Ufffff,Fotosik zaczął działać na co czekałem od wczoraj,a zatem do roboty!
Żanett-ko -
Lucy -
Moniko -
Anetko -
Kasiula17 -
Nusiu -
Kasiu/nieulozona-tak/ -
Alinko
Żanett-ko - Dzięki za podanie poprawnej nazwy crassuli
Lucy -
piasek pustyni pisze:Reszta sukulentów.......rodzajowo poprawne.
A zatem?,dzięki również za miłe słowa
Moniko - Na pewno tak jest jak piszesz o żółtym storczyku
Anetko -
Kasiulek17 -
Nusiu -
Kasiu/nieulozona -tak/ - Cieszę się niezmiernie,że mogłem Cię zarazić sukulentami
Alinko -
Miło było znowu gościć Was Wszystkie u siebie i czytać Wasze bardzo sympatyczne i pełne porad posty.Za wizytę w moim wątku i bardzo miłe posty bardzo a bardzo Wam dziękuję

,bardzo serdecznie pozdrawiam zapraszając równocześnie do kolejnej wizyty.
Dziś kolej na pochwalenie się moim długo poszukiwanym kolorowym dendrobium nobile,którego jeszcze w mojej kolekcji storczyków nie miałem.Przy okazji kilka aranżacji roślinnych z jego udziałem..
Czas przedświąteczny to okazja do zrobienia porządków nie tylko domowych ale i tych związanych z forum a konkretnie z chronologią hodowanych storczyków od roku 2013-tego,a trochę ich się uzbierało.
Przy okazji świąt załączam dwa zdjęcia z widokiem tych roślin dla których nadszedł długo przez nas oczekiwany odpowiedni czas.
Po raz pierwszy w mojej kolekcji.Jego kolor na zdjęciach troszkę odbiega od oryginału bo płatki kwiatów wpadają w delikatną czerwień.
Kilka aranżacji roślinnych z udziałem dendrobium nobile.
Kolej na poczet moich storczyków hodowanych od 2013 roku.Nazbierało ich się trochę bo uwidocznionych jest czterdzieści dwa,nowe fioletowe nobile jeszcze nie bo czeka aż zapełni się nowymi storczykami kolejny rząd.
Może ktoś powiedzieć-no ładna sumka została na nie wydana?,ale to i tak mało wydanych na nie pieniędzy w porównaniu z tym ile trzeba by było wydać na np. papierosy z palenia których tylko kupa smrodu i uszczerbek na zdrowiu a ze storczyków już w momencie ich kupna sama radość i przyjemność patrzenia na nie i kolejne rozkwitające pąki kwiatów,no i rozchodzący się po mieszkaniu ich zapach-oczywiście mowa o tych pachnących,tylko szkoda,że jest ich niewiele.
Jaki byłby piękny widok,gdyby wszystkie żyły i kwitły po dziś dzień ale niestety ostało ich się zaledwie kilka sztuk
Na koniec jeszcze dwie roślinki będące symbolem aktualnych świąt:
Żonkile i.....
.....wierzbowe bazie.

,
Z życzeniami miłych wrażeń pozdrawiam Wszystkich raz jeszcze
P.S.Do życzeń świątecznych dla Wszystkich odsyłam do strony 12-tej działu-Życzenia na Wielkanoc-link poniżej:
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... &start=154