Domowe i balkonowe-lwica79
-
kwiato_maniaczka
- 1000p

- Od: 6 lip 2008, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- lwica79
- 50p

- Od: 19 kwie 2008, o 23:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Deissy z tą kalamondynką to nie takie proste, bo ani jednej szczepki jeszcze nie udało mi się ukorzenić, ale jak się tego w końcu nauczę, to może będzie co dzielić ;) . Na dany moment nawet już nie bardzo mam co przyciąć, prawie na każdej gałązce są owoce.deissy pisze: Mam taka mała prośbę jakbyś miała kiedyś na zbyciu szczepkę kalamondrynki,po prostu ja nie mogę się na nią napatrzeć to bym się do Ciebie szeroko uśmiechała
![]()
![]()
Aconitum - kamyczki są akwarystyczne
Pozdrawiam. Edyta gg.3597720
Domowa zieleń lwicy79
Domowa zieleń lwicy79
- lwica79
- 50p

Mam Małgosiu. Zostawiłam sobie z 7 sztuk, ale one wyrastają prawie w 100% , więc myślę że 4 mogę Ci wysłać jeśli Ci to wystarczy
. Adres mam więc jutro, a najpóźniej w poniedziałek wyślę
. Coś jeszcze chciałabyś ?
Domowa zieleń lwicy79
Domowa zieleń lwicy79
- Agnieszka_73
- 200p

- Od: 16 paź 2008, o 21:17
- lwica79
- 50p

pachnie Agnieszko..i to dość intensywnie, jak inne cytrusy które mam. Na początku się tym zapachem zachwycałam i nie bardzo rozróżniałam zapach kwiatów mandarynki od cytrynki..jednak teraz je odróżniam i według moich upodobań mandarynka na dłuższą metę pachnie lekko drażniąco (tzn. nadmiar tego pięknego zapachu może się "przejeść") . Cytrynka natomiast, mimo iż pachnie łudząco podobnie do mandarynki, nie ma tej "nutki" która drażni mnie w mandarynce, więc można przy niej stać i wąchać prawie bez przerwy. Natomiast kalamondyna- ooooo...tego zapachu to samemu się szuka po domu..pachnie z nich najpiękniej i trochę inaczej bo poza nutką typowo cytrusową ma tez nutkę zapachu akacji. Dla tego zapachu będę miała zawsze kalamondynkę w domu
.
Ostatnio zakupiłam na allegro limonkę..może jej zapach też za jakiś czas poznam
a tu kwiatek cytrynki:

kwiatki mandarynki

kwiatki kalamondynki

Ostatnio zakupiłam na allegro limonkę..może jej zapach też za jakiś czas poznam
a tu kwiatek cytrynki:

kwiatki mandarynki

kwiatki kalamondynki

Domowa zieleń lwicy79
Domowa zieleń lwicy79
-
Saraaa
- Teresa600
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 mar 2008, o 11:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Edytko......niestety Twoja szczepka kalamondynki padła
.Zaczęło sie od delikatnego zwijania liści aż całkiem zwinęły sie w trąbkę i uschły.Dziwną rzeczą jest że od tej dużej szczepki niechcący oderwały sie 3 listki i te o dziwo jeszcze sie dzielnie trzymają.Szczepki z nasionek tez trzymają sie jak na razie dzielnie.Jeszcze raz dziękuje.