Pod Puszczą cz-1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pod Puszczą cz-1

Post »

Ewuniu ,paczki nie otwieram bo będzie mi wygodniej ją przewieść do ogrodu . Zdięcia zrobię na miejscu .W niedzielę zdam relację . Przepraszam , musisz poczekać ;:196

Marysiu ,w sobotę okaże się jakie jest to moje królestwo obecnie . Jakie by nie było to zdam relacje. ;:167
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja myślałam, że te obeliski to coś mniejszego, a tu czytam o poważnym transporcie. I już teraz z góry zazdroszczę.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No to czekamy na fotorelację ;:65
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hej ,hej :wit Witam wszystkich serdecznie

Wróciłam z ogrodu w sobotę po 22 ej .Nie miałam siły wysiąść z samochodu .Pierwszy raz w życiu czułam się jakby przejechał po mnie czołg . Dzisiaj rano nie mogłam stanąć na nogi .Czuję wszystkie kości , kostki ,ścięgna i mięśnie .Jednym słowem dałam sobie w kość ;:306 Zaplanowaną robotę zrobiłam w całości .Na ogrodzie będę dopiero za dwa tygodnie ,więc się musiałam spieszyć .Jestem trochę zmartwiona stanem róż .Z trzech szt. np. Lampion , czarne są niestety dwie ,Pastelki , Lionsy też nie wyglądają najlepiej chociaż to rabatówki tzw bezproblemowe . Zadowolona jestem z Nowalisów ,Herzogin Ch. i angielek , te wyglądają nieżle .Reszty nie miałam czasu dobrze obejrzeć .Przywiozłam petardę roślin do posadzenia .Róże -19 szt . ,lilie-26szt. , Wrzośćce -3 szt. Byliny - 8 opakowań ,
plus dwa rododendrony i jedna wierzba Iwa.Rodki i iwa zadołowałam do ziemi na póżniejsze posadzenie . No i oczywiście bratki , przecież nie mogło ich zabraknąć .Posadziłam je niestety w zwałach gałęzi ,ale zanim się rozrosną to im wokół sprzątnę .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu brateczki póki co na pobojowisku ale już rosną .

Obrazek

A tak było przed sprzątaniem

Obrazek

A tak jest po sprzątaniu

Obrazek

Obrazek

Niestety , pracy jeszcze dużo .Przód wyglada jeszcze kiepsko .

Obrazek

Obrazek

Zauważyłam też pozytywy na ogrodzie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to końcowy efekt mojej pracy . Część cebul będzie zadołowana w donicach natomiast róże pójdą na nowe rabaty.

Obrazek

Obrazek

A na koniec fotorelacji jeszcze raz brateczki

Obrazek

Pozostałe róże ,byliny , cebule ,posadziłam na miejsca stałe .I to by było na tyle .Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Napracowałaś się, ale efekty są, a będą jeszcze lepsze ;:215 , róże i u mnie marnie wyglądają, liczę, że odbiją, ale na razie kiepsko wyglądają ;:185
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Elu....bardzo pracowitą sobotę miałaś, rany ile tego. ;:oj Ja ani połowy tego co ty i jestem padnięta. ;:306 . Dlatego mój wielki szacun.. ;:63 . No i co najważniejsze działeczka nabiera bardzo ładnego wyglądu. ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Brawo Elu! odwaliłaś kawał roboty, a bolało bo nie ruszasz mięśni na co dzień więc tym większy podziw ;:215
Już prawie pokazałaś domek, ale proszę o zdjęcie całego ;:180 Miałam pytać czy lilie sadzisz w pojemnikach ale zostały w ogóle posadzone do donic. A hiacynty masz luzem czy też w pojemnikach, bo widzę że się rozrastają ;:219
Brateczki w tej balii cudne, mnie taką kiedyś ukradli złomiarze na działce ;:145 a była to ta co mnie w niej kąpali ;:174
No to ćwicz przez dwa tygodnie ;:168
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Elu sezon dopiero się zaczyna-zdążysz ze wszystkim :D
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07

Post »

Ooo ale jesteś pracowita. ;:108
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Eluniu no to poszalałaś...I ty się dziwisz że boli? ;:219
Dopiero co u siebie pisałam że tak nas ogrody zwabiły pogodą i dały porządnie w kość a my takie głupie i wszystko na raz chcemy zrobić..Wiem że ty musisz dojechać na działkę i chcesz ten czas najlepiej wykorzystać...Ale potem ruszać się nie można...Właśnie Elu , pokaż nam domek w całej okazałości swojej...Plisss. ;:168
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu ,lilie te szlachetne sadziłam przeważnie do donic ,ponieważ albo dołowałam je w miejsce gdzie pasował mi kolor ,albo stoją w donicach do samego momentu kwitnienia i wtedy stawiam je sobie np.na lub przy tarasie,zeby pachnieło ,w zależności od potrzeby ,można przy ławce ,furtce ,tym bardziej że one nie lubią mokro ,więc nie wymagają specjalnie uwagi . Na jesieni wszystkie donice dołuję na wolnym miejscu i już .Co 2-3 lata wyjmuję ,przesadzam , nawożę, rozdzielam i znowu w donice ,ważne żeby donice były w miarę wysokie .Jeżeli posadzisz w płytkie donice to musisz trochę głębiej ją zakopać do ziemi,chodzi o zachowanie dla cebul dobrej głębokości w jakiej powinny rosnąć .Te ,które są u mnie na zdjęciu mają płytkie donice ,ale one będą zakopane głębiej o jakieś 10 cm. Wszystkie są w tym samym kolorze i będą kwitły w różach .Zostaną tam przez 2 lata.Potem będzie mi łatwiej wykopać doniczkę i na pewno nie uszkodzę cebul. No ,co się napisałam ,to się napisałam .A domek Ci na pewno fotnę ,postaram się pamiętać .Jak się spieszę to skupiam się głównie na roślinach i terenie robót .Hiacynty sadzę do ziemi i rzeczywiście rozrastają się nie wiedzieć czemu ;:oj

Rafale ,dzięki

Oleńko ,obiecuję że zrobię fotki następnym razem .Zapiszę sobie w notatniku ogrodowym do którego zaglądam i robię wpisy na ogrodzie .
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Pracuś z Ciebie. :) Cudne miejsce stworzyłaś.
Szkoda, że dopiero za 2 tygodnie odwiedzisz ponownie swój cudowny ogród. Teraz tyle zmian można zaobserwować.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeniu ,podobno robota durnego kocha .Przecież wiosna ,czas na miłość i narodziny , a nasza miłośc to ogrody ,więc stąd ten świr .

Dorotko , patrz jak wyżej .Tego się nie da zmienić .Chociażby wiosna miała i cztery miesiące to dla nas też by było za mało ;:306

Iwonko dzięki za pochwały ,to stawia na nogi . ;:196

Wolusia , nie stresuj mnie na zapas .Staram się nie pamiętać że dopiero za ....... :;230
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Elunia, ale dałaś czadu ;:oj Ja tez co nieco popracowałam, więc bola mnie dzisiaj ręce i krzyż, ale Ty przeszłaś samą siebie ;:303
Ładne bratki - świetnie wyglądają w tej balii.
Moje Pastelle również kiepsko przezimowały i musiałam ciąć niemal do zera ;:218 Nie martw się - niebawem wszystko ładnie odbije ;:333
Zapowiada się u Ciebie piękny sezon - tyle ładnych roślin ;:224
Awatar użytkownika
Ela_2015
500p
500p
Od: 26 gru 2015, o 16:20

Post »

Witaj Pracusiu ;:167
Ojejku chyba cały sklep ogrodniczy wykupiłas ;:306 tyle tego aż mi szczęka opadła.
Miałaś przy tym pracy oj miałaś chyba nawet czasu odpocząć nie było,tyle nasadzeń na raz Elu
to naprawdę należą Ci się ;:138 ;:138 ;:138
Teraz nabieraj sił na następny wyjazd na działeczkę.
Życzę dużo ;:3
Ela
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”