Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jest już wiosna!

Post »

Witaj Marysiu. Jestem zauroczona Twoimi wschodami i zachodami . Przepięknie robisz te zdjęcia i każde o dziwo jest inne ;:138 . Cudownie. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Witaj Marysiu. ;:196
Zastanawiam się skąd Ty bierzesz tyle sił. Ja wczoraj trochę powalczyłam z warzywnikiem, a dzisiaj prawa ręka zupełnie odmówiła współpracy. :?
U nas też było zimno jak licho, a teraz niby cieplej, ale wieje mocny wiatr. W dalszym ciągu jestem ze wszystkim do tyłu i chyba już tak zostanie. :lol:
Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę pięknej słonecznej pogody. :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Faktycznie, Marysiu, coś w tym jest. Jabłonie mają cudne kwiaty ;:173
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam wieczorem!
Grządka pozbawiona roślin, ja up....do granic możliwości, bo tam było mnóstwo cebulowych. Część poszła do dużych donic i pewnie po pracach wrócą, ale stwierdzam że człowiek sobie nie zdaje sprawy ile może rosnąć na kilku metrach kw. ;:oj

Iwonko nawet jak wyrośnie drzewko to kiedy ono zakwitnie ;:oj Już pewnie zapomnę co to i po co ;:306

Lucynko ja też dzisiaj czułam wewnętrzne zimno ale albo od ciśnienia albo od ....walczyłam z bólem głowy, bo musiałam się uwinąć z wykopywaniem i od razu przesadzaniem...ciężka to praca, a roślin setki. Przede wszystkim cebul :roll: Ja tez nie wierzę, że to zimne ogrodniki ;:185 Patrz co na wyspie Aga wkleiła
jagusia111 pisze:Narzekamy, że pada, a tu dzisiaj jeszcze ciekawsze wieści.
http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci/11 ... zera-gdzie
Życzę Ci zdrówka i ciepła wewnętrznego i oby do prawdziwej wiosny ;:196

Ewelinko dziękuję bardzo, niech będzie jakaś korzyść z mojego wczesnego wstawania ;:224
Pozdrawiam :wit

Ewuniu sama nie wiem skąd mam tyle siły, bo odwaliłam kawał roboty. Dzisiaj jak wróciłam po 20 to M spojrzał na mnie i zapytał: zrobić Ci kolację...chyba marnie wyglądałam ;:306 , ale co mi się wydawało że grządkę przed oknem opróżniłam, to znajdowałam jeszcze kilka roślin, a ja taka gupia że najmniejszemu brateczkowi nie przepuszczę ;:185 , każdą cebulkę podniosę ;:oj a potem to jeszcze trzeba wkopać ;:131
Życzę Ci Ewuniu dużo zdrowia i siły bo ogród wymaga jednego i drugiego ;:196 ;:4

Aguś poczytałam te prognozy co dziewczyny wkleiły i już się martwię o drzewa owocowe, tak ładnie kwitną i przymrozki załatwią jak nie kwiatki to bzyki nie zapylą bo zimno ;:168

Niestety zdjęć nie ma, bo dzisiaj tylko tyrałam i tęsknie spojrzałam na ładnie zachodzące słońce. Po aparat nie miałam siły iść ;:224 Miłego wieczoru i jeszcze lepszej nocy ;:138
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu ojej, co Ty za prognozy pokazujesz ;:202 , no przy takich przymrozkach to niestety, ale rośliny jak nic do domu muszą z namiotu pójść ;:185 napracowałaś się biduko ;:196 odpoczywaj, spokojnej nocki ;:196
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Kurcze, Marysiu przeraziło mnie to, co przeczytałam w linku podanym przez Ciebie ;:202 U mnie większość roślinek bytuje dnie i noce w tunelu i w żaden sposób nie wrobię męża w dodatkowe okrywanie itp. podczas mojej nieobecności ;:223
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Marysiu nie to nie może być prawda... mam tam jakieś gałązki zostawione do okrycia w razie czego, ale co to da...
Pracowita jesteś kobieta bardzo. Ja zmuszona jestem odpocząć od działki póki co...
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,gdyby przyszły te przymrozki to może być nieciekawie,ale i tak nie mamy wpływu na to wszystko,piszesz ,że też jesteś zmęczona ,ja też ,bo tak już bym chciała pobawić się ogrodem ,a cały czas robię co innego,byle do końca kwietnia wytrzymać ,wieczorkiem zapalam w piecu i mam pysiaki takie czerwone od zimna i wiatru i wszystko mi gorzeje,pozdrawiam i pięknych snów, ;:196 ja też zasuwam do łóżeczka
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

To prawda, że czasem nie chce się wierzyć ile roślin, szczególnie cebulowych znajduje się na małym skrawku likwidowanej rabaty. Takie przesadzanie, to ogrom pracy i wiem coś na ten temat, bo jesienią to robiłam.
Prognozy pogodowe niezbyt zachęcające dla roślin, ale może jednak się nie sprawdzą.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Marysiu a ja podglądam tu http://www.twojapogoda.pl/polska/malopo ... w/16dniowa i zapowiedź jest lepsza niż dla mojego regionu.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzień dobry w kolejny zimny poranek :? skoro o 6 było +2 to w nocy mogło być +1 :wink:
Jedna plusem jest wesołe słońce, które wstaje coraz wcześniej , a mnie się nie chce :;230

Iwonko to nie ja to dziewczyny mnie nastraszyły, a ja przekazałam dalej i nie wiem co dalej? nie ma szans przenieść wszystkiego do domu więc tylko ta metoda zniczowa, chociaż nigdy jeszcze jej nie stosowałam i nie wiem na ile wystarczy?
Jedynie to co na tarasie to wciągnę do domu :? Nawet dzisiaj się ruszam co mnie cieszy :tan Dobrego dnia ;:196

Aniu to samo jest u mnie, wszystko wyniesione ;:oj tylko że ja jestem na miejscu i mogę coś podziałać. Na wszelki wypadek kup parę tych długo świecących zniczy i M zapalić w najgorsze noce może :)

Moniko odpoczynek czasem wymuszony ale się przydaje, bo my nie znamy umiaru :D Oczywiście, że nie dopuszczam do myśli takiej masakrycznej temperatury i zupełnie nie wiem co stałoby się z roślinami, chyba nawet tulipany umarzłyby ;:131 a drzewa?

Martusiu jeszcze trochę ;:196 Pamiętam tak samo pisałaś rok temu a przecież nie wyobrażasz sobie życia bez tych dodatkowych prac, wystawą już żyjesz tyle lat i sama wiesz że wysiłek się opłaca, jak spotkasz się z ludźmi który czekają na rośliny ;:173 Od maja już będzie dobrze! całuję i dodaję Ci siły ;:196

Lidziu coraz więcej osób mnie rozumie i to dodaje mi sił :lol: Poza tym wiem, że to musiało być zrobione a mnie każdej cebulki czy rośliny szkoda...taka już jestem wciskam je obojętnie gdzie, a nie stracę :oops: Potem czeka mnie zrobienie rabaty od nowa, a bieżące prace! Nie wyobrażam sobie co może zrobić -7 przy tak rozpętanej wegetacji?

Danusiu podajesz Kraków w gminie już widzę stopień niżej, a u mnie niestety jest sporo wyżej i mam takie zakola mrozowe ;:202 Więc lepiej niech się w ogóle nie sprawdzi. Wiesz akurat ta! dla mnie jest najmniej sprawdzalna :uszy

Wszystko przez to ostro świecące słońce

Obrazek

Nie potrafię przekazać jak ślicznie wyglądają drzewka w świetle wschodzącego słońca, ale dla takich widoków warto wcześniej wstać

Obrazek

Dobrego dnia!
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

O tak Marysiu w słońcu kwitnące drzewa cudnie wyglądają ;:138 a co do mrozów paskudnych, to może jeszcze się zmieni co?? ;:202 I jak zawsze miłego dnia Marysiu ;:196 , ja chyba dziś wyskoczę choć na troszkę na działeczkę, choć chmury słonko co chwilę zasłaniają :wit
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Marysiu i ja mam super słoneczko, teraz 5st. Dzień ogrodowy się zapowiada, czego i Tobie życzę ;)
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko skoro ciągle zmieniają prognozy to ja myślę że i ta się zmieni ;:222 Jedź na działeczkę ale ubierz się ciepło bo rześko jest :D Dobrego dnia ;:196

Justynko trochę czuję nogi i dłonie od wczoraj więc jak wyjdę do ogrodu to dopiero po południu. Dzisiaj luzik i jedynie wyrwę trochę chwastów :D Tobie jednak owocnej pracy w ogrodzie ;:168
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ogród i w promieniach wschodzącego słońca i zachodzącego( aczkolwiek wyglądającego inaczej) pięknie ukazałaś ;:63 ;:63
A ty zawsze i tak pięknie naturę , i niebo i słonko, nam przedstawiasz ;:173 ;:173
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”