Różyczki u Ewki cz. II
- ewka36jj
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Różyczki u Ewki cz. II
Zeniu - masz rację, że wiosną, gdy ruszą zwykłe targi, będzie można jeszcze coś dokupić. Z tymi targami to jednak mam trochę kłopotu. W mieście trudno o taki fajny targ, jaki pamiętam sprzed lat. Ale właśnie mi podpowiedziałaś, że warto się tam udać.
Krysiu - patrząc na straty różane po zimie, pewnie i u mnie nie zabraknie zakupów róż w donicach.
Krysiu - Leszczyno - mączka rogowa ( wióry rogowe) to taka cudowna substancja, której nie przenawozisz, nie ma obawy. Tym właśnie różni się od innych nawozów , jest całkowicie eko i całkowicie naturalny. Możesz więc sypnąć go różom, mimo, że już je nawiozłaś. Ja sypię wióry do dołów, które wykopuję, żeby różyczki posadzić. Nie ma żadnej obawy, że spalę korzenie.
Krysiu - patrząc na straty różane po zimie, pewnie i u mnie nie zabraknie zakupów róż w donicach.
Krysiu - Leszczyno - mączka rogowa ( wióry rogowe) to taka cudowna substancja, której nie przenawozisz, nie ma obawy. Tym właśnie różni się od innych nawozów , jest całkowicie eko i całkowicie naturalny. Możesz więc sypnąć go różom, mimo, że już je nawiozłaś. Ja sypię wióry do dołów, które wykopuję, żeby różyczki posadzić. Nie ma żadnej obawy, że spalę korzenie.
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
EWKA i Ty jeszcze się szykujesz na róże
ja pół zimy wybierałam i nie wybrałam ale tak jak Ty pójdę na doniczkowe, bedę widziała jak kwitną. Byłam kiedyś w ROSARIUM w okresie kiedy kwitły, dostałam zawrotu głowy i wtedy przyjechałam tylko z 3 donicami, ale to był czas kiedy zaczynałam z różami i nawet nie wiedziałam że są raba..... angi..... histr.....
taka ze mnie była ogrodniczka
Wyjezdżam z domku po drodze wstępuję do LIDLA

Wyjezdżam z domku po drodze wstępuję do LIDLA
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja wczoraj posadziłam nasze wspólnie kupione pachnidełko. Wsadziłam w kompost pomieszany z fusami, a o mączce nie pomyślałam, bo myslałam, ze nie mam. Jak szukałam pustej donicy (Małgosi sadziłam lilaki), to znalazłam w doniczce poniżej worek wiórków z zeszłego roku!
Widzisz jaki mam porządek?
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- silvarerum
- 1000p

- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Większość przetrzymała zimę bez szwanku, jeszcze ich nie cięłam, czekam na te głupie forsycjeewka36jj pisze:Sylwio - jak tam Twoje różyczki? Pogoda u nas doskonała, więc praca w ogrodzie wre. Spojrzałam na stronę Zielony Front, ale tam troszkę drogo, nie sądzisz? Gdybyś potrzebowała natomiast pergole z drewna, donice i płoty, to napisz na pv, w ubiegłym roku znalazłam producenta, nie ma strony internetowej, ale z Poznania do niego niedaleko.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
-
leszczyna

Ja tez potrzebuję pergolę i donice
- ewka36jj

Krysiu, na pv wysyłam telefon do pana, od którego kupiłam pergole i donice. Jeśli chcesz zobaczyć jak to wygląda, wejdź na mój poprzedni wątek ( str. 30, 32,33,34).
Pobiegłam i ja zobaczyć te donice ładne i muszę mojego M
namówić by stworzył takie dla mnie
jedno jeszcze wpadło mi w oko a to ,że 21 kwietnia w zeszłym roku twoje róże były już takie cudne i listki duże a w tym wszystko jeszcze śpi
- ewarost

- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Ależ u ciebie cudnie pachnie
a widoki nieziemskie 
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- ewka36jj

Slimak - masz rację. Niby zima była łagodna, ale przedwiośnie nie chce się zakończyć. Też porównywałam ten i dwa poprzednie sezony i ze smutkiem stwierdzam, że ten wypada najsłabiej, oprócz krokusów nic u mnie jeszcze nie kwitnie, a zamiast listeczków na różach są ledwie pączki. Chciałam obcinać róże, część obcięłam, a reszta czeka -bo albo pada, albo przymraża. Dziś w Poznaniu nad ranem -2 stopnie.
Wy ściskaj męża za to, że własnymi rączkami zrobi donice
Ewko - imienniczko, wpadaj częściej. Mam nadzieję, że będzie na co popatrzeć latem, bo wiosną poszalałam z zakupami

Wy ściskaj męża za to, że własnymi rączkami zrobi donice
Ewko - imienniczko, wpadaj częściej. Mam nadzieję, że będzie na co popatrzeć latem, bo wiosną poszalałam z zakupami
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Koniecznie Ewka musisz sobie posadzić na jesieni cała masę irysów żyłkowych (nie tylko jednego
)! Te to dopiero są fajne! kwitną wcześniej i nie robią fochów jak krokusy i inne takie .
Ja co roku sadzę całą masę cebulowych wiosennych, bo tradycyjnie mam masę gości na wielkanocnym śniadaniu. No i wtedy ma być w ogrodzie pięknie i kwitnąco! A jak jest co roku? Kwitną tydzień po świętach
Ja co roku sadzę całą masę cebulowych wiosennych, bo tradycyjnie mam masę gości na wielkanocnym śniadaniu. No i wtedy ma być w ogrodzie pięknie i kwitnąco! A jak jest co roku? Kwitną tydzień po świętach
Miłka
-
leszczyna

Ewuś telefon odebrałam pergole i donice obejrzałam za wszystko
a mnie poszukasz w " od przybytku glowa nie boli"
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- ewka36jj

Przyszła dziś pierwsza dostawa ze szkółki. No i mam mieszane uczucia. Na 6 zamówionych róż, do 2 mam obiekcje. Jedna z nich ma mizerny korzeń, zresztą pędy też nie powalają urodą (z renomowanej szkółki, zresztą polecanej na naszym forum, nie ma prawa taka róża być wysłana do klienta, p.w. myślę o korzeniu ) a druga ma uszkodzone pędy. Może zbyt duże jest zainteresowanie klientów, że już nie trzeba o nich dbać? Tego się nie spodziewałam. Później wkleję zdjęcia.
-
leszczyna

Ewcia a ja wczoraj przy okazji masła kupiłam trzy róże wielkokwiatowe w polo, chciałam wczoraj się pochwalić u siebie ale fotosik nie chciał ze mną współpracować mimo że kasę dostał.
Myślę że dzisiaj będzie lepiej i pokażę.
Oj z tymi wychwalanymi szkółkami różnie bywa, ja z jedna też mam doświadczenie bele jakie
Pozdrawiam świątecznie i słonka dużo życzę
Myślę że dzisiaj będzie lepiej i pokażę.
Oj z tymi wychwalanymi szkółkami różnie bywa, ja z jedna też mam doświadczenie bele jakie
Pozdrawiam świątecznie i słonka dużo życzę
A u nas róze do polo nie wjechały a ładne te róze mieli Ewa ja na jesień brałam 5 sadzonek z renomowanej szkółki i wszystkie mi zmarzły mimo okrycia.
Ewa
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Ewuś, szkoda że nie jesteś zadowolona z przysłanych różyczek. Może warto napisać do szkółki i zareklamować, choćby tą ze słabym korzeniem ? Mimo wszystko może ładnie się przyjmą i będą pięknie rosły
Możesz zdradzić (na pw) z której to szkółki. Też kiedyś się na jednej sparzyłam i już tam nie kupuję
Możesz zdradzić (na pw) z której to szkółki. Też kiedyś się na jednej sparzyłam i już tam nie kupuję