Pashmina pisze:Monika, bardzo orginalne prymulki kupiłaś. Jeszcze takich nie widziałam. Lampiony bardzo gustowne. Moje ciemierniki źle wyglądają, Twoje boskie

Jeśli listki zbrzydły, to przytnij, ładnie odbiją latem. Ja miałam jednego roku tak biedną sadzonkę, że musiałam ściąć wszystkie liście i był tylko 1 kwiatek. Myślałam, że padnie, a po dwóch latach mam już teraz śliczną, dużą kępkę.
nifredil pisze:Monika, te goździki są dziwne

. Raz kupiłam i pan z góry zapowiedział mi, że są dwuletnie i faktycznie potem zginęły. Później znowu się skusiłam i mam je już 3 rok i w tym roku znowu się zielenią więc żyją
Piękna wiosna. Szczególnie zazdroszczę ciemierników, bo kiedy myślałam, że moje wreszcie coś pokażą (trzeci rok po posadzeniu) to okazało się, że większość pąków jest brzydkich i sfatygowanych przez mróz

Moje goździki są marketowe, ale może jednak okażą się jak Twoje, wieloletnie? Są takie ładne
Ciemiernikom daj szansę - one dojdą do siebie, najwyżej zakwitną później. Ja tak miałam dwa lata temu - pierwsze pąki wymarzły, ale później pojawiły się nowe pąki i były ładne kwiaty
Annes 77 pisze:U Moni na wiosnę zawsze można liczyć na piękne widoki
Zaglądam,by Cię spytać,czy jesteś już w posiadaniu błękitnych bratków?
Ja w niedziele się rozpędziłam, na giełdę wyrwałam,to nic,że ulewa jadę

I co? Zero moich wyczekanych błękitków
Jakiś pan wykupił wszystkie,"no to zapraszam panią za tydzień"-usłyszałam

Aniu, o te błękitne bratki nie tak łatwo, a jeszcze trudniej o białe miniatury, a ja tak lubię właśnie te drobne brateczki
Jeszcze cierpliwie czekam. Mam natomiast mnóstwo własnych siewek, które pojawiły się na rabatach w pobliżu donic. Zamierzam te siewki wykopać i ulokować w donicach. Pewnie kolory będą wymiksowane, ale z pewnością i tak piękne