Storczyki TULIPANA998
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witajcie ! dzięki wszystkim za odwiedziny ! No wiec byłem w Rzeszowie i tylko 3 phalaenopsis kupiłem...
, chciałem 5 ale nie było zabardzo w czym wybierac 2 małe w Leroy Merlin
po 18.90 jeden już puscił drugi ped ( ma od. 10 cm... ten pęd ) biały z lekkim nalotem różu i fioletowym srodkiem . Drugi bordowy w kratke z jednym pędem malutki strasznie...
I trzeciego kupiłem w Auchanie wysoki i tez puścił już 2 peda... Jak wszystko pójdzie dobrze to będzie ostre kwitnienie
. Biały ze złota warzka kupiony w wakacje puszcza pęda...
, ale się ciesze . Widziałem piękne vandy
po 119.90 zł.... kwiaty wielkosci dłoni w kradki ciapki paski.... piękne....
i cattleye widziałem fotki z innego forum że tez były w Leroy Merlin w Rzeszowie , ale 8 listopada... więc juz nie ma.... ( ja niewidziałem a patrzyłem dokładnie... ) Widziałem tez przekwitające paphopedilum...
po 2 kwiatki i 2 pedy miały... Pozdrawiam
, a fotki jutro bo dzisiaj przyjechałe z Rzeszowa niby o 3-ciej ale byłem padnięty i bolała mnie głowa...

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- Storczykowa
- Tulipan998
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
A bym był zapomniał Orionko
, ja twoja kolekcja zachwycam sie codziennie i przeglądam kilka razy dziennie tylko zawsze zapominam skomentowac
. Też zbieram storczyki od kwietnia , ale w wolnym tepie bo ja jeszcze zajmuje sie ogródkiem i tarasowymi , a na to tez pieniazki trzeba... Mam juz 7 phalaenopsis i 1 cambrie
. Teraz idzie zima wiec niebęde raczej kupował , bo w trakcie transportu moga zmarznąć i moga opaść paczki w domu... Poza tym trzeba zrobic miejsce na ozdoby świateczne , również i na parapetach.. a ja nietylko w domu storczyki uprawiam...
. Na wiosne znowu zaszaleje i w zamian za to że przez zime niebędę kupował to na raz kupie z 5 szt. a co raz sie żyje...
A teraz zima idzie... u mnie dzisiaj snieg padał...
.

- Storczykowa
- Tulipan998
- Kontakt:
Przepiekne były i była niebieska w kradkę... ale taka jak ty masz... niektóre miały ogromne kwiaty... , ja na razie sie boje , bo jak bym nieuśmiercił tamtej to bytm pewnie zrobił sobie mikołajkowy prezent....Storczykowa pisze:fajnie masz, że widziałeś Vandy... ja nigdy w sklepie nie widziałam, ale musiały być piękne. a Phalaenopsisy też pewnie masz piękne.

- Tulipan998
- Kontakt:
A ja stawiam różnosci na parapetach , ale zaczynam przestawiac sie na storczyki , a w ogródku i przy tarasowych kocham grzebac . Ale zawsze ubieram materiałowe rekawice budowlane , bo potem rąk nie mozna domyć...Storczykowa pisze:u mnie niestety też :/ a na parapetach oprócz storczyków nic nie stawiam. obecnie zbieram tylko storczyki, ogrodowych już nie, bo nie lubię się babrać w ziemi, kiedyś mi to nie przeszkadzało...

- Storczykowa
ja nie stawiam, bo po co. i tak nikt nie widać, co mam na oknie z zewnątrz. trzymam sobie storczyki, bardzo ciasno ustawione. a Vandy na pewno były śliczne. niestety nie ma ich u mnie nigdzie poza wystawami, a poza tym nie mam miejsca, a Vandy potrzebują go bardzo dużo. są jeszcze Vandy miniaturki (widziałam taką, ale niekwitnącą)... a co do grzebania w ogródku, to dawniej mi nie przeszkadzało, a w tym roku byłam w ogródku tylko wiosną, gdy nie było tyle chwastów i okropnych robali...
- Tulipan998
- Kontakt:
Strczykowa - tak ,wałśnie vandy musża mieć miejsca duzo... , a u mnie tez niezabardzo... , ale ty i tak masz piekna dużą kolekcje...
Aneto , fotki jutro , dzisiaj byłem padnięty... teraz za ciemno a przy sztucznym świetle ciężko wychodzia... Do Rzeszowa to ty rzeczywiście za blisko nie masz.... ja mam 25 km...
Aneto , fotki jutro , dzisiaj byłem padnięty... teraz za ciemno a przy sztucznym świetle ciężko wychodzia... Do Rzeszowa to ty rzeczywiście za blisko nie masz.... ja mam 25 km...
- Tulipan998
- Kontakt:
No to jedziemy... , fotki nie zabardzo mi wyszły bo dopiero wrociłem ze szkoły a juz ciemno sie robi....
.
Bordowe maleństwo....
:

Baiły z różowym nalotem i fioletowym srodkiem... :

Puscił juz drugiego pęda...
, którego wczoraj podparłem :

I jeszcze jeden z wyższym pedem
, pomarańczowawy w krateczke..... :

Tez puszcza drugiego peda
, niedługo będę musiał go podeprzeć..

Oj ale ze mnie fotograf.... :x , ale to wszystko komórka robione...
. Pozdrawiam serdecznie ! 

Bordowe maleństwo....

Baiły z różowym nalotem i fioletowym srodkiem... :

Puscił juz drugiego pęda...

I jeszcze jeden z wyższym pedem

Tez puszcza drugiego peda

Oj ale ze mnie fotograf.... :x , ale to wszystko komórka robione...

- renata75
- 1000p
- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Witaj Arturze, piękne storczyki pokazujesz i jak dzielnie rosną, tylko pędy puszczają :P Zrobiłam sobie też spacer po Twoim ogrodzie, miałam przyjemność Cię nawet zobaczyć ,jest mi bardzo miło że taka młoda osoba jak Ty ma tyle w sobie miłości do kwiatów, tym bardziej ,że należysz to płci męskiej ,a panowie w twoim wieku to mają inne zainteresowania. Arturze jeśli będziesz miał okazję to jedź sobie do Łańcuta do storczykarni ,bo masz blisko, a na prawdę warto tym bardziej ,że teraz zaczyna sie okres największych kwitnień. Jeśli będziesz to zdaj relację.
Pozdrawiam :P
Pozdrawiam :P