W mieście jeszcze zalega, na działce - jak mówi M - biało, a Tobie kwitną wczesnowiosenne roślinki.
Ogródek Gosi cz.15
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek Gosi cz.15
Gosiu, to u Ciebie śniegu nie ma?
W mieście jeszcze zalega, na działce - jak mówi M - biało, a Tobie kwitną wczesnowiosenne roślinki.

- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Asiu, wiem, że to nie najlepszy termin na cięcie czereśni, ale tak naprawdę zawsze cięłam w tym czasie. Latem nie widze dobrze gałęzi, bo ma tyle liście. Liczę na to, że będzie wszystko w porządku. Tak naprawdę najważniejsze, żeby ciąć kiedy soki nie krążą. A teraz to ja nie wiem, czy już nie zaczęły. No trudno, liczę na cud
Dorotko, zima wszędzie, ale mnie to jakoś nie martwi. W tym roku było jej tak mało, że jeszcze mi się nie znudziła
I mamy dopiero marzec. Taka pogoda to normalka. A u mnie znowu weekend zapowiada się w miarę pogodny.
Na wiosnę na razie nie licz, bo z prognoz wynika, że ma padać i padać. Trzeba łapać każdy pogodny dzień.
Dziewannę kupowałam na 100%, ale gdzie? Coś mi się kojarzy że w takim mało znanym sklepie internetowym Magda.
Martuś, zima to nas w tym roku rozpieszczała, więc nie jestem na nią zła. I tak mam większość prac zrobionych. Jak nigdy. Wcześniej też dzięki temu zacznę pracę nad nową rabatką. Już się nie mogę doczekać
Lucynko, pewnie, że jest. Te zdjęcia były z niedzieli, kiedy była cudna pogoda, a Ciebie niestety glowa bolała i nie mogłaś skorzystać ze spaceru. U Ciebie na pewno też coś kwitnie, ale jak nie byłaś w niedzielę, to teraz niczego spod śniegu nie zobaczysz

Dorotko, zima wszędzie, ale mnie to jakoś nie martwi. W tym roku było jej tak mało, że jeszcze mi się nie znudziła
I mamy dopiero marzec. Taka pogoda to normalka. A u mnie znowu weekend zapowiada się w miarę pogodny.
Na wiosnę na razie nie licz, bo z prognoz wynika, że ma padać i padać. Trzeba łapać każdy pogodny dzień.
Dziewannę kupowałam na 100%, ale gdzie? Coś mi się kojarzy że w takim mało znanym sklepie internetowym Magda.
Martuś, zima to nas w tym roku rozpieszczała, więc nie jestem na nią zła. I tak mam większość prac zrobionych. Jak nigdy. Wcześniej też dzięki temu zacznę pracę nad nową rabatką. Już się nie mogę doczekać
Lucynko, pewnie, że jest. Te zdjęcia były z niedzieli, kiedy była cudna pogoda, a Ciebie niestety glowa bolała i nie mogłaś skorzystać ze spaceru. U Ciebie na pewno też coś kwitnie, ale jak nie byłaś w niedzielę, to teraz niczego spod śniegu nie zobaczysz

- patkaza

- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
http://www.fotosik.pl/zdjecie/3e026a2d138bf866
Oj co to jest?
http://www.fotosik.pl/zdjecie/edff9efa28bc69c8 Mogę zapytać o imię i opinię na jej temat?
http://www.fotosik.pl/zdjecie/edff9efa28bc69c8 Mogę zapytać o imię i opinię na jej temat?
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj
. Co ja bym zrobiła bez tych Twoich zdjęć ?? Nastrój od razu dużo lepszy
. Tak kolorowo i różnorodnie - no pięknie po prostu. Floksy w towarzystwie róż czy lilii są cudne . Pozdrawiam i słoneczka życzę, bo mało go ostatnio
.
Małgosiu czy na piatym zdjęciu to ketmia szczawiowa? Przechowujesz czy traktujesz jak jednoroczną?
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne ranniki
Nie mam ich, niestety w porze kwitnienia nie bywam jeszcze na działce. Ciągle zimno i ponuro, wiosny nie widać
Zazdroszczę Wam ogrodów przy domu, u mnie wyjazd na działkę to już wyprawa
- Margo2

Aga, na pierwszym zdjęciu jest to ketmia południowa. Jednoroczna. Ale ladnie się rozsiewa.
Ma piękne kwiaty, ale dla mnie jest mało atrakcyjna, bo otwiera je tylko w słonku. Kiedy wracam z pracy już ma zamknięte. Tylko w dni wolne mogę się nią cieszyć.
Na drugim zdjęciu jest róża Bremer Stadtmusikanten. Rewelacyjna. Ładnie kwitnie, długo trzyma kwiaty, bardzo zdrowa. Niestety nie pachnie. Ale to akurat nie jest dla mnie najważniejsze.
Ewelinko, staram się sadzić tak rośliny, żeby przez cały sezon coś kwitło. Dlatego nie sadzę kilku roślin jednego gatunku jak to jest przyjęte w sztuce projektowania ogrodów. Dla mnie to jest bardzo eleganckie rozwiązanie, ale zajmuje za dużo miejsca
Jak psadzisz kilka roślin tego samego gatunku, po przekwinięciu masz pusto. A ja wolę ciągłe kwitnienie.
Kasiu, ja ją znam jako południową. TRaktuję jako jednoroczną, bo ładnie się wysiewa
Iwonko, nie mam ogródka daleko od domu, ale bardzo dobrze Cie rozumiem. Nie wyobrażam sobie, że nie mogłabym oglądac swojego ogrodu codziennie. Lubię każda porę roku. Zimą uwielbiam wyglądać przez okno i obserwować ptaki zjadające owoce z różnych krzewów. Może kiedyś i Ty będziesz miała taki ogródek
Życzę Ci tego

Ma piękne kwiaty, ale dla mnie jest mało atrakcyjna, bo otwiera je tylko w słonku. Kiedy wracam z pracy już ma zamknięte. Tylko w dni wolne mogę się nią cieszyć.
Na drugim zdjęciu jest róża Bremer Stadtmusikanten. Rewelacyjna. Ładnie kwitnie, długo trzyma kwiaty, bardzo zdrowa. Niestety nie pachnie. Ale to akurat nie jest dla mnie najważniejsze.
Ewelinko, staram się sadzić tak rośliny, żeby przez cały sezon coś kwitło. Dlatego nie sadzę kilku roślin jednego gatunku jak to jest przyjęte w sztuce projektowania ogrodów. Dla mnie to jest bardzo eleganckie rozwiązanie, ale zajmuje za dużo miejsca
Jak psadzisz kilka roślin tego samego gatunku, po przekwinięciu masz pusto. A ja wolę ciągłe kwitnienie.
Kasiu, ja ją znam jako południową. TRaktuję jako jednoroczną, bo ładnie się wysiewa
Iwonko, nie mam ogródka daleko od domu, ale bardzo dobrze Cie rozumiem. Nie wyobrażam sobie, że nie mogłabym oglądac swojego ogrodu codziennie. Lubię każda porę roku. Zimą uwielbiam wyglądać przez okno i obserwować ptaki zjadające owoce z różnych krzewów. Może kiedyś i Ty będziesz miała taki ogródek
Życzę Ci tego

- ewelkacha88

Witaj Małgosiu. To widzę, że masz zupełnie tak jak ja
. Ja też chcę mieć kolorowo cały czas więc musi być taki lekki misz - masz. Piękne zdjęcia. oczopląsu można dostać . Pozdrawiam
.
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Gosiu, chcesz powiedzieć, że nasionka Ketmi jednorocznej same się wysiewają?? Kupiłam ją w tym roku i bardzo jestem ciekawa efektu. Czy kwiaty ma choć w połowie tak piękne jak te bylinowe??
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Witaj Gosiu...
Fajnie jest powspominać gdy za oknem brzydko i ponuro... każdy z nas już tęskni za prawdziwą wiosną i kwitnącymi kwiatami...
Gosiu, nie masz problemu z jeżówkami ?
Fajnie jest powspominać gdy za oknem brzydko i ponuro... każdy z nas już tęskni za prawdziwą wiosną i kwitnącymi kwiatami...
Gosiu, nie masz problemu z jeżówkami ?
- Margo2

Ewelinko, czyli musisz dużo sadzić
Jeszcze wiele przed Tobą. Ja już się nasadziłam, a mimo to nie mam ochoty przestać.
Znowu kupiłam kolejne róże w Auchanie.
I to parkowe. Gdzie ja to wsadzę?
Sabinko, u mnie się wysiewają. Kwiaty są mniejsze niż tej wieloletniej, ale sama widzisz jakie są na zdjęciu. Takie sa naprawdę.
Gabi, niektóre jeżówki są bezproblemowe. Inne giną. Nie mam pojęcia dlaczego. Taka bezproblemowa jest na przykład Double Delight. Mam ją już w kilku miejscach rozmnożoną z jednej sadzonki. O dziwo zamierają te zwykłe, pojedyncze.

Jeszcze wiele przed Tobą. Ja już się nasadziłam, a mimo to nie mam ochoty przestać.
Znowu kupiłam kolejne róże w Auchanie.
I to parkowe. Gdzie ja to wsadzę?
Sabinko, u mnie się wysiewają. Kwiaty są mniejsze niż tej wieloletniej, ale sama widzisz jakie są na zdjęciu. Takie sa naprawdę.
Gabi, niektóre jeżówki są bezproblemowe. Inne giną. Nie mam pojęcia dlaczego. Taka bezproblemowa jest na przykład Double Delight. Mam ją już w kilku miejscach rozmnożoną z jednej sadzonki. O dziwo zamierają te zwykłe, pojedyncze.

- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Ja Ketmią południową jestem rozczarowana. Owszem jako pojedyncza roślinka w buszu - Ok, ale na bardziej pustej rabacie
.
Piękny ma ten kwiatuszek i faktycznie łatwa w uprawie. Zdecydowanie bardziej podoba mi się ketmia syryjska lub bylinowa, a z jednorocznych werbena patagońska, choć z tą ostatnią to mam pod górkę.
Piękny ma ten kwiatuszek i faktycznie łatwa w uprawie. Zdecydowanie bardziej podoba mi się ketmia syryjska lub bylinowa, a z jednorocznych werbena patagońska, choć z tą ostatnią to mam pod górkę.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Gosiu, z jeżówkami obserwuję to samo -niektóre odmiany mi zniknęły po jednym - dwóch sezonach, a są takie, które pięknie rosną i są córka większe. Na pewno ślimaki są zagrożeniem. Ja myślę, że u mnie one mogły rozprawić się z niektórymi sadzonkami 
Poczytałam Gosiu - ketmia szczawiowa to inna odmiana. Muszę zdobyć nasionek ketmii południowej w takim razie 
- ewelkacha88

Witaj. Małgosiu
. Jak zwykle chylę czoła na Twoje cudne rośliny i fotki
. Oj tak, muszę dużo sadzić i doszłam do wniosku, że to co kupiłam to tylko ułamek tego co potrzebuję
. Jesienią muszę dosadzić sporo bylin bo będzie bardzo pusto . Poratuję się trochę jednorocznymi i daliami, które będę wtykać tam gdzie pusto. Wszystkiego na raz nie zrobię i to mnie pociesza, że powoli z roku na rok będzie coraz więcej roślin. Pozdrawiam