Na starym po nowemu - cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Na starym po nowemu - cz. 2

Post »

Racja, Agnieszko - mam troszkę cieplej.
Czyli najlepsze wyjście - też sadzic do doniczek. Wprawdzie przez moment tak już sobie raz pomyślałam, ale bardzo szybko mi to myslenie przeszło ;:306
No ale skoro mus to mus. Wprawdzie te moje lilie nie garną się tak jak te Twoje, ale za chwilę pewnie i te się odezwą.
Śniegu na razie nie mam ale rano szron jest dosyć wyrazisty.
Spróbuję wyczuć dobry moment na sadzenie, ale w sumie jak już część będzie w donicy to już nie będzie trzeba się aż tak spieszyć, chyba. ;:3

Anecia - witaj :wit
Ależ mi miło!
Dziękuję za tyle miłych słów ;:168
Dom cały czas jest remontowany i w środku i na zewnątrz - ale powolutku zaczyna to jako tako wyglądać.
Myślę, że jak się pomaluje te bale to będzie dużo fajniej.
Na razie cały czas doczytuję czym wypełnić te kilka centymetrów pomiędzy nimi.
Na pewno czynniki ekonomiczne są tu istotne ale wizualne także oczywiście. Na razie chyba grubsza lina, ale zobaczymy.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Bea pokaż troszkę tego domku z bali, bez względu na to co mu brakuje do takich domów mam ogromny sentyment bo moja babcia w takim mieszkała i ja tam bywałam jak do szkoły podstawowej biegałam.
Uległ rozbiórce i nikt go nie udokumentował dla potomnych, ale jak włączę swoja wyobraźnię to wiem gdzie co bylo, jakie wyposarzenie jego było żal tylko że wyobraznia działa a dokumentu nie ma.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Beatko a gdzie zamawiałaś clematisy?
Ja u Wędrowskich i wiem że zaraz zaczynają wysyłać, ale napisałam do nich że proszę o wysyłkę dopiero w połowie kwietnia.Co ja bym teraz z nimi zrobiła? ;:223
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oleńko - ja w e-clemku. Byłam pewna, że zanim do mnie dojdzie kolejka to już wiosna będzie, bo nie robiłam przedpłaty ale za pobraniem. Ale gdzie tam - dzisiaj zaczęli wysyłkę i dzisiaj wysłali ;:306 Może dlatego, że bylinowe ...
Ja zobaczę w jakiej będą kondycji i coś wymyślę co z nimi dalej do czasu przeniesienia do ogrodu.
Ale w sumie się cieszę, nie szkodzi, że już jadą ;:65

Krysiu - ja od dziecka uwielbiam takie domy, zawsze mnie do nich ciągnęło. Dobrze się czuję w takich klimatach. Cieszę sie, że na razie mam możliwość mieszkania w takim domku - tzn jak Marysia / Maska pisze - .... na budowie ;:306
Troszkę jego zdjęć juz udało mi się pokazać w moich wątkach, ale z chęcią wgram kolejne fotki.

Taki jest od strony ogrodu

Obrazek

Takie są ściany wewnątrz + dwie ściany ze starej cegły

Obrazek

Tak było po zakupie:

Obrazek

Tak jest obecnie:

Obrazek

Wcale nie jest mi tak łatwo urządzić ogród wokół takiego domku, nie wszystkie roślinki mi tu pasują chociaż bardzo mi się podobają - to ta olbrzymia cenzura roślinna stale nade mną czuwa, niestety.

A co do rozbiórki domu - myślę, że mało kto zdobyłby się na to aby taki stary domek odnawiać - na pewno większoć by go też zburzyła, o czym sama piszesz. Ale ja jestem bardzo zadowolona, że podjęłam taką decyzję aby go jednak wyremontować.
Bardzo żałuję, że drzewa owocowe nie mogły tu pozostać, że trzeba było je jako bardzo schorowane wyciąć.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bea ten mój był rozebrany w 1964 nie licz ile mam lat ;:306 ale obraz pozostał nie tknięty, nie raz jak siądziemy z rodzeństwem to się licytujemy ile komu w mózgu zostało z tego domku a, ze ja z rodzeństwa seniorka więc mam najwięcej do powiedzenia.
Bea nie zmieniaj za wiele, co się da pozostaw w oryginale docenisz to wkrótce a i ja chetnie tam zajrzę :wit
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu - szczęśliwi czasu nie liczą a co dopiero lat ... ;:100 ;:168
Miłe są takie wspomnienia ;:108 Jeszcze z najbliższymi ;:167
A domek ma przybudówkę, w tym ganek, który jest na dwóch ostatnich zdjęciach i to musiałam zmienić bo straszyło i się sypało - ale domku jako domku nie ruszam, nie zmieniam, trzeba go tylko pomalować. Nawet okien nie chcę wymieniać, zostały tylko pomalowane bo też troszkę miały sobie do zarzucenia :uszy Jedynie co to może kiedyś zdecyduję się na ozdobne okiennice...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bea śliczny dom i trochę zazdroszczę, bo ja co prawda mieszkałam na budowie i dalej jest coś do zrobienia, ale takiej duszy mój dom nie ma :? Moja koleżanka robiła kiedyś łazienkę w takim domu i zostawiła jedną ścianę z bali o powiem że wyglądało to świetnie mimo że wyposażenie łazienki było jak najbardziej współczesne :uszy
Wbrew pozorom dużo kwiatów możesz w ogrodzie posiać czy posadzić, ale drewniany płot i malwy to widzę :D
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Beatko, śliczny ten dom. Pomału urządzicie. Przecież to nie wyścigi.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bea okiennice na starych okuciach wygrzebanych na złomowisku. ;:215
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, miło mi. ;:168
Oj mają takie domki klimacik, no mają ;:108
Ja też zostawiłabym taką ścianę w kuchni - ale się nie dało.
Drewniany płot no jasne, już mam nawet wymyślony tylko nie wiem czy zdążę go postawić... Bo to już kosmetyka całości.
Malwy już dotarły ale nie wiem czy wyrosną takie kolorki jak zamówiłam.
Myślę, że wszystkie kwiaty, które już mam i które na posadzenie czekają - będą tu pasowały.
Roślinki zjeżdżają ze wszech stron ;:65

Danusiu - dziękuję ;:168
No jasne, że to nie wyścigi. I toż to dlatego moze najpierw komponuję ogród bo to dłużej musi dorastać niz np położenie kafelek na ścianie w kuchni - bo to przecież trwa moment na tak małej powierzchni.

Krysiu - dobry pomysł z tymi okennicami. Ale chyba wykonam je na swój sposób, bo ciężko mi będzie znaleźć 6 jednakowych. Ale obiecuję, że będą bardzo pasowały, z tym, że i to musi troszkę poczekać. Ale plany już są :uszy
Same się sieją, jak kwiaty ;:3
Mi się ostatnio wysiała kobea, cynia i ostróżka jednoroczna ;:3
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przecudny dom, uwielbiam drewno. będę zagladać częściej.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cieszę się, Martusiu. Zapraszam jak najczęściej. ;:3

Klematisy już dotarły, myślę, że są w dobrej formie.
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 15:08

Post »

Beatko dostałaś clematisy w pierwszej kolejności właśnie dlatego, że zamówiłaś za pobraniem. Każdy woli kasę, no przynajmniej większość. Ale nic to. Bylinowe dadzą radę. Na pewno.

Wrzuć proszę jeszcze więcej zdjęć tego cudownego domu. Tak, żeby było go całego widać. Please, please, please ;:180 ;:180 ;:180
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu - jakbym miała możliwość swobodnego odbioru paczek to na pewno zrobiłabym przedpłatę - wtedy to by były szybkie pieniązki dla wysyłającego. A za pobraniem - to nie sądzę aby przyspieszało wysyłkę.
Ja po prostu wszystkie te roślinki bardzo wcześnie zamówiłam (na przełomie roku).
A nie mogę sobie pozwolić na przedpłaty bo opłacone paczki zostawiają czasami przed furtką - dla mnie jest to nie do przyjęcia i małoodpowiedzialne.
Ładne clematisy przyszły, jestem zadowolona. Ale nie wiem kiedy je będę sadziła, chyba dopiero po świętach.
Na razie to ogród widzę tylko w weekendy :oops:
Ale, ale - zmarznięte wcześniej listki tulipana są jak nowe przy tym obecnym słoneczku - nad podziw dają sobie radę.
Domek na pw ;:168
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A kiedy do Ciebie byliny wysyłają?
Czekasz na coś? Bo ja pod koniec maja dostanę,po prostu przegorzanom nie odpuszczę i czekać będę ;:oj
A i cebule przekwitną to bez lawirowania ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”