chciałem już dzwonić do obrońców praw zwierząt,bo myślałem że to pomarańczowe ubranie to mu uszyłaś :;230
Po drugie,masz zdecydowanie za ładnie ;:oj
Po trzecie,skąd ty tyle tulipanów masz? Podobno ,,lepiej na krzaki wydać,bo cały rok cieszą oko,a cebulowe to tylko teraz" ;:224
Dla Twojej informacji,nie będę Cię słuchać,i robię jesienią tulipanowe pola-zmienisz zdanie na pewno! Oczywiście,jak im coś nie odbije ;:306
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Karolcia, obiela cudowna, sobie wygooglałam. Teraz muszę już tylko kupić.

Też myślałam, że to pomarańczowe ubranko dla Bombla to strój więzienny za wygryzienie dziury. ;:306 W dodatku Bąbel bardziej przypomina nietoperza niż psa. Wygląda naprawdę niesamowicie z tymi wielkimi uszami. ;:167

Stokrotki wyglądają po prostu przecudownie! Nosz nie mogę się na te zdjęcia napatrzyć. Kiedy one nasionka będą już miały? Tak mniej więcej, żebym wiedziała, kiedy latać i szukać po niedalekich łąkach. ;:224
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Dorotko sama nie wiem kiedy one będą nasionka miały :? chyba wtedy jak my zaczniemy je kosić ;:306 a czemu nie wykopiesz z pobliskiej łąki jakiejś kępy, same Ci się wysieją :wink:
Bąbel to nietoperek :;230 Niedługo pofrunie :;230 Ale powiem Ci ,ze rzadko ma tak nastawione, na ogól leżą , a przynajmniej jedno jak temu misiu ;:306

-- 24 kwi 2016, o 18:19 --

Tulap masz rację , zawsze mówię ,ze lepiej krzewy niż cebulowe :wink: Ale w ub. r. jakoś nakupowałam chyba w przecenach , bo tworzyłam nowa rabate po zniszczeniu przez kanalizację i suszę. Powstała rabata zamiast trawnika, są róże i właśnie tak z głupia frant nakupiłam tulipanów :;230 Nawet nie wiedziałam ,ze będzie tyle kolorków :heja
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu całe szczęście ,że mikrofalówkę wypróbowałam na kaftaniku a nie na Bąblu , kiedy był mokry. Teraz wiem, nie do mikrofalówki, tylko wyprać w pralce, wywirować a na koniec wysuszyć . Będzie taki puszysty jak puszyste są ręczniki . Ale na pewno nie do mikrofali ;:306
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

karolacha pisze:Stasiu całe szczęście ,że mikrofalówkę wypróbowałam na kaftaniku a nie na Bąblu , kiedy był mokry. Teraz wiem, nie do mikrofalówki, tylko wyprać w pralce, wywirować a na koniec wysuszyć . Będzie taki puszysty jak puszyste są ręczniki . Ale na pewno nie do mikrofali ;:306
Karolka Bąbla do pralki ;:oj , bo już nic nie rozumiem ;:306 ;:306 ;:306 , a on tak elegancko we fraku wygląda ;:215
A krzakami to mnie zastrzeliłaś, taka ilość kwitnących i takich ładnych ;:oj
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Karolinko witaj ;:196 Jak pięknie u Ciebie ;:oj ;:oj ;:oj Krzewy , powojnik , tulipany , stokrotki - cudo ;:180 no i ten warzywnik ;:63 ;:63 nie zmarzną Ci pomidorki i ogórki ??
Oczy pocieszyłam - dzięki Ci ;:168
Babel dostojnie wygląda w nowym fraku ;:333 a dziurka w narzucie też ładna ;:306
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Karolinko, te stokrotki to już tegoroczne? ;:oj
Tak ładnie już Ci wszystko kwitnie ;:138
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Karolcia, u Ciebie to chyba już maj, bo nie wierzę że można teraz mieć tak ukwiecony ogród ;:oj
Słyszę że Bąblowi ucięłaś co nieco z tyłu, tak sobie myślę że chyba i uszy trza będzie ciachnąć, bo jak tak dalej będą rosły, to sobie na nich poleci okolicę zwiedzać jak nietoperz na skrzydłach ;:306
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Karolciu już masz ziemniaki,ogórki i pomidory w gruncie posadzone. ;:131 A jak przyjdą przymrozki?
A Bąblowi zimno,że go tak wystroiłaś? ;:215
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Biedroneczko Bąbel ma kaftanik żeby nic sobie nie rozdrapał po zabiegu . Ale i tak problem z noszeniem , dzisiaj zdjęłam, a niech liże :wink: Ziemniaki , pomidory , ogorki rosną w małej ilości , na próbę. Dopiero teraz posadziłam późne ziemniaki a pomidorki i ogórki później, tak ,że jak coś zmarznie to niewiele :wink:
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Mojej suni po zabiegu pozwoliłam lizać i szybko się jej zagoiło. A w stroju i tak by nie chodziła.
Dobrze ,że to tylko próba. Jak przeżyją to będziesz miała wszystko szybciej. Ja sadze dopiero po Zimnej Zośce. Czyżby już nadeszła?
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

A zapomniałem o mikrofalówce :;230
Jesteś niemożliwa :;230 Nastepnym razem do piekarnika włoż ;:306
Ja tam suszyłem raz bieliznę suszarką do włosów ;:173
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tulap właśnie miałam suszyć suszarką do włosów, ale pomyślałam ,że w mikrofali będzie skuteczniej. Owszem było skutecznie aż się włączył czujnik dymu jak szalony ( mam taki zainstalowany, od dymu i od gazu) a kaftanik się po prostu palił :shock: co by to bylo gdyby tam był Bąbel ;:306
No ale już wiem , odzież tylko w suszarce lub na sznurku. Oooo, to jest myśl, jak Babla wykąpie to za uszy spinaczami na sznurku powieszę :;230

-- 25 kwi 2016, o 08:31 --

No tak Alu zimna ZOśka i ogrodnicy w tym roku chyba będą 2 x . Oczywiście ,że to posiałam po kawałeczku, będzie to fajnie, jak nie , to główne sianie -sadzenie po zimnych ogrodnikach. Ogórki siejemy na Stanisława-8-go maja, pomidory po Zośce. A warzywka częsc posiałam .
Ja też już zdjęłam kaftanik Bąblowi, chociaż miał nosić do piątku , do zdjecia szwów. Ten kaftanik go raził, szorował o te sztywne nic wystające i biedak cierpial. A tera poliże, ale wszystko ładnie sie goi.
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuza u nas było ciepło do tej pory i wszystko tak ładnie rozkwitło, zobaczymy czy nie zmarznie :? A Bąbel to Nietoperek i specjalnie uszy rosną żeby latał ;:306

-- 25 kwi 2016, o 08:34 --

Bea kochana , wszystko tegoroczne, stokrotki też. Było ciepło to się rozwineły kwiatki, teraz trochę przyhamuje :(

-- 25 kwi 2016, o 08:37 --

Tereniu to co posaziłam w ogrodzie to trochę na próbę , jak zmarznie to i tak będzie się sadziło po ZOśce główne rozsady, teraz próba, jak przezyją to będzie fajnie ;:138
A Bąbel dalej chuligani, na razie robienie dziur to główne jego zajęcie z nudów :;230
Moje Arboretum
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”