Od przybytku głowa nie boli..... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Od przybytku głowa nie boli..... cz.2

Post »

Cudnie u Ciebie, róże , lilie...a jakie śliczne schodki, pergola ...b. mi się podoba. Rabatki otoczone kamieniem --przepięknie ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Krysiu witaj! Trochę się cofnęłam w czytaniu oglądaniu Twojego wątku. Co za cudeńka urosły przy pergoli tarasowej. A zwłaszcza ta po prawej stronie. Jak się nazywa? Życzę pięknego kwitnienia na ogrodzie w nowym sezonie Krysiu.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ZENIA moja pregola z różami chyba trochę za delikatna, powinna być zrobiona z grubszych kantówek ale jak się szybko działa to tak wychodzi, następną jaką zamontujemy będzie masywniejsza a też mam w planie obsadzenie różami.
Zenia ja mam na działce taką masywną pergolę przy wejściu i obsadzona jest milinem, jak zakwitnie uroczo wyglada.

KAROLACHA a ja jak wchodzę do Twojego ogrodu to dopiero wpadam w zachwyt ;:108

LUCYNKO po pierwszych wysiewach nie ma śladu ale nie odpusciłam i wysiałam po raz drugi czekam na wschody,za topelargonie wysiałam w takich koreczkach torfowo- jakichś i mi wszystkie nasionka powschodziły, rosną i pędzą w górę ale widzę, że brakuje im słoneczka.

MIRKA też się zachwycałam tą różą w ubiegłym roku, to EDEN ROSE rośnie u mnie od wiosny 2014 roku, pięknie się rozrosła i bardzo obficie kwitła.
Mirko watro ją mieć w ogrodzie kwitnie nieomal na okragło i przy tym nie choruje.
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Krysiu Eden u Ciebie wspaniały, pokusiłam się i ja na nią w tym roku, mam nadzieję, że nie będę żałowała. Różnie o niej piszą, co ogród to opinia ;:306 .
Nie dziwię się, że z ciężko Ci pozbywać się takiej wspaniałej działki, też bym miała problem z pozostawieniem takiego dobra wszelakiego ;:108 . Działka to takie ukochane, wypieszczone dziecko dla każdej z nas :wink: .

Krysiu
powiedz mi co to drobne białe kwiatuszki w tulipanach? Ślicznie wyglądają razem ;:333
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przepiękna pergola .... i Ta róża ;:oj
U mnie są 2 edenki i teraz zamówiłam 3-cią. ;:333 To moja ulubiona róża!
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

U mnie Edenka też na pierwszym miejscu!
Krysiu, wspaniała ta pergola z różami, gratuluję :D
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Krysiu , właśnie co do edenek mam ciągle wątpliwości .Już nawet miałam jedną w koszyku zamówień i zrezygnowałam , jakoś nie wiedzieć dlaczego ,nie mogę się przekonać .Może muszę dorosnąć ;:306
Awatar użytkownika
Alina-277
200p
200p
Od: 3 sty 2011, o 12:53

Post »

Krysiu jak u Ciebie róże wielkokwiatowe przetrwały ?..u mnie większość pójdzie pod łopatę chyba że może coś jeszcze wypuszczą co niektóre .. szok..pnące wszystkie ładnie mi przezimowały ..
Pozdrawiam... Alina .
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Krysiu - cudowne lilie! Ja długo kwitną u Ciebie? Ja dopiero w tym roku zaczynam liliową przygodę, posadziłam je między różami i nie mam pojęcia czy dobrze zrobiłam czy nie.
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Krysiu cudne ogrody oba ;:196 podpowiedz proszę to białe w łanie z tulipanami , co to świetnie wygląda ale nie poznaję. Czosnki ozdobne muszę też zaprosić bo nie mam ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Wysiałaś pelargonie? ;:oj Cudownie! Pokaż, co Ci wyszło! Ja bym się nie odważyła teraz. Kiedyś siałam kwiaty bylinowe i różne takie tam, ale wychodziło bardzo różnie. Spróbuję wysiać cynie. Raz w życiu mi się udało dawno temu. Zamierzam powtórzyć sukces ;:108
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MIŁKA wysiałam pelargonie w takie koreczki kokosowe polecone w moim ogrodniczym, każde ziarenko w swoim koreczku, powschodziły co do jednego ale powiem ze wigoru wielkiego w nich nie widzę. Jutro muszę obfocić swoje wysiewy i pokażę.
Ja te wysiewy to czynię chyba pod wpływem obecności wśród Was, co jedna to lepsza i ja babcia nie chcę zostać na szarym końcu ;:306 ;:306

JULCIA a ja Ci nie powiem jak to się zowie, mogę jedynie nawyrywać i wysłać Tobie. Jest to bylina chyba skalniakowata bo na nim rośnie, każdą dziurkę zakryje i jeszcze kwitnie a zimą zupełnie nie znika tylko się zieleni w kolorze brudnej zieleni.
Czosnki ozdobne zaproś do siebie bo są urocze, najpierw kwitną a potem owoce zdobią całą zimę jak ptaki nie wciągną.

EWKA z lilii na pewno będziesz dumna, to też tak jak róże pięknie wyglądają, pachną szczególnie wieczorową porą tylko nie powtarzają kwitnienia. U mnie stan na działce się pomniejszył bo wygniły, mieliśmy taki rok kiedy działkę zalano wodą, woda stała dość długo i sporo z nich wygniło.

ALINKO kochana witaj ;:196 i z taką wiadomością przychodzisz że Twoje Paniusie odeszły, przecież zima nie była taka sroga ale pewnie te zimne wiatrzyska je wykończyły. U mnie nie najgorzej podejrzewam jedną ale wczoraj zajrzałam pod kopczyk i zobaczyłam kawałek zielonego...przykryłam i zostawiłam, ale wczoraj zrobiłam porządek przed tarasem gdzie mam w tym roku sporo róż i wszystkie mają się dobrze, poprzycinałam, podkarmiłam i teraz będę czekała.

PELA11 nie czekaj bo tarcisz na czasie i na wielkości krzaczka, im wcześniej posadzisz tym wcześniej będziesz się :tan warto mieć Eden Rose i to nie jedną, ja mam na razie jedną ale już widzę miejsce na następną.

WANDZIU ;:196 za pochwałę, w każdym wieku mile słyszane :;230 Wandziu nie będę się powtarzała byłam w Twoim wątku po poradę..spojrzyj

DEYSY cieszy mnie to, że potrafisz zrozumieć mój stosunek do działki na ROD ale dwóch na jednakowym poziomie nie da sie prowadzić a poza tym nie ma motywacji, to takie troszę rozdwojenie jażni więc trzeba podjąć decyzję kiedy oto ;:88
Deysy pytasz o białe kwitnące łany z tulipanami, nie potrafię nazwać, to jakieś skalniakowate, kwitną i zimą zachowują zieloność...mogę naskubać i podarować. Bardzo ładnie zadarnia dziurki w kamieniech na skalniaku i nie tylko.

ANNAR13 pewno pójdę w Twoje ślady i też zamówię albo jak będę przycinała to spróbuję ukorzenić, już nie jedną ukorzeniłam może się uda. Aniu a jak Ty przycinasz swoją Edenkę, możesz pokazać po przycięciu.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

leszczyna pisze:Ja te wysiewy to czynię chyba pod wpływem obecności wśród Was, co jedna to lepsza i ja babcia nie chcę zostać na szarym końcu ;:306 ;:306
Hahaha, Krysiu babcia czy nie babcia - ja też tak mam że sieję pod wpływem forum, choć nie bardzo te siewki u mnie dotrzymują dorosłości ;:198 Ale jak tu nie siać jak się widzi u wszystkich zielone parapety?
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuzia fajnie ze nie tylko ja się dałam wkręcić w ten zielony biznes ;:306 nie czuję się osamotnioną w tych zielonych porażkach.
Skusiłam się jeszcze raz na heliotrop ale jak patrzę na te niteczki to się ;:14 pelargonie wysiałam powschodziły ale co będzie dalej będę się ;:oj jeszcze mam ochotę na pomidorki jakieś nasionka mam z ubiegłorocznego roku i spróbuję po dwa w jeden pojemniczek.

:wit
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Krysiu , wszystkie zdjęcia na 63 stronie są niedostępne ...co się stało ?
A te białe poduchy to może być gęsiówka . Nie mogę sprawdzić ....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”