Ogródek-moje początki cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Re: Ogródek-moje początki cz.2

Post »

Witaj! Asiu :) Hostę Twilight posadziłam w 2010 roku, w pierwszym roku po posadzeniu skromnie wyglądała...po kilku latach dopiero pokazała swoją urodę...nigdy nie była dzielona. W tamtym roku odchorowała upały, liście na brzegach były brązowe...przypalone przez słonko. Rok wcześniej uszkodził ją grad, liście do końca sezonu podsychały. Hosty i u mnie też nie mają odpowiednich warunków, drzew jest jak na lekarstwo...powstrzymać się jednak ciężko, zawsze jakaś sadzonka wpadnie do koszyka :roll:
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu :wit Hosty posadzone i już podlane, musiałam szybko działać, niestety już w torebkach wypuściły liście ;:173 Alu Tobie też zdróweczka życzę ;:196
Lucynko :wit niestety mam już jakieś doświadczenie życiowe w kwestii opieki nad chorymi. Kiedyś moje babcie, teraz teściowa i moja mama.
Człowiek czasami czuje się zwyczajnie bezsilny i zmęczony tym wszystkim, ale Kto jak nie My mamy bliskim pomagać ? Taka jest kolej rzeczy ...
Lucynko, dziękuję za zdrówko i dobre słówko ;:196 Buziaczki kochana !
Dorotko :wit pisałam powyżej, Hosty posadziłam do pudełek, chyba jutro się wybiorę na działkę to posadzę do ziemi. Słyszałam, że nadciągają ładne, słoneczne dni wiosenne, to super. Szkoda tylko, że ja będę wtedy w pracy ;:306 ;:306
Aniu :wit no, właśnie... nie wiem jak to będzie z tą moją hostą (?) szkoda by było, jakby zmarniała... Ale twoja duża już jest ? ma 5 lat, to powinna być okazała, masz jakieś zdjęcie ?
Ja mam tylko 2 hosty w ogrodzie, nie pamiętam jak się nazywają. Wsadziłam pod krzakami- jedną pod cisem, drugą pod thują. Rosną wolniutko, ale bardzo nie schną, aż tak słońce na nie nie operuje. Są to tymczasowe miejsca, kiedyś jak drzewa porosną, przesadze je w większy cień :)
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Asiu, wiesz ta Twoja róża nn, która miała być Peace, ciągle nie daje mi spokoju. Popatrz może tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=910, bo tak mi się wydaje, że to może być Chicago Peace ;:218 Jest bardzo podobna do Twojej.
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Asiu, ja też chciałam swoje hosty z doniczek do ogrodu wsadzić i dobrze, że czasu nie miałam, bo dzisiaj rano przymrozek był. ;:222
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko bardzo one są podobne !
A wyglada to tak
moja
Obrazek

i fotki z neta
Obrazek

Obrazek
I co sądzisz ?

Dorotko71 mam plan jutro jechac na działkę i posadzic hosty do gruntu, teraz jestem w kropce... a jak zmarzną (?)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

A patrzyłaś w tym wątku, który Ci podlinkowałam?
Na mój gust ta z drugiej fotki, którą wstawiłaś jest bardzo podobna. Myślę, że to może być Chicago Peace ;:108 Pewności nie mam, bo nie widziałam tej róży w realu, ale wydaje się być identyczna.

PS. Zajrzyj na pw.
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, tak widziałam ! Ale z Twojego linka słabo widać żółty kolor w środku. Dlatego poszukałam po nazwie , którą podałaś i wyrzuciło mi takie fotki. Myślę, że to jest ta róża, bardzo podobna ;:215
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

A ta róża kwitła u Ciebie sezon? Czy starsza jest? Bo jeśli młodziak to może jeszcze wykształci kwiat i okaże się że to Peace. Na razie faktycznie wygląda inaczej ale jak dokształci się... miałam tak z jakąś różą. Nie pamiętam z jaką.
Twoje hiacynty są przecudne.
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Ja swoje hosty po dostaniu wsadziłam w doniczki. Do dzisiaj rosną w takiej małej szklarence. I są naprawdę spore. Też boję się się wsadzdzić je do gruntu. Nie ma szans, zmarzną jak przyjdą przymrozki. Chyba muszę teraz niestety poczekać do połowy maja. ;:222
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Asiu, widać, że ciągle jeszcze nie uporałaś się z licznymi obowiązkami.
Czy masz choć trochę czasu dla siebie i swojego ogródka?
Życzę Ci odpoczynku wśród Twoich ukochanych roślinek. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie !
Na działkę ostatnio w ogóle nie miałam czasu... Pogoda też nie była sprzyjająca i dla mnie chyba dobrze (?)
U mnie smutek i żałoba.Zmarła moja teściowa . Wczoraj mieliśmy pogrzeb... Cóż, bardzo ciężki to czas dla nas i dla rodziny.
Dla mnie i eMa, szczególny i przed i po tym co się stało.
Ale życie toczy się dalej i nic nie zwalnia, dlatego staramy się dopasować do realiów panujących we współczesnym świecie - takie czasy...
Teściowa była dobrą kobietą, pogodną , cierpliwą i miłą. Chociaż w pewnych tematach kompletnie nie odbieraliśmy na tej samej fali. Bywały i kłótnie, jak w każdej rodzinie, jednak nigdy nie popsuło to naszych dobrych relacji.
To była taka delikatna mama "Corleone" :wink: lubiła , żeby wszystko było i odbywało się po jej myśli. Jak coś działo się nie tak, już myślała i ustawiała sprawę po swojemu. Konserwatywna bardzo , nie lubiła zmian, nowości itp. Czasami ciężki orzech do zgryzienia.
Choroba ją zabrała, szkoda,bardzo szkoda :( ...

Obrazek
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiu wyrazy współczucia dla Ciebie i rodziny. Jak była tak była ale to człowiek a każdego szkoda jakim by nie był. Ja tez ze swoja teściową mam nieraz pod górkę ale każdy ma swoje poglądy, zdanie my nie musimy się z tym zgadzać ale szanować trzeba. Trzymaj sie ;:108
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiu przyjmij moje kondolencje.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Och, Asiu, szczerze współczuję. ;:168 ;:168 ;:168
Tym bardziej, że i ja miałam pogrzeb w najbliższej rodzinie w minionym tygodniu, więc na świeżo czuję to samo, co Ty. ;:167
Podobno czas leczy rany, ale trochę tego czasu musi upłynąć............... ;:197 ;:197
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Kochane ;:196 ;:196

Tak jak pisałam, życie leci pędem dalej przed siebie i gna, nie wiadomo dokąd. A My jak te bezradne dzieci podporządkowujemy się temu wszystkiemu, chociaż smutek i strata bliskiej osoby spowalnia to życie we współczesnym świecie ...
Trochę jesteśmy bezsilni i trochę już przesiąknięci znakiem czasu...
Pojadę w sobotę na działkę, to pomyslę o czymś innym, coś zaplanuję, może w końcu posadzę mieczyki ;:131 Chyba to ostatni dzwonek... Aaaaa, mam jeszcze parę sztuk lilii, chyba się na mnie nie obrażą, że trzymam je jeszcze w lodówce ????

Odpoczywajcie ! Jutro siedzę w domu, nigdzie się nie ruszam.
Buziaki ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”