Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Post »

Zuziu pięknie pokazałaś nam swoje kwitnące cudeńka.Zdjęcia pierwsza klasa a jak się ma piękne modelki to i zdjęcia są śliczne.Uwielbiam oglądać kwitnące i nie tylko kwitnące cuda ogrodowe.
Super ;:215 Słonka i ciepełka życzę tobie i wszystkim czekającym na nie :)
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zuziu jak ślicznie pokazałaś nam ogród, tyle piękna na raz ;:215 powiedz co to za kwiatki na ostatnim zdjęciu?
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Zuziu ślicznie dopieszczony masz ogród,w takim miłym zakątku to i kwiatki pięknie rosną,całuski ;:196
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Z ogromną przyjemnością obejrzałam Twoje zdjęcia z ogrodu. Magnolia śliczna, uwielbiam jej kwiaty, są boskie. A białą sasankę koniecznie muszę sobie sprowadzić do ogrodu, bo jest piękna.
Ile lat ma Twoja pnąca hortensja? Moja leniwa :( a miała zarosnąć, żeby zakryć takie jedne wstydliwe miejsce,no powiedzmy, mało atrakcyjne :lol:
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Zuza, jak pięknie u ciebie ;:oj Jaśminowca masz ogromnego, mój jakoś nie chce rosnąć. Niby zawsze kwitnie, ale rozrastać się nie ma ochoty.
W tym roku przypilnuję te moje ciemierniki. Wiem, że mają torebki nasienne, ale później są zasłonięte przez lawendę i tak sobie myślę.. może te nasiona nie mają szans dojrzeć w cieniu ;:224
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Zuza jaka piękna wiosnę na podałaś, bardzo lubię te wiosenne kwitnienie szkoda tylko ze szybko przemija.
Zauroczyła mnie kępka kwitnąca na ostatniej fotce- co to za kwiecie ładniusi.

:wit
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Dziewczyny pytają o ostatnie zdjęcie a tam na pewno zawilec, tylko nie wiem jaki. Piękna, dorodna kępa zresztą. I serduszka śliczna a ja swoją eksmitowałam. :roll:
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

To na pewno ten,co miał być żółty ;:224
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Zuziu, już masz takie wielkie tulipany ;:oj
To Exotic Emperor - poznaję, u mnie ledwie biel przebija spod zieleni... Widać, że w Wielkopolsce wiosna jest bardziej zaawansowana ;:108
Masz czym oczka cieszyć, i wąchać też jest co ;:215
Cudnie ;:170
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Oj Zuza ślicznie u Ciebie , ile kwitnie ;:oj ślicznie, kolorowo. Serduszka już już . U mnie zginęłą, chyba w czasie kopania kanalizacji . A masz takiego jaśminowca o pstrych lisciach ? są takie ?
Tulipanki chyba takie jak ja w ub. r. dosadziłam . Ślicznie ;:138 Magnolia chyba Susan, jak moja najstarsza :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Aniu-Annes 77, schludnie i czysto ;:131 myślę że to kora wprowadza taki ład na rabatach. Tam gdzie mam jej mniej chwaściory bardziej sobie harcują. Za to tam gdzie mam włókninę prawie wcale nie muszę się napracować, ot taki ze mnie leniuszek Obrazek
U mnie powojniki nie zachwycały nawet zaraz po wsadzeniu, zaraz łapały jakiś uwiąd albo słabo rosły. Po prostu ta grupa roślin nie na moje kwaśne piaski i piekące słońce ;:185
Anabellki i ja mam dwie, ale były młodziutkie w zeszłym sezonie więc nie kwitły a ta różowa Bella Anna to całkiem maleńka sadzonka była, więc bałam się o nią zimą. Ale okazuje się że ten rodzaj hortensji jednak nie do zdarcia i wszystkie pięknie przezimowały ;:215
Madziu, magnolią i ja jestem zauroczona, warto było czekać Obrazek
A masz tam u Siebie LM? Ja swoje sasanki właśnie tam kupowałam, a i w Castoramie widziałam sadzonki.
Moje korony też zagniwają, bo nornic ani innych takowych nie mam. Na szczęście nic mi cebul nie wyjada, więc tylko o to zagniwanie może chodzić. Ostatni raz z nimi próbuję.
A Annabellki też mam od Mewci, tyle że nie stong, będę podpierała, niech tylko dadzą te ogromne kule w tym roku Obrazek
Aniu-anabuko1, te kępy sasankowe tak przybrały na masie po przesadzeniu w słoneczne miejsce. W cieniu i dużej wilgoci słabo rosły. Może poszukaj swoim tez jakiegoś nasłonecznionego miejsca :)
Małgoś-clem3, tak , na ostatnim zdjęciu to zawilec White Splendor, mój zeszłoroczny nabytek. Cudnie otwiera się do słonka a zamyka wieczorami, fajnie to wygląda Obrazek
Jolu, a dlaczego się bronisz przed magnolią? Fakt, tak zjawiskowo wygląda tylko jak zakwitnie przed liśćmi, ale przecież większość roślin kwitnie tak krótko, a potem maja tylko liściory. Może skuś się choć na jedną a potem zobaczysz czy Ci wystarczy. Mi podoba się jeszcze gwieździsta, ale mój ogródek mały ;:151
Zawilec to odmiana White Splendor.
Ja tam na Twoje fotki nie narzekam, powiem nawet że brakuje mi Twojego ogrodu, bardzo lubiłam tam zaglądać Obrazek
Aniu-zara, moje roślinki poszalały tak po ostatnich cieplejszych dniach. Wcześniej też kolory oglądałam tylko na forum. Kilka ciepłych dni i proszę - całkowita zmiana Obrazek
Całusy odebrałam i równie gorące odsyłam ku Tobie Obrazek
Lucynko, funduj sobie magnolię, funduj Obrazek Tylko pamiętaj aby szukać już kwitnącej, a nie czekać na kwiaty jak ja ładnych kilka lat Obrazek. A jak Ci się spodoba, to czemu by nie mieć ich więcej... ;:198
Beata, ja też lubię oglądać zdjęcia wszelkiego zielonego dobra Obrazek, chyba też dlatego spędzam tyle czasu na Fo w zaprzyjaźnionych ogrodach Obrazek
Iwonko, Na ostatnim zdjęciu to zawilec White Splendor na tle kępek sasankowych.
Grażka, no nareszcie powróciłaś na łono Fo ;:196 Dziękuję za pochwałę ;:131 , ale tak całkiem dopieszczony to on nie jest, ale to i dobrze, bo jakby był już tak do końca skończony, to czas chyba by był się przeprowadzić ;:306
Małgoś-PEPSI, dzięki Obrazek. Moja hortensja pnąca ma coś koło trzech lat. Dość ładnie mi przyrasta. U mojej siostry jak rosła w słońcu to słabiej przyrastała, jak poszła do cienia to odżyła. Może za duże słońce ma ta Twoja?
Sabina, haha, ten jaśminowiec byłby już ze dwa razy większy jakbym go systematycznie sekatorem nie traktowała ;:oj Ale to chyba zależy od odmiany, bo mam też Snowbelle i ten to prawie wcale nie rośnie :evil:
Spróbuj wypatrzeć kiedy pękną torebki ciemiernika i posym tymi nasionkami może kilka miejsc - większa szansa na maluchy Obrazek
Krysiu, na ostatnim zdjęciu to zawilec White Splendor, pisałam o nim powyżej do Małgosi ;:108
Aniu-aneczka1979, no masz rację Obrazek to zawilec a zwie się White Splendor. A ta cała kępka to sadzenie zeszłoroczne :heja Serduszkę lubię, o eksmisje moja nie musi się bać, no chyba że biała, ona coś słabiej rośnie Obrazek
Tulap, hahaha tak, właśnie to ten Obrazek
Elwi, wszelki duch... no wreszcie jesteś Babo, super że się obudziłaś z tego snu zimowego Obrazek
Tak, te tulipany to Exotic Emperor. Mają juz ze trzy lub cztery (?) sezony bez wykopywania. Wsadzałam kiedyś chyba osiem a teraz jest już cała kupa ObrazekTrzeba je tylko dobrze podkarmiać Obrazek. Zaglądałam do Ciebie, a Ciebie tam niet. No nie daj na Siebie tyle czekać Obrazek
Karolcia, magnolia to Galaxy, to ta której poszukiwałam też w Twoim wątku i podejrzewałam o ten rodzaj tą Twojego sąsiada.
Tak jaśminowiec jest pstry, ale pachnie chyba tak jak reszta ferajny, nie można obok niego przejść obojętnie Obrazek
-------------------

Dziś od rana pięknie słoneczko przyświecało, wylazłam posadzić dalie, wsadziłam pięć sztuk i deszcz wygonił mnie do domu. Z tego co widzę, chyba jednak się przejaśni i jeszcze na ogród będzie czas. Okazuje się że miejsca jest jak na lekarstwo i rośliny wchodzą już na siebie. Nie wszystko chyba uda się posadzić, łażę i łażę i oglądam te rabaty z wszystkich stron i... no wszędzie już coś rośnie ;:202 trzeba będzie pomyśleć o jakiś donicach Obrazek

Exotic Emperor - taki bukiet urósł po kilku latach z sadzonych chyba ośmiu sztuk

Obrazek

Obrazek

Tutaj też wsadzanych osiem parrotów a teraz

Obrazek

A tutaj zawilec White Splendor o który część z Was pytała

Obrazek

Obrazek

Magnolia Galaxy

Obrazek

Białe parroty

Obrazek

Obrazek

Biała serduszka

Obrazek

Flaming Flag

Obrazek

Obrazek

Szachownica, albo raczej szachowniczka ;:198

Obrazek

O mamo, właśnie sobie przypomniałam że gdzieś w garażu siedzą zeszłoroczne cebule lilii pełnych ;:202 Jasny piernik, lecę ich szukać, pewnie już suche wiórki z nich będą ;:223
A takie śliczne były i tak pachniały Obrazek
Skleroza, oj skleroza, gdzie ja to mogłam wetknąć Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Ja cały czas coś znajduję, co powinnam wcześniej posiać , albo posadzić ;:306
Tulipany Cię kochają, skoro się tak rozrastają bez wpływu na jakość kwiatów!
No i zawilce obłędne! Mam takie różowe i znalazłam jakiegoś niebieskiego, ale białych brak!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Zuzka, przepiękne te parroty. Po moich śladu nie ma, pewnie coś je pożarło... Ja wczoraj wytaszczyłam dalie z piwnicy, całkiem ładnie przezimowały. Część pewnie posadzę w donice a pozostałe pójdą wprost do gruntu.
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Fajny ten zawilec ;:108
Ja miałem kupione 60 sztuk ale coś nie wyszło ;:224
Chociaż one potrzebują dużo wody na ogarnięcie się,to może dopiero zaczną wyłazić?
Parroty są fajne,tylko zawsze się boję,czy to wirus nie jest :lol:
Flaming Flag,pamiętam jesienne szaleństwo z nim ;:306
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

I wszystko jasne, bo moja hortensja rośnie raczej w słonecznym miejscu, chyba za bardzo :(
Tulipanowe łany ;:215
A ja też jestem leniwa, ale powoli rezygnuję z agro, mam ją na dwóch dużych rabatach, i coś nie bardzo podoba się to roślinkom. Ściągnęłam agro, dosypałam kory. Kory też nie polecają, bo azot zjada.... :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”