Marysiu ,w sobotę okaże się jakie jest to moje królestwo obecnie . Jakie by nie było to zdam relacje.
Pod Puszczą cz-1
- pela11
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pod Puszczą cz-1
Ewuniu ,paczki nie otwieram bo będzie mi wygodniej ją przewieść do ogrodu . Zdięcia zrobię na miejscu .W niedzielę zdam relację . Przepraszam , musisz poczekać
Marysiu ,w sobotę okaże się jakie jest to moje królestwo obecnie . Jakie by nie było to zdam relacje.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja myślałam, że te obeliski to coś mniejszego, a tu czytam o poważnym transporcie. I już teraz z góry zazdroszczę.
- pela11

Hej ,hej
Witam wszystkich serdecznie
Wróciłam z ogrodu w sobotę po 22 ej .Nie miałam siły wysiąść z samochodu .Pierwszy raz w życiu czułam się jakby przejechał po mnie czołg . Dzisiaj rano nie mogłam stanąć na nogi .Czuję wszystkie kości , kostki ,ścięgna i mięśnie .Jednym słowem dałam sobie w kość
Zaplanowaną robotę zrobiłam w całości .Na ogrodzie będę dopiero za dwa tygodnie ,więc się musiałam spieszyć .Jestem trochę zmartwiona stanem róż .Z trzech szt. np. Lampion , czarne są niestety dwie ,Pastelki , Lionsy też nie wyglądają najlepiej chociaż to rabatówki tzw bezproblemowe . Zadowolona jestem z Nowalisów ,Herzogin Ch. i angielek , te wyglądają nieżle .Reszty nie miałam czasu dobrze obejrzeć .Przywiozłam petardę roślin do posadzenia .Róże -19 szt . ,lilie-26szt. , Wrzośćce -3 szt. Byliny - 8 opakowań ,
plus dwa rododendrony i jedna wierzba Iwa.Rodki i iwa zadołowałam do ziemi na póżniejsze posadzenie . No i oczywiście bratki , przecież nie mogło ich zabraknąć .Posadziłam je niestety w zwałach gałęzi ,ale zanim się rozrosną to im wokół sprzątnę .

A tu brateczki póki co na pobojowisku ale już rosną .

A tak było przed sprzątaniem

A tak jest po sprzątaniu

Niestety , pracy jeszcze dużo .Przód wyglada jeszcze kiepsko .

Zauważyłam też pozytywy na ogrodzie

A to końcowy efekt mojej pracy . Część cebul będzie zadołowana w donicach natomiast róże pójdą na nowe rabaty.

A na koniec fotorelacji jeszcze raz brateczki

Pozostałe róże ,byliny , cebule ,posadziłam na miejsca stałe .I to by było na tyle .Pozdrawiam
Wróciłam z ogrodu w sobotę po 22 ej .Nie miałam siły wysiąść z samochodu .Pierwszy raz w życiu czułam się jakby przejechał po mnie czołg . Dzisiaj rano nie mogłam stanąć na nogi .Czuję wszystkie kości , kostki ,ścięgna i mięśnie .Jednym słowem dałam sobie w kość
plus dwa rododendrony i jedna wierzba Iwa.Rodki i iwa zadołowałam do ziemi na póżniejsze posadzenie . No i oczywiście bratki , przecież nie mogło ich zabraknąć .Posadziłam je niestety w zwałach gałęzi ,ale zanim się rozrosną to im wokół sprzątnę .

A tu brateczki póki co na pobojowisku ale już rosną .

A tak było przed sprzątaniem

A tak jest po sprzątaniu

Niestety , pracy jeszcze dużo .Przód wyglada jeszcze kiepsko .

Zauważyłam też pozytywy na ogrodzie

A to końcowy efekt mojej pracy . Część cebul będzie zadołowana w donicach natomiast róże pójdą na nowe rabaty.

A na koniec fotorelacji jeszcze raz brateczki

Pozostałe róże ,byliny , cebule ,posadziłam na miejsca stałe .I to by było na tyle .Pozdrawiam
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Napracowałaś się, ale efekty są, a będą jeszcze lepsze
, róże i u mnie marnie wyglądają, liczę, że odbiją, ale na razie kiepsko wyglądają 
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Elu....bardzo pracowitą sobotę miałaś, rany ile tego.
Ja ani połowy tego co ty i jestem padnięta.
. Dlatego mój wielki szacun..
. No i co najważniejsze działeczka nabiera bardzo ładnego wyglądu. 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Brawo Elu! odwaliłaś kawał roboty, a bolało bo nie ruszasz mięśni na co dzień więc tym większy podziw
Już prawie pokazałaś domek, ale proszę o zdjęcie całego
Miałam pytać czy lilie sadzisz w pojemnikach ale zostały w ogóle posadzone do donic. A hiacynty masz luzem czy też w pojemnikach, bo widzę że się rozrastają
Brateczki w tej balii cudne, mnie taką kiedyś ukradli złomiarze na działce
a była to ta co mnie w niej kąpali
No to ćwicz przez dwa tygodnie
Już prawie pokazałaś domek, ale proszę o zdjęcie całego
Brateczki w tej balii cudne, mnie taką kiedyś ukradli złomiarze na działce
No to ćwicz przez dwa tygodnie
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Elu sezon dopiero się zaczyna-zdążysz ze wszystkim 
Ooo ale jesteś pracowita. 
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
- "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
Helen Mirren
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Eluniu no to poszalałaś...I ty się dziwisz że boli?
Dopiero co u siebie pisałam że tak nas ogrody zwabiły pogodą i dały porządnie w kość a my takie głupie i wszystko na raz chcemy zrobić..Wiem że ty musisz dojechać na działkę i chcesz ten czas najlepiej wykorzystać...Ale potem ruszać się nie można...Właśnie Elu , pokaż nam domek w całej okazałości swojej...Plisss.
Dopiero co u siebie pisałam że tak nas ogrody zwabiły pogodą i dały porządnie w kość a my takie głupie i wszystko na raz chcemy zrobić..Wiem że ty musisz dojechać na działkę i chcesz ten czas najlepiej wykorzystać...Ale potem ruszać się nie można...Właśnie Elu , pokaż nam domek w całej okazałości swojej...Plisss.
- pela11

Marysiu ,lilie te szlachetne sadziłam przeważnie do donic ,ponieważ albo dołowałam je w miejsce gdzie pasował mi kolor ,albo stoją w donicach do samego momentu kwitnienia i wtedy stawiam je sobie np.na lub przy tarasie,zeby pachnieło ,w zależności od potrzeby ,można przy ławce ,furtce ,tym bardziej że one nie lubią mokro ,więc nie wymagają specjalnie uwagi . Na jesieni wszystkie donice dołuję na wolnym miejscu i już .Co 2-3 lata wyjmuję ,przesadzam , nawożę, rozdzielam i znowu w donice ,ważne żeby donice były w miarę wysokie .Jeżeli posadzisz w płytkie donice to musisz trochę głębiej ją zakopać do ziemi,chodzi o zachowanie dla cebul dobrej głębokości w jakiej powinny rosnąć .Te ,które są u mnie na zdjęciu mają płytkie donice ,ale one będą zakopane głębiej o jakieś 10 cm. Wszystkie są w tym samym kolorze i będą kwitły w różach .Zostaną tam przez 2 lata.Potem będzie mi łatwiej wykopać doniczkę i na pewno nie uszkodzę cebul. No ,co się napisałam ,to się napisałam .A domek Ci na pewno fotnę ,postaram się pamiętać .Jak się spieszę to skupiam się głównie na roślinach i terenie robót .Hiacynty sadzę do ziemi i rzeczywiście rozrastają się nie wiedzieć czemu
Rafale ,dzięki
Oleńko ,obiecuję że zrobię fotki następnym razem .Zapiszę sobie w notatniku ogrodowym do którego zaglądam i robię wpisy na ogrodzie .
Rafale ,dzięki
Oleńko ,obiecuję że zrobię fotki następnym razem .Zapiszę sobie w notatniku ogrodowym do którego zaglądam i robię wpisy na ogrodzie .
- Wolusia
- 1000p

- Od: 12 sty 2013, o 17:37
Pracuś z Ciebie.
Cudne miejsce stworzyłaś.
Szkoda, że dopiero za 2 tygodnie odwiedzisz ponownie swój cudowny ogród. Teraz tyle zmian można zaobserwować.
Szkoda, że dopiero za 2 tygodnie odwiedzisz ponownie swój cudowny ogród. Teraz tyle zmian można zaobserwować.
- pela11

Zeniu ,podobno robota durnego kocha .Przecież wiosna ,czas na miłość i narodziny , a nasza miłośc to ogrody ,więc stąd ten świr .
Dorotko , patrz jak wyżej .Tego się nie da zmienić .Chociażby wiosna miała i cztery miesiące to dla nas też by było za mało
Iwonko dzięki za pochwały ,to stawia na nogi .
Wolusia , nie stresuj mnie na zapas .Staram się nie pamiętać że dopiero za .......
Dorotko , patrz jak wyżej .Tego się nie da zmienić .Chociażby wiosna miała i cztery miesiące to dla nas też by było za mało
Iwonko dzięki za pochwały ,to stawia na nogi .
Wolusia , nie stresuj mnie na zapas .Staram się nie pamiętać że dopiero za .......
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Elunia, ale dałaś czadu
Ja tez co nieco popracowałam, więc bola mnie dzisiaj ręce i krzyż, ale Ty przeszłaś samą siebie
Ładne bratki - świetnie wyglądają w tej balii.
Moje Pastelle również kiepsko przezimowały i musiałam ciąć niemal do zera
Nie martw się - niebawem wszystko ładnie odbije
Zapowiada się u Ciebie piękny sezon - tyle ładnych roślin
Ładne bratki - świetnie wyglądają w tej balii.
Moje Pastelle również kiepsko przezimowały i musiałam ciąć niemal do zera
Zapowiada się u Ciebie piękny sezon - tyle ładnych roślin
- Ela_2015
- 500p

- Od: 26 gru 2015, o 16:20
Witaj Pracusiu
Ojejku chyba cały sklep ogrodniczy wykupiłas
tyle tego aż mi szczęka opadła.
Miałaś przy tym pracy oj miałaś chyba nawet czasu odpocząć nie było,tyle nasadzeń na raz Elu
to naprawdę należą Ci się
Teraz nabieraj sił na następny wyjazd na działeczkę.
Życzę dużo
Ojejku chyba cały sklep ogrodniczy wykupiłas
Miałaś przy tym pracy oj miałaś chyba nawet czasu odpocząć nie było,tyle nasadzeń na raz Elu
to naprawdę należą Ci się
Teraz nabieraj sił na następny wyjazd na działeczkę.
Życzę dużo
Ela