Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29

Post »

Witaj Marysiu! :wit

Dzisiejszy błękit.... Cudny!
Przestrzeń, przyroda i wolność. Dziękuję!

A teraz, ciekawy cytat:
Maska pisze: na dwóch i czterech nogach wybyłam do ogrodu.
Czyli, Marysiu, wybyłaś do ogrodu na 6 nogach! ;:oj
Na pewno robota szła piorunem! ;:306
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiuzakupy śliczne. Nie mogę się napatrzyć na zachodzące między drzewami słońce cudny widok ,a zdjęcie wystawowe, piękne ;:138
Mimo lezącego gdzieniegdzie śniegu wiosna chyba bardziej zaawansowana ;:196
Pierwiosnki takie jak Twoje u mnie dopiero mają maleńkie pączki i jeszcze potrzebują czasu aby dogonić Twoje.
A przebiśniegi masz takie jak pamiętam z ogrodu babci, niestety moje mają bardziej zielone i szersze listki, kwiatki niby takie same ale wyglądają zupełnie inaczej ;:196
Obrazek
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Lucynko nie było to moim zamiarem, ja raczej chciałam zadość uczynić Twojemu życzeniu sprzed kilku dni Obrazek
Na pewno jak będzie parę dni takich ciepłych, słonecznych a w nocy nie przymrozi za bardzo to wszystko obudzi się szybko. Róże maja kiełki, a byliny wychodzą z dnia na dzień. Parę dni temu ostróżek nie widziałam a dzisiaj już mają parę centymetrów Obrazek
Dobrej nocy i kolorowych snów Obrazek

Jadziu kupiłam chemię, bo nie było wyjścia podlałam dzisiaj i za parę dni powtórzę, tak poradził sprzedawca, a zna się na tym bo wiele lat u niego kupuję Obrazek:

Renatko tak to dereń jadalny, młodziutka roślina ale już przy zakupie miała owoce a teraz kwitnie Obrazek Parę karczochów powinno przeżyć, ale jakby tak nie to wysieję. Dziękuję za chęć podzielenia się ale może moje jednak dadzą radę Obrazek

Rafale dziękuję ;:180

Lidziu te bratki kojarzą mi się z Irminką i bardzo mi jej brakuje. Tak długo się nie odzywa ;:131
U mnie też rano było jeszcze sporo śniegu ale dzień ciepły i słoneczny zrobił swoje. Trochę zostało bo u mnie zimniej ale w Krakowie ciepła wiosna ;:3

Ewelinko kup sobie bratki i postaw w donicach przy ceglanej ścianie! będzie cudnie ;:167
U mnie już też 0 st , a widzę że ma być -4 :shock: Jeszcze trochę na ciepłą wiosnę musimy poczekać. Słoneczka na jutro ;:168

Bea takie bratki w gliniaku przed Twoim cudnym domkiem też widzę i koniecznie sobie kup. U nas są po 1 zł, a w gliniaku mieści się 7 szt. mała rzecz a tak cieszyObrazek

Tereniu jakoś do mycia okiem mnie nie ciągnie ;:306 może w ostatniej chwili M umyje, już tak bywało :shock: i całkiem dobrze mu to idzie ;:306 Umyć przynajmniej te na dole musimy bo jak słońce przyświeci to widać działalność czworonogów ;:306 i nie tylko. Dziękuję za pochwały i jak się podobają to robię :;230
I Tobie dobrej nocy i ładnego dnia jutro ;:3 Obrazek

Lisiczko witaj :;230
Nie wątpliwie lepiej byłoby mieć 6 rąk, ale zważywszy że mam kilometry do przemierzenia to i nóg więcej się przyda ;:306
Niestety coś z roku na rok praca idzie wolniej ;:131 i wcale nie dlatego że jest jej mniej ;:185
O tak Przestrzeń, przyroda i wolność. to jest to co mnie uskrzydla Obrazek

Julciu dziękuję Obrazek
Twoje przebiśniegi szlachetniejsze, a moje dzikuski :lol: na szczęście już nie giną tylko chodzą po całym ogrodzie ;:65 Mnie się takie grubsze podobają, ale nie wiem od czego to zależy od gatunku czy od gleby. Jak chcesz to zaznaczę i jak się uda wykopię i poślę Ci takie drobnicowe ;:306
Popatrz u mnie też już niedługo serek z czosnkiem niedźwiedzim będzie

Obrazek

Dobrej nocy wszystkim :wit
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu jakie przepiękne to słoneczko zachodzące, no cudnie, cudnie ;:138 ;:138 ;:138 , a serek wyszedł super, smaczny z jedzony już na wstępie, dlatego zapomniałam napisać, ale będzie chyba zaraz następny, bo dziś ma być świeże mleczko :wit pięknego dnia życzę ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Iwonko ;:168
I dzisiaj słoneczko od rana ! trochę oszroniło, ale na szczęście bez wielkiego mrozu. Serek ja robię z 10 l mleka to mam na dłużej :D Dobrego dnia i dziękuję ;:196

Obrazek

Wszystkim odwiedzającym życzę udanego dnia!
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

My z 5 l robiliśmy, tak na pierwszy raz, no a teraz też będzie pewnie więcej, tylko garnek trzeba duży szukać, mrozek lekki i u nas, i mgła ale nie duża, na pewno będzie ładnie :wit
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Marysiu aż poleciałam zobaczyć co z moim dereniem jadalnym. Po pierwsze jeszcze ani drgnął tak samo jak forsycja, po drugie chyba nawet nie ma pąków kwiatowych tylko będzie miał liście. Nie mogę się doczekać kiedy pierwszy raz zakwitnie. Krokusy dopiero noski wychylają.
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Marysiu :wit

Dobrze , że u Ciebie mogę zobaczyć ;:3 . U mnie go nie widać na razie , poza tym bardzo zimno ( -6C ) .

Na razie kwiatki też oglądam na zdjęciach , u mnie pokazały się jakiś czas temu ranniki . Reszta drzemie .

Czytałam o Twojej katastrofie z ziemiórkami , szczerze współczuję . ;:174

Moje papryki już przepikowane , karczochy też posadzone do większych naczyń . Pomidory wyłożne do kiełkowania .
Sera jeszcze nigdy nie robiłam , to doświadczenie dopiero przede mną .

Jedynie robię twaróg , z kefiru . Już nie kupujemy twarogu w sklepie . Zwykle robię go na weekend .

U derenia widziałam pączki , ale czy to kwiatowe czy liściowe nie przyglądałam się .

Marysiu , miłego dnia życzę . ;:196
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
carterka
500p
500p
Od: 29 sie 2008, o 13:01
Kontakt:

Post »

Marysiu piękne bratki :). Jak czytam ile Ty już robisz w ogrodzie, to chowam się ze wstydu ;). Mówisz, że będziesz siała...a może chcesz nasionka kosmosu pełnego? W zeszłym roku zaszalałam i kupiłam (cena masakryczna), no i w zeszłym roku pozbierałam troszku nasionek. Nie wiem, czy wyjdzie z nich pełny, bo obok rosły zwykłe...ale warto spróbować :)
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Słońce ;:138 artystycznie pokazane , na medal ;:77
Miłego ogorodwania ;:3 ;:3 ;:215
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko no niestety inwestycje są niezbędne, ja na szczęście mam gary, bo syn warzył piwo i sprzęt zgromadzony ;:215

Danusiu mnie takiego derenia kupiła Marta w znajomej szkółce i wiedziałam że od razu będzie owocował ;:333

Beatko ;:168
Moje ranniki odeszły (dlaczego?) ;:131
Kwiatuszki pokazują się coraz odważniej bo świeci słońce ;:3
Klęska totalna Beatko nawet mi się pisać nie chce, nie dość że straty to jeszcze wydatki bo chemia droga i mało wydajna ;:223
Ja ser robię typu koryciński i z przerwami na cielenie się znajomych krów robię już ponad 1,5 roku ;:224
Dereń ma kwiatki ;:333 Dobrego dnia i słoneczka Ci życzę ;:196

Agatko mam nasiona kosmosa pełnego i zbierane (z akcji) i kupione i mam też muszelkowego :D Dziękuję za chęć podzielenia się nasionami ;:180 Troszkę pracuję w ogrodzie ale to wszystko mało ;:oj

Eluś dzięki piękne i życzę tego samego ;:168 tego miłego zmęczenia :D
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Wow ;:oj Robisz ser koryciński?
Ja go jadłam w Korycinie, taki od "Baby". Dobre to.
Ja jak mam dostęp do mleka to tylko zwykły twaróg robię.
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Oj pyszności taki ser. Mleko to ja mam tylko z marketu, niestety, więc smakiem się oblizuję. Na owoce derenia pewnie przyjdzie mi poczekać. Trudno trzeba się z tym pogodzić. Szkoda że śnieg u Ciebie takie straty poczynił. Miłego, pogodnego dnia życzę.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu to znowu ja :wit , z tymi ziemiórkami to masakra jakaś czytam ;:202 , a serek dziś następny się już robi, bo dziś ciepłe mleczko przyjechało, dobrego wieczoru Marysiu ;:196
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Marysiu

To na pocieszenie . ;:196

Obrazek

Skromne , ale prosto z serca . ;:167