Storczyki TULIPANA998

Zablokowany
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Ja tez spotykam Vandy na allegro w bardzo róznych kolorach,od białego przez zółte rózowe czerwone i niebieskie.Za każdym razem jak otwieram stronę ze storczykami znajduje vandy małe i te duże kwitnące,wiec wcale nie są żadkimi storczykami :wink:
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Akurat Vandy nie odważyła bym się kupić na Allegro. Fakt, na fotkach wyglądają pięknie, ale już sadzonka w doniczce - nie za bardzo.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

widziałam tam Vandy kilka razy, zwykle sadzonki, ale sadzonki to bym nie chciała, w końcu nie zamierzam 10 lat czekać na kwiaty. ostatnio była różowa Vanda, dorosła, identyczna jak moja (Vanda pink magic). może jeszcze jest. najlepiej Vandy kupić na wystawie.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

na pewno macie racje.Ja sie nie znam na vandach wiec tylko je podziwiam z ukrycia i chyba nie mam odwagi aby sie skusić.po prostu szkoda by bylo jakąś slicznotkę zmarnować.Niech je uprawiaja ludzie z odpowiednią wiedzą i przygotowaniem. :wink:
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witajcie ! dzięki wszystkim za odwiedziny ! No wiec byłem w Rzeszowie i tylko 3 phalaenopsis kupiłem... :lol: , chciałem 5 ale nie było zabardzo w czym wybierac 2 małe w Leroy Merlin :lol: po 18.90 jeden już puscił drugi ped ( ma od. 10 cm... ten pęd ) biały z lekkim nalotem różu i fioletowym srodkiem . Drugi bordowy w kratke z jednym pędem malutki strasznie... :lol: I trzeciego kupiłem w Auchanie wysoki i tez puścił już 2 peda... Jak wszystko pójdzie dobrze to będzie ostre kwitnienie :D . Biały ze złota warzka kupiony w wakacje puszcza pęda... :D , ale się ciesze . Widziałem piękne vandy :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: po 119.90 zł.... kwiaty wielkosci dłoni w kradki ciapki paski.... piękne.... :shock: i cattleye widziałem fotki z innego forum że tez były w Leroy Merlin w Rzeszowie , ale 8 listopada... więc juz nie ma.... ( ja niewidziałem a patrzyłem dokładnie... ) Widziałem tez przekwitające paphopedilum... :lol: po 2 kwiatki i 2 pedy miały... Pozdrawiam :D , a fotki jutro bo dzisiaj przyjechałe z Rzeszowa niby o 3-ciej ale byłem padnięty i bolała mnie głowa...
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

fajnie masz, że widziałeś Vandy... ja nigdy w sklepie nie widziałam, ale musiały być piękne. a Phalaenopsisy też pewnie masz piękne.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

A bym był zapomniał Orionko :D , ja twoja kolekcja zachwycam sie codziennie i przeglądam kilka razy dziennie tylko zawsze zapominam skomentowac :oops: . Też zbieram storczyki od kwietnia , ale w wolnym tepie bo ja jeszcze zajmuje sie ogródkiem i tarasowymi , a na to tez pieniazki trzeba... Mam juz 7 phalaenopsis i 1 cambrie :D . Teraz idzie zima wiec niebęde raczej kupował , bo w trakcie transportu moga zmarznąć i moga opaść paczki w domu... Poza tym trzeba zrobic miejsce na ozdoby świateczne , również i na parapetach.. a ja nietylko w domu storczyki uprawiam... :lol: . Na wiosne znowu zaszaleje i w zamian za to że przez zime niebędę kupował to na raz kupie z 5 szt. a co raz sie żyje... :lol: A teraz zima idzie... u mnie dzisiaj snieg padał... :shock: .
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

u mnie niestety też :/ a na parapetach oprócz storczyków nic nie stawiam. obecnie zbieram tylko storczyki, ogrodowych już nie, bo nie lubię się babrać w ziemi, kiedyś mi to nie przeszkadzało...
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Storczykowa pisze:fajnie masz, że widziałeś Vandy... ja nigdy w sklepie nie widziałam, ale musiały być piękne. a Phalaenopsisy też pewnie masz piękne.
Przepiekne były i była niebieska w kradkę... ale taka jak ty masz... niektóre miały ogromne kwiaty... , ja na razie sie boje , bo jak bym nieuśmiercił tamtej to bytm pewnie zrobił sobie mikołajkowy prezent.... :lol: bo wkońcu ciezko spodkac , ale w tym Leroy Merlin dowiedziałem sie że często są wandy... Jest zrobione takie oczko wodne z kaskadą w nim są wstawione donice z kamyczkami a w kamyczki wbite bambusowe grube słupki ( dwa ) i na tych słupkach sa rozgałęzienia na których cudnie wiszą vandy... przepiękne.. juz myslałem że kupie... :lol: . Bardzo duzo ludzi tamtedy przechodziło a ja długo w tym sklepie siedziałem.. I zwracali uwage na wode nie na vandy.. nikt ich niekupował... a wisza tam od 8 listopada... No cóz mało kto wie jak uprawiac vandy... , a dróga sprawa nie każdemu sie udaje...
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Storczykowa pisze:u mnie niestety też :/ a na parapetach oprócz storczyków nic nie stawiam. obecnie zbieram tylko storczyki, ogrodowych już nie, bo nie lubię się babrać w ziemi, kiedyś mi to nie przeszkadzało...
A ja stawiam różnosci na parapetach , ale zaczynam przestawiac sie na storczyki , a w ogródku i przy tarasowych kocham grzebac . Ale zawsze ubieram materiałowe rekawice budowlane , bo potem rąk nie mozna domyć... :lol: :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja nie stawiam, bo po co. i tak nikt nie widać, co mam na oknie z zewnątrz. trzymam sobie storczyki, bardzo ciasno ustawione. a Vandy na pewno były śliczne. niestety nie ma ich u mnie nigdzie poza wystawami, a poza tym nie mam miejsca, a Vandy potrzebują go bardzo dużo. są jeszcze Vandy miniaturki (widziałam taką, ale niekwitnącą)... a co do grzebania w ogródku, to dawniej mi nie przeszkadzało, a w tym roku byłam w ogródku tylko wiosną, gdy nie było tyle chwastów i okropnych robali...
ANETA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2006, o 19:12

Post »

Tulipan998 pisze:Witajcie ! dzięki wszystkim za odwiedziny ! No wiec byłem w Rzeszowie i tylko 3 phalaenopsis kupiłem... :lol:

Arturze pokaż fotki bo umieram z ciekawości , jakie piekności wybrałeś :wink:
Ja do Rzeszowa ma 60 km , może kiedyś wyciągnę moją drugą połowę na storczykowe zakupy :roll:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Strczykowa - tak ,wałśnie vandy musża mieć miejsca duzo... , a u mnie tez niezabardzo... , ale ty i tak masz piekna dużą kolekcje...
Aneto , fotki jutro , dzisiaj byłem padnięty... teraz za ciemno a przy sztucznym świetle ciężko wychodzia... Do Rzeszowa to ty rzeczywiście za blisko nie masz.... ja mam 25 km...
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No to jedziemy... , fotki nie zabardzo mi wyszły bo dopiero wrociłem ze szkoły a juz ciemno sie robi.... :? .
Bordowe maleństwo.... :) :
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Baiły z różowym nalotem i fioletowym srodkiem... :
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Puscił juz drugiego pęda... :) , którego wczoraj podparłem :
Obrazek
I jeszcze jeden z wyższym pedem :D , pomarańczowawy w krateczke..... :
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tez puszcza drugiego peda :tan , niedługo będę musiał go podeprzeć..
Obrazek
Oj ale ze mnie fotograf.... :x , ale to wszystko komórka robione... :lol: . Pozdrawiam serdecznie ! :D
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Witaj Arturze, piękne storczyki pokazujesz i jak dzielnie rosną, tylko pędy puszczają :P Zrobiłam sobie też spacer po Twoim ogrodzie, miałam przyjemność Cię nawet zobaczyć ,jest mi bardzo miło że taka młoda osoba jak Ty ma tyle w sobie miłości do kwiatów, tym bardziej ,że należysz to płci męskiej ,a panowie w twoim wieku to mają inne zainteresowania. Arturze jeśli będziesz miał okazję to jedź sobie do Łańcuta do storczykarni ,bo masz blisko, a na prawdę warto tym bardziej ,że teraz zaczyna sie okres największych kwitnień. Jeśli będziesz to zdaj relację.

Pozdrawiam :P
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”