Mój ogród wśród łąk część 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój ogród wśród łąk część 5

Post »

Małgosiu bazylia do startu musi mieć cieplutko :D dlatego ja sieję od lat dopiero w kwietniu :tan
Słodki prezent dostałaś :lol: niech się sieje! moje chodzą po ogrodzie i nigdy nie wiem gdzie w danym roku je szukać :;230
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To ja się przyznam :oops: , że w zeszłym roku lobelię pikowałam...prosto na rabatę. Kępkami wyrywała i wtykałam w ziemię...kwitła do ostrych mrozów, bo nawet po pierwszym niewielkim śniegu nie poddała się do końca. To był ,,mój pierwszy raz'' z lobelią. W tym roku tez wysiałam, zobaczymy czy wzejdzie!
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

To i ja się przyznam, że lobelię będę dopiero siać. :oops:
Na kobeę czekam. Podglądnęłam ją delikatnie i niby coś tam z ziemi się dzieje ale jakoś jeszcze nie wylazła. Siałam prawie 3 tyg temu. ;:222
Piękne kompozycje przebiśniegowo mchowe. ;:215 w tym wiszącym dzbanie -poezja! A w drugiej donicy śliczny, żeliwny dekor. Mam fazę na żeliwo. Obrazek
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

A u mnie przebiśniegi nie trzymają się zbyt dobrze ;:185
Dwie próby wysadzania chyba ze 20 cebul skończyły się wzrostem raptem ze 2-3szt :evil:
A nie powiem, takie przebiśniegowe łany to jest coś ;:167
Donica wyszła super ;:215
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Kiedyś przywiozłam całą reklamówkę cebulek przebiśniegów z hałdy odpadków koło działek.
Rozrastają się bardzo ładnie.
Jednak dla pełni efektu trzeba pozwolić im się wysiać.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj . Piękne przebiśniegi a donica super ;:138 . Ja też marzę o łanach przebiśniegów ale coś słabo u mnie rosną. Dosadzę ich więcej i zobaczymy co z tego będzie. Pozdrawiam :wit .
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

U mnie przebiśniegi póki co nie chcą się siać, rosną trzeci rok, na razie kwitną, ale nie przybywa ich :)

Młoda dziś zaliczyła pierwszą jazdę w tym roku - oj tęskniła, tęskniła :)
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Marysiu Masko!
Nie uwierzysz! Zdegustowana do żywego przedwiosenną mizerią przyrody, nabyłam paletę "naparstków", kilka torebeczek nasion i będę wysiewać :;230.
I może nareszcie złapię z Tobą wspólny przedwiosenny język ;:306.

;:304 za wysiewy - ;:196 Jagi
PS. Ten toast za Twoje wysiewy, Małgosiu też;:196.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu dzbanek z przebiśniegami w mchu piękny. ;:oj Powtórzę za Anią, żeliwne powitanie klimatyczne. ;:215
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Małgosiu, czytałam, że już lada moment róże do Ciebie przyjadą ;:oj Jaka szkółka jest taka wyrywna?
Przypomnisz co tam zamówiłaś, bo mnie jakaś skleroza dopadła i całkiem zapomniałam. Na swoje usprawiedliwienie mam to..., że wszystkich swoich też nie pamiętam :;230
A Twoje wysiewy ;:215 Ja w tym roku będę wysiewać wprost do gruntu. Nie mam takiej fajnej szklarenki, a i jakoś chęci w tym roku brakuje żeby się tym zajmować. Za to podziwiam te małe cudeńka u Ciebie ;:180
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

:wit
Leżę sobie grzecznie w łóżeczku i kuruję chore gardełko. Mam czas do jutra, bo w pracy kaszana i dym, więc muszę się szybciutko pozbierać. Beti, chyba za dużo tego jodu jednak :lol: Zaszkodził :wink:

Mati - No oby tak było jak prorokujesz, bo mam taką leniwą kępkę i od kilku lat ani wzdłuż ani w szerz :D

Aguś - Moja jedna się pokazała, ale grecka ani widu ani słychu. Najwyżej jeszcze raz posiejemy. Kiedyś posiałam do gruntu, w nóżki pomidorom i też dość fajnie rosła.

Olka - Koperta poszła wczoraj i trzymam kciuki. A co do przebiśniegów, to i u mnie nie chcą rosnąć. Nie wiem, może to wina ziemi. Te z doniczek posadzę jesienią w inne miejsce, może mnie zachwycą. Uwielbiam te maleńkie białe zwiastuny wiosny. :wit

Ewelinko - Kępkami chyba dam radę :D Wczoraj pora pikowałam a to dopiero jest wyczyn takie mikro włoski posadzić i jeszcze oddzielić od kumpli co mocno w objęciach trzymają.
Czyli akcja przebiśniegowa jesienią w naszych ogrodach ;:333

Marysiu - No fakt, z bazylią za wyrywna byłam. Ale coś tam widać, więc szansa na kilka krzaczków może jest.
U mnie po ogrodzie łażą sobie bezkarnie mięty.Przebiśniegi grzecznie siedzą w jednym miejscu od kilku lat w ilości ( na chwilę obecną) aż czterech kwiatków ;:222

Becia - I dla Ciebie buziaczki. A nam było jeszcze milej ;:196
Pozdrów dzika ode mnie :lol: I wypoczywaj kochana i bądź dzielna.

Reniu - To niezły pomysł z tym pikowaniem na rabaty. Przemyślę, bo miejsca zaczyna brakować w szklarence. Trzymam kciuki za Twoją :uszy

Aniu - Lobelia dość szybko wschodzi, tylko nasion nie przykrywaj. Kobea to kobea. Jak są dobre nasionka, to po kilku dniach się gramoli. Moje osiem panienek już dość spore, ale też różnie kiełkowały. Trzymam kciuki za Twoje wysiewy ;:138
Dekorację ogrodową z żeliwa kupiłam w jednej sieciówce spożywczej gdzie czarny pies spaceruje, leżała sobie biedna zagubiona i zapomniana. Czasami można w tym sklepie spotkać takie fajne drobiazgi. :wit

Zuza - No u mnie taki sam problem z przebiśniegami. Sadziłam i mam małą jedną kępkę. Może tym razem się uda :D

Madzia - I tak zrobię licząc na efekty po ....kilkunastu latach :lol:

Aguś - To może umówimy się kiedyś na konie w stadninie gdzie mieszka nasz Aramisek? Stadnina jest za Stolnem, więc żabi skok, a dziewczę, które prowadzi ten biznes świetne w swoim fachu.????

Jaguś - Jak poradzę sobie z infekcją, to chętnie łyczka toastu z Tobą wypiję. ;:304

Soniu - Dziękuję ;:196

Dorotko - Szkółkę już znasz, a róże jakie zamówiłam u nich to Hela, Rosa Semiplena, Novalis, Dolomiti, i Crown Princess Margareta. Ta ostatnia to przez przypadek, bo nie mieli Bengali. Na inne czekam z innego miejsca, ale zapomniałam co zamawiałam :;230

Miłego dnia kobitki ;:196
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kobitko,zdrowiej tam i miej pociechy z dzieci,na pewno coś wymyśliły na święto kobiet,najlepszego ;:196
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Zdrówka życzę! Może jakąś nalewkę, proponuję cytrynówkę.
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Małgosiu, Twoja lobelia piękna zdrowiutka .. widać ,że u Ciebie to chyba słońce non stop :wink:
Napisz mi kochana kiedy zaczynasz siać pomidory .. sałatę , co tam jeszcze z warzywek mi polecisz .. będę miała warzywa w skrzyniach -.
Pomidory spróbuję w matach kokosowych .

Pozdrawiam ;:196 i zdrówka życzę .
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Małgosiu - propozycja nakonna bardzo miła, muszę z córką pogadać, bo ona mimo dwóch lat jazdy nieregularnej nadal się boi - ale też jest chętna nowych wyzwań, więc może się skusi. Weekendowo dostępni jesteśmy bardzo - w tygodniu tylko czwartki :)
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”