Kasiulka17 - Tobie wszystko super rośnie, więc nie jest to dziwne, że Ci się te listki wyprostowały hihihi
Te co powodują uśmiech
-
nieulozona-tak
- 500p

- Od: 3 gru 2014, o 11:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Te co powodują uśmiech
Dziewczyny, postanowiłam, że syngonium zostanie przy tyczce
Jest jeszcze sezon grzewczy, więc nie chciałabym żeby te ładne, duże listki mu się pozwijały.
Kasiulka17 - Tobie wszystko super rośnie, więc nie jest to dziwne, że Ci się te listki wyprostowały hihihi
- Malachitek
- 1000p

- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O, z dorosłymi liśćmi to tak nie miałam jeszcze. W takim razie niech ci ładnie rośnie do góry, najwyżej jak przybędzie roślin i nie będzie wyjścia to je eksmitujesz na szafę 
- Arkadius121
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Kasiu
Patrzę się i patrzę na Twoje roślinki i oderwać od nich oczu nie mogę,zachwycił mnie fikus beniaminek i adenium i nie tylko
Wszystkie roślinki
-dać,oby Ci dalej zdrowo rosły
Ja z kolei swoją zroślichę hodowałem jedną w wodzie w szklanym trzydziesto centymetrowym cylindrze,oczywiście było to kilka zazwyczaj pędów i drugą w doniczce.Rosły bardzo ładnie i regularnie co jakiś czas musiałem je przerzedzać,stały na lodówce tuż przy oknie i miały dużą ilość światła-stąd takie przyrosty,oczywiście obydwie zwisały w dół i przez to były bardzo dekoracyjne ale sposób jej prowadzenia to oczywiście kwestia gustu bo Twoja na paliku też ładnie się prezentuje
Pozdrawiam.
Patrzę się i patrzę na Twoje roślinki i oderwać od nich oczu nie mogę,zachwycił mnie fikus beniaminek i adenium i nie tylko
Wszystkie roślinki
Ja z kolei swoją zroślichę hodowałem jedną w wodzie w szklanym trzydziesto centymetrowym cylindrze,oczywiście było to kilka zazwyczaj pędów i drugą w doniczce.Rosły bardzo ładnie i regularnie co jakiś czas musiałem je przerzedzać,stały na lodówce tuż przy oknie i miały dużą ilość światła-stąd takie przyrosty,oczywiście obydwie zwisały w dół i przez to były bardzo dekoracyjne ale sposób jej prowadzenia to oczywiście kwestia gustu bo Twoja na paliku też ładnie się prezentuje
Pozdrawiam.
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Kochana moje mają nawozu więc muszą,,,, 
-
nieulozona-tak
- 500p

- Od: 3 gru 2014, o 11:29
Zauważyłam, że sporo z Was wysiewa różne warzywka, zioła, więc postanowiłam i ja spróbować 
Wysiałam dwie odmiany pomidorków do doniczek. Wzeszły wszystkie. Zobaczymy co z nich wyrośnie
Moje doniczkowce w kuchni wszystkie ładnie ruszyły wraz z nadejściem wiosny.
Peperomia.

Aloes ma sporo przyrostów.

Hawortia również ma przyrosty.

Senecio również ruszyło po przycince w tamtym roku.

Cyklamen kończy już po woli kwitnienie (kwitł od lata cały czas
).

Dwuletnia gwiazda po drugiej przycince.

Tillandsia dostała większą doniczkę.

Wysiałam dwie odmiany pomidorków do doniczek. Wzeszły wszystkie. Zobaczymy co z nich wyrośnie
Moje doniczkowce w kuchni wszystkie ładnie ruszyły wraz z nadejściem wiosny.
Peperomia.

Aloes ma sporo przyrostów.

Hawortia również ma przyrosty.

Senecio również ruszyło po przycince w tamtym roku.

Cyklamen kończy już po woli kwitnienie (kwitł od lata cały czas

Dwuletnia gwiazda po drugiej przycince.

Tillandsia dostała większą doniczkę.

- brombiel

- Od: 22 cze 2014, o 13:35
Pięknie się prezentują
mój Senecio p ostatnim dość radykalnym ścięciu stoi jak zaklęty... chyba się obraził 
-
wisnia897

- Od: 23 sie 2010, o 11:08
Haworsje są śliczne, cyklamen długo Ci kwitnął
Kasiu, tillandsia chyba nie potrzebuje w ogóle doniczki, ona czerpie wilgoć z powietrza (trzeba ją zraszać). Mi Ewa (ewa321) pozwoliła nawet przyciąć te korzonki. Moja Tillandsia cyanea jest przypięta klamerką do paska od żaluzji, bez żadnej doniczki i podłoża.
Kasiu, tillandsia chyba nie potrzebuje w ogóle doniczki, ona czerpie wilgoć z powietrza (trzeba ją zraszać). Mi Ewa (ewa321) pozwoliła nawet przyciąć te korzonki. Moja Tillandsia cyanea jest przypięta klamerką do paska od żaluzji, bez żadnej doniczki i podłoża.
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
- ewa321

- Od: 5 lip 2014, o 17:13
Kasiu - śliczne te młode listki z poprzedniego postu
Ale i na dzisiejszych fotkach widać, że doniczkowe towarzystwo ruszyło pełną parą !!
Super, że eksperymentujesz z wysiewami ale obawiam się,
że te pomidorki Cię puszczą z torbami, zwłaszcza, że jak piszesz - sporo ich wzeszło
Bawiłam się pomidorkami w ubiegłym roku i powiedziałam - nigdy więcej - straszne pijaki !!
Zużycie wody podczas całego sezonu pomidorowego wyniosło prawie do 4 wiader dziennie
Nie mówiąc, że miały być mini, a zarosły cały balkon
Ale z przyjemnością będę śledzić Twoje zmagania
Aha - piękny ten senecio
Ale i na dzisiejszych fotkach widać, że doniczkowe towarzystwo ruszyło pełną parą !!
Super, że eksperymentujesz z wysiewami ale obawiam się,
że te pomidorki Cię puszczą z torbami, zwłaszcza, że jak piszesz - sporo ich wzeszło
Bawiłam się pomidorkami w ubiegłym roku i powiedziałam - nigdy więcej - straszne pijaki !!
Zużycie wody podczas całego sezonu pomidorowego wyniosło prawie do 4 wiader dziennie
Nie mówiąc, że miały być mini, a zarosły cały balkon
Ale z przyjemnością będę śledzić Twoje zmagania
Aha - piękny ten senecio
Pozdrawiam i zapraszam
Świetne roślinki
, najbardziej podobają mi się aloes i hawortia. Natomiast nie wypowiadam się na temat porad koleżanek sadystek odnośnie tillandsji (klamerką do żaluzji
)
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Witam cieplutko późno ale jestem
Ślicznie się prezentują piękności i widać jaką miłość dostają.
Ślicznie się prezentują piękności i widać jaką miłość dostają.
- onectica

- Od: 16 sie 2012, o 17:31
Ale przynajmniej nie na głodnegoewa321 pisze:Super, że eksperymentujesz z wysiewami ale obawiam się,
że te pomidorki Cię puszczą z torbami, zwłaszcza, że jak piszesz - sporo ich wzeszło![]()
A co do tillandsji to ja -nie wiedząc w ogóle co to za dziwadełko - bardzo szybko zamordowałam swoją tego typu roślinę, trzymając ją w ziemi.
- AliWas
- 500p

- Od: 24 lut 2013, o 00:17
Senecio ma piękne trzy pędy
Ja co roku obcinam te pędy i sadzę od nowa, żeby nie było tych gołych łodyg ale widziałam ogromne kilkuletnie Senecio i też miało swój urok, BA! było właściwie cudne 
Alina Od sadzonki do sukcesu na...bis- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=88776
Mój ogród w obiektywie- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67068
- AliWas
- 500p

- Od: 24 lut 2013, o 00:17
Aaaaaa, zapomniałam, Gwiazdę Betlejemską zgrabnie przyciełaś. Trzymam za nią kciuki 
Alina Od sadzonki do sukcesu na...bis- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=88776
- luna1202
- 100p

- Od: 21 mar 2014, o 09:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Największa radość jak roślinki rosną, jak się pojawiają nowe listki, pędy itd. Oby tak dalej