Dorotko -
Żanett-ko -
Anko -
Lucy -
Pati -
Basiu -
Alinko -
Justynko -
Karolinko -
Ewo -
Kasiu
Dorotko - Bardzo się cieszę z kolejnej Twojej wizyty w moim wątku jak i z tego,że spodobała Ci się moja ekspozycja.Dziękuję
Żanett-ko - Bardzo miło czytać co piszesz
Anko - Cieszę się,że i Tobie spodobało się to wszystko co zamieściłem na swoich zdjęciach i za to duża
Lucy -
onectica pisze:Wypatrzyłam w jednej z aranżacji piękną sansevierię - aż szkoda, że taka piękność tak schowana głęboko
"taka piękność"schowana tylko na czas robienia zdjęć aranżacyjnych a jej stałe miejsce jest na półce a aktualnie po przesadzeniu i rozdzieleniu jej i podzieleniu na trzy stoi na parapecie na słońcu aby każda z nich mogła szybciej się przyjąć.Poniżej zdjęcia:
Pati - Tak i mnie się podoba kolor dendrobium
Basiu - No rzeczywiście szkoda ale nie przejmuj się bo jeszcze nie jedna okazja Ci się nada - Za wszystkie komplemenciki duża
Alinko - Za wszystkie Twoje komplemenciki duża,duża
Justynko - Twoje słowa to miodzio na moje serducho

a dobrze wiedzieć,że pachnących jest dużo więcej
Karolinko- Cieszę się,że podobają Ci się moje roślinki bo i mnie również
Ewo - Za Twój post duża,duża buźka

i obiecuję,że nie będę żałował pieniędzy na "nasze pupilki" o
Kasiu -
Kasiula17 pisze:Arku jak do Ciebie wchodzę muszę opaskę na oczy nakładać, masz przecudne widoczki i te piękno na zdjęciach.

No to jak Ty widzisz te "przecudne widoczne" z opaską na oczach
Multum radochy sprawiłyście mi swoją liczną wizytą w moim wątku za co bardzo a bardzo Wam

Pozdrawiam Was Wszystkie gorąco i zapraszam do kolejnych odwiedzin i pisania równie sympatycznych i miłych postów
Wspomnienie minionych świąt.
Anturium miniaturowe znowu kwitnie.
Zarośnięte bonsai Retusa-szczepki bonsai.
Hiacynt z przeceny.
Młoda peperomia.
Scindapsus aureus się odradza.
Sansewieria podzielona.
Nie śpieszmy się-prymulki.
Chimeryczny "Stefanek".
Święta Wielkanocne minęły ale na rynku spotkać jeszcze można po przecenie
Rhipsalidopsisy-Wielkonocniki w innych kolorach niż czerwony,no i mnie udało się trafić jeszcze na biały i fioletowy-ten ostatni jeszcze nie zakwitł bo brak mu słońca?
Anturium Miniaturowe-zakwitł kolejny młody kwiat.
Bonsai Fikus Retusa z nową czuprynką przed podstrzyżynami-jeden z dwóch,które przeżyły po raz trzeci wakacyjne przelewanie oczywiście po szybkiej wymianie podłoża na nowe.
Młode zeszłoroczne szczepki z podstrzyżyn bonsai Fikusa Retusa.
Kolejny hiacynt tym razem hodowany w ziemi kupiony za pół ceny.
Peperomia obtusifolia-/okrągłolistna/, młoda roślinka wyhodowana z młodego pędu macierzystej z nowym młodym listkiem.
Scindapsus aureus wypuścił młode listki po odcięciu trzech górnych pędów,które już dawno się ukorzeniły i przyjęły i wypuszczają młode listki.
Jedna z sansewierii nieco się rozrosła i trzeba ją było podzielić na trzy sadzonki.Jedna poszła w świat,dwie pozostałe stoją tymczasem na parapecie aby dostarczyć im w tym czasie więcej słońca.
Zeszłoroczne Primule obconiki-/kubkowate/na nowo kwitną już od lutego po krótkim zimowym odpoczynku.
Nie spieszmy się z ich wyrzucaniem bo z powodzeniem mogą cieszyć nasz wzrok swoimi kolorowymi sympatycznymi kwiatuszkami nawet przez okres dwóch do trzech lat.
Pachnący ale chimeryczny "Stefanek"-/Stephanotis/ zakwitł po wielu przejściach i wielu wysiłkach w tym kierunku robionych ale po świątecznych porządkach przekładany z miejsca na miejsce i niestety dotykany non-stop z konieczności zdążył już w zamian za niewygody zrzucić jeden kwiatostan i przymierza się do zrzucenia kolejnych dwóch.
Pozdrawiam Wszystkich raz jeszcze i życzę miłych wrażeń