Od przybytku głowa nie boli..... cz.2
- karolacha
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Od przybytku głowa nie boli..... cz.2
Cudnie u Ciebie, róże , lilie...a jakie śliczne schodki, pergola ...b. mi się podoba. Rabatki otoczone kamieniem --przepięknie 
- Mirabela
- 1000p

- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Krysiu witaj! Trochę się cofnęłam w czytaniu oglądaniu Twojego wątku. Co za cudeńka urosły przy pergoli tarasowej. A zwłaszcza ta po prawej stronie. Jak się nazywa? Życzę pięknego kwitnienia na ogrodzie w nowym sezonie Krysiu.
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ZENIA moja pregola z różami chyba trochę za delikatna, powinna być zrobiona z grubszych kantówek ale jak się szybko działa to tak wychodzi, następną jaką zamontujemy będzie masywniejsza a też mam w planie obsadzenie różami.
Zenia ja mam na działce taką masywną pergolę przy wejściu i obsadzona jest milinem, jak zakwitnie uroczo wyglada.
KAROLACHA a ja jak wchodzę do Twojego ogrodu to dopiero wpadam w zachwyt
LUCYNKO po pierwszych wysiewach nie ma śladu ale nie odpusciłam i wysiałam po raz drugi czekam na wschody,za topelargonie wysiałam w takich koreczkach torfowo- jakichś i mi wszystkie nasionka powschodziły, rosną i pędzą w górę ale widzę, że brakuje im słoneczka.
MIRKA też się zachwycałam tą różą w ubiegłym roku, to EDEN ROSE rośnie u mnie od wiosny 2014 roku, pięknie się rozrosła i bardzo obficie kwitła.
Mirko watro ją mieć w ogrodzie kwitnie nieomal na okragło i przy tym nie choruje.
Zenia ja mam na działce taką masywną pergolę przy wejściu i obsadzona jest milinem, jak zakwitnie uroczo wyglada.
KAROLACHA a ja jak wchodzę do Twojego ogrodu to dopiero wpadam w zachwyt
LUCYNKO po pierwszych wysiewach nie ma śladu ale nie odpusciłam i wysiałam po raz drugi czekam na wschody,za topelargonie wysiałam w takich koreczkach torfowo- jakichś i mi wszystkie nasionka powschodziły, rosną i pędzą w górę ale widzę, że brakuje im słoneczka.
MIRKA też się zachwycałam tą różą w ubiegłym roku, to EDEN ROSE rośnie u mnie od wiosny 2014 roku, pięknie się rozrosła i bardzo obficie kwitła.
Mirko watro ją mieć w ogrodzie kwitnie nieomal na okragło i przy tym nie choruje.
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- daysy

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
Krysiu Eden u Ciebie wspaniały, pokusiłam się i ja na nią w tym roku, mam nadzieję, że nie będę żałowała. Różnie o niej piszą, co ogród to opinia
.
Nie dziwię się, że z ciężko Ci pozbywać się takiej wspaniałej działki, też bym miała problem z pozostawieniem takiego dobra wszelakiego
. Działka to takie ukochane, wypieszczone dziecko dla każdej z nas
.
Krysiu powiedz mi co to drobne białe kwiatuszki w tulipanach? Ślicznie wyglądają razem
Nie dziwię się, że z ciężko Ci pozbywać się takiej wspaniałej działki, też bym miała problem z pozostawieniem takiego dobra wszelakiego
Krysiu powiedz mi co to drobne białe kwiatuszki w tulipanach? Ślicznie wyglądają razem
- Annar13
- 1000p

- Od: 4 maja 2012, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przepiękna pergola .... i Ta róża
U mnie są 2 edenki i teraz zamówiłam 3-cią.
To moja ulubiona róża!
U mnie są 2 edenki i teraz zamówiłam 3-cią.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
U mnie Edenka też na pierwszym miejscu!
Krysiu, wspaniała ta pergola z różami, gratuluję
Krysiu, wspaniała ta pergola z różami, gratuluję
- pela11

- Od: 24 sty 2015, o 00:21
Krysiu , właśnie co do edenek mam ciągle wątpliwości .Już nawet miałam jedną w koszyku zamówień i zrezygnowałam , jakoś nie wiedzieć dlaczego ,nie mogę się przekonać .Może muszę dorosnąć 
- Alina-277
- 200p

- Od: 3 sty 2011, o 12:53
Krysiu jak u Ciebie róże wielkokwiatowe przetrwały ?..u mnie większość pójdzie pod łopatę chyba że może coś jeszcze wypuszczą co niektóre .. szok..pnące wszystkie ładnie mi przezimowały ..
Pozdrawiam... Alina .
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Krysiu - cudowne lilie! Ja długo kwitną u Ciebie? Ja dopiero w tym roku zaczynam liliową przygodę, posadziłam je między różami i nie mam pojęcia czy dobrze zrobiłam czy nie.
- julcia1

- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Krysiu cudne ogrody oba
podpowiedz proszę to białe w łanie z tulipanami , co to świetnie wygląda ale nie poznaję. Czosnki ozdobne muszę też zaprosić bo nie mam 
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Wysiałaś pelargonie?
Cudownie! Pokaż, co Ci wyszło! Ja bym się nie odważyła teraz. Kiedyś siałam kwiaty bylinowe i różne takie tam, ale wychodziło bardzo różnie. Spróbuję wysiać cynie. Raz w życiu mi się udało dawno temu. Zamierzam powtórzyć sukces 
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
leszczyna

MIŁKA wysiałam pelargonie w takie koreczki kokosowe polecone w moim ogrodniczym, każde ziarenko w swoim koreczku, powschodziły co do jednego ale powiem ze wigoru wielkiego w nich nie widzę. Jutro muszę obfocić swoje wysiewy i pokażę.
Ja te wysiewy to czynię chyba pod wpływem obecności wśród Was, co jedna to lepsza i ja babcia nie chcę zostać na szarym końcu
JULCIA a ja Ci nie powiem jak to się zowie, mogę jedynie nawyrywać i wysłać Tobie. Jest to bylina chyba skalniakowata bo na nim rośnie, każdą dziurkę zakryje i jeszcze kwitnie a zimą zupełnie nie znika tylko się zieleni w kolorze brudnej zieleni.
Czosnki ozdobne zaproś do siebie bo są urocze, najpierw kwitną a potem owoce zdobią całą zimę jak ptaki nie wciągną.
EWKA z lilii na pewno będziesz dumna, to też tak jak róże pięknie wyglądają, pachną szczególnie wieczorową porą tylko nie powtarzają kwitnienia. U mnie stan na działce się pomniejszył bo wygniły, mieliśmy taki rok kiedy działkę zalano wodą, woda stała dość długo i sporo z nich wygniło.
ALINKO kochana witaj
i z taką wiadomością przychodzisz że Twoje Paniusie odeszły, przecież zima nie była taka sroga ale pewnie te zimne wiatrzyska je wykończyły. U mnie nie najgorzej podejrzewam jedną ale wczoraj zajrzałam pod kopczyk i zobaczyłam kawałek zielonego...przykryłam i zostawiłam, ale wczoraj zrobiłam porządek przed tarasem gdzie mam w tym roku sporo róż i wszystkie mają się dobrze, poprzycinałam, podkarmiłam i teraz będę czekała.
PELA11 nie czekaj bo tarcisz na czasie i na wielkości krzaczka, im wcześniej posadzisz tym wcześniej będziesz się
warto mieć Eden Rose i to nie jedną, ja mam na razie jedną ale już widzę miejsce na następną.
WANDZIU
za pochwałę, w każdym wieku mile słyszane
Wandziu nie będę się powtarzała byłam w Twoim wątku po poradę..spojrzyj
DEYSY cieszy mnie to, że potrafisz zrozumieć mój stosunek do działki na ROD ale dwóch na jednakowym poziomie nie da sie prowadzić a poza tym nie ma motywacji, to takie troszę rozdwojenie jażni więc trzeba podjąć decyzję kiedy oto
Deysy pytasz o białe kwitnące łany z tulipanami, nie potrafię nazwać, to jakieś skalniakowate, kwitną i zimą zachowują zieloność...mogę naskubać i podarować. Bardzo ładnie zadarnia dziurki w kamieniech na skalniaku i nie tylko.
ANNAR13 pewno pójdę w Twoje ślady i też zamówię albo jak będę przycinała to spróbuję ukorzenić, już nie jedną ukorzeniłam może się uda. Aniu a jak Ty przycinasz swoją Edenkę, możesz pokazać po przycięciu.
pozdrawiam
Ja te wysiewy to czynię chyba pod wpływem obecności wśród Was, co jedna to lepsza i ja babcia nie chcę zostać na szarym końcu
JULCIA a ja Ci nie powiem jak to się zowie, mogę jedynie nawyrywać i wysłać Tobie. Jest to bylina chyba skalniakowata bo na nim rośnie, każdą dziurkę zakryje i jeszcze kwitnie a zimą zupełnie nie znika tylko się zieleni w kolorze brudnej zieleni.
Czosnki ozdobne zaproś do siebie bo są urocze, najpierw kwitną a potem owoce zdobią całą zimę jak ptaki nie wciągną.
EWKA z lilii na pewno będziesz dumna, to też tak jak róże pięknie wyglądają, pachną szczególnie wieczorową porą tylko nie powtarzają kwitnienia. U mnie stan na działce się pomniejszył bo wygniły, mieliśmy taki rok kiedy działkę zalano wodą, woda stała dość długo i sporo z nich wygniło.
ALINKO kochana witaj
PELA11 nie czekaj bo tarcisz na czasie i na wielkości krzaczka, im wcześniej posadzisz tym wcześniej będziesz się
WANDZIU
DEYSY cieszy mnie to, że potrafisz zrozumieć mój stosunek do działki na ROD ale dwóch na jednakowym poziomie nie da sie prowadzić a poza tym nie ma motywacji, to takie troszę rozdwojenie jażni więc trzeba podjąć decyzję kiedy oto
Deysy pytasz o białe kwitnące łany z tulipanami, nie potrafię nazwać, to jakieś skalniakowate, kwitną i zimą zachowują zieloność...mogę naskubać i podarować. Bardzo ładnie zadarnia dziurki w kamieniech na skalniaku i nie tylko.
ANNAR13 pewno pójdę w Twoje ślady i też zamówię albo jak będę przycinała to spróbuję ukorzenić, już nie jedną ukorzeniłam może się uda. Aniu a jak Ty przycinasz swoją Edenkę, możesz pokazać po przycięciu.
pozdrawiam
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Hahaha, Krysiu babcia czy nie babcia - ja też tak mam że sieję pod wpływem forum, choć nie bardzo te siewki u mnie dotrzymują dorosłościleszczyna pisze:Ja te wysiewy to czynię chyba pod wpływem obecności wśród Was, co jedna to lepsza i ja babcia nie chcę zostać na szarym końcu![]()
-
leszczyna

Zuzia fajnie ze nie tylko ja się dałam wkręcić w ten zielony biznes
nie czuję się osamotnioną w tych zielonych porażkach.
Skusiłam się jeszcze raz na heliotrop ale jak patrzę na te niteczki to się
pelargonie wysiałam powschodziły ale co będzie dalej będę się
jeszcze mam ochotę na pomidorki jakieś nasionka mam z ubiegłorocznego roku i spróbuję po dwa w jeden pojemniczek.

Skusiłam się jeszcze raz na heliotrop ale jak patrzę na te niteczki to się
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Krysiu , wszystkie zdjęcia na 63 stronie są niedostępne ...co się stało ?
A te białe poduchy to może być gęsiówka . Nie mogę sprawdzić ....
A te białe poduchy to może być gęsiówka . Nie mogę sprawdzić ....