Ogród na wichrowym cz.10
-
Filemon24
- 1000p

- Od: 1 sie 2014, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród na wichrowym cz.10
Przepiękna podpora, najbardziej mi w oko wpadła
co do drzew to jak będziesz je podlewać to powinny się przyjąć po przeprowadzce. Też mam zamiar przesadzić dwie dosyć spore czereśnie, ojciec wsadził je w tak beznadziejnym miejscu..... w ogóle tam nie pasują. Teraz nie chce dać ich ruszyć ale mamy zamiar z mamą i tak je przesadzić 
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
DziękujęMarzena2007 pisze:Nowymi ozdobami nowy sezon zaczynasz
Tylko zacząć nie mogę na dobre, bo wciąż śnieg dosypuje
- Alania

Elu, możliwość posiadania ogrodu blisko domu to luksuspela11 pisze:Moniczko ,niczego Ci nie zazdroszczę jak tylko tego , że w każdej wolnej chwili , możesz wyjść na ogród .Pięknie będzie na ogrodzie z tymi ozdobami , gustownie . Mam nadzieję że uda Ci się przesadzić te już spore drzewa .Ja w zeszłym roku przesadzałam 3 tuje ,ale niestety się nie udało .I chociaż o nie dbałam ,niestety uschły.Ogród to wiecznie niezakończona praca .Uważaj tylko na siebie bo teraz najłatwiej się przeziębić .A wiosny nie widać .Pozdrawiam.
Margo2 pisze:Współczuję tego przesadzania. Trzeba poczytać jak najlepiej to zrobić. Szkółkarze przesadzają nie takie okazy.
No, ale do tego potrzeba kilku chłopa.
Z przycinaniem niektórych roślin czekam. Sprzątam co się da, a potem w stosownym momencie przelecę jeszcze raz, żeby przyciąć np. hortensje i róże.
Z cięciem już zaczęłam - pierwsze hortensje przycięte
To spiesz się , Anitko, bo to ostatni dzwonek na takie działaniaFilemon24 pisze:Przepiękna podpora, najbardziej mi w oko wpadłaco do drzew to jak będziesz je podlewać to powinny się przyjąć po przeprowadzce. Też mam zamiar przesadzić dwie dosyć spore czereśnie, ojciec wsadził je w tak beznadziejnym miejscu..... w ogóle tam nie pasują. Teraz nie chce dać ich ruszyć ale mamy zamiar z mamą i tak je przesadzić
- Alania

Melduję, że drzewo już przesadzone
Teraz tylko trzeba chuchać i dmuchać, żeby się przyjęło
Cieszę się, ze jest mokro, bo to pomoże w przyjęciu w nowym miejscu, ale mam też obawy, bo pączki na drzewku były już tak nabrzmiałe, jakby lada dzień miały już pękać
Sprzyjające jest to, że posadzone zostało w miejscu osłoniętym , popołudniowo ocienionym, więc nie będzie wysuszona zimia przy korzeniu, co pomoże mu się zadomowić
Dzisiaj chcieliśmy przenieść kaliny, ale pogoda niezbyt sprzyja - leży śnieg, częściowo topnieje, co powoduje, ze jest baaaardzo mokro.
Cieszę się, ze jest mokro, bo to pomoże w przyjęciu w nowym miejscu, ale mam też obawy, bo pączki na drzewku były już tak nabrzmiałe, jakby lada dzień miały już pękać
Dzisiaj chcieliśmy przenieść kaliny, ale pogoda niezbyt sprzyja - leży śnieg, częściowo topnieje, co powoduje, ze jest baaaardzo mokro.
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Trzymam kciuki żeby się wszystko przyjęło i nic Ci nie zmarniało. Dlatego ja nie lubię przesadzania bo martwię czy zmiana roślinom nie zaszkodzi. No ale wiadomo, czasami trzeba.
Piękne zakupy poczyniłaś. Podpora zniewalająca.
Piękne zakupy poczyniłaś. Podpora zniewalająca.
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj. To i ja trzymam kciuki za drzewko
. Będzie dobrze , ważne by wilgoci miało sporo to powinno dać radę .
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniko ciężko pracujesz w ogrodzie i przesadzasz drzewa.
Jeszcze nie ma ciepła, na pewno się przyjmą. Możliwość wyjścia na chwilę do ogrodu, jest nieoceniona, można wykorzystać i pogodę, i czas.
Mam wolne, więc siedzę przy komputerze, ale czekam na słonko i biegnę do porządków. 
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Monika przepiękna podpora.
Już widzę oczami wyobraźni niedużego powojnika na niej. 
Trzymam kciuki, by wszystko się przyjęło, od olbrzymów po maleństwa.

Trzymam kciuki, by wszystko się przyjęło, od olbrzymów po maleństwa.
- RenataC
- 100p

- Od: 24 sie 2012, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lista nowych irysów imponująca,aż mi szkoda,że ja już nie mam miejsca ... :P
Podpora też śliczna,gdzie takie cudeńka wynajdujesz?
Podpora też śliczna,gdzie takie cudeńka wynajdujesz?
Renata Różany ogródek
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja na razie z hortensjami jeszcze czekam.
Natomiast w przyszłym tygodniu planuję przesadzić Twojego Degerharda, bo mi się lekko koncepcja zmieniła.
Natomiast w przyszłym tygodniu planuję przesadzić Twojego Degerharda, bo mi się lekko koncepcja zmieniła.
- fiskomp

- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Oj ....Maria Składowska-Curie by na nim ślicznie wygladała.aneczka1979 pisze:Monika przepiękna podpora.Już widzę oczami wyobraźni niedużego powojnika na niej.
Za drzewka trzymam kciuki, jest wilgotno i jeszcze nie ruszyły. Będzie dobrze.
Zgubiłam twój wątek ale już jestem i nadrabiam stronki 
cześć wszystkim:)
mam pytanko co do ronda znajdującego się przed domem, którego strasznie zazdroszczę i chciałbym wykonać takie u siebie. moja działka będzie miała 20metrów szerokości więc mam pytanie jaki rozmiar zewnętrzny oaz wewnętrzny mają okręgi??
Pozdrawiam
Egon
mam pytanko co do ronda znajdującego się przed domem, którego strasznie zazdroszczę i chciałbym wykonać takie u siebie. moja działka będzie miała 20metrów szerokości więc mam pytanie jaki rozmiar zewnętrzny oaz wewnętrzny mają okręgi??
Pozdrawiam
Egon
- Alania

Madziu, Ula, Ewelinko, Soniu, Aniu - (nie)dziękuję
Reniu - iryski to moja
Nie umiem sobie odmówić zamówienia kolejnych ślicznotek
Małgosiu, ten biedny Degenhart tyle zmian musi wycierpieć - ja też go przenosiłam chyba 2x
Oby to była już stała miejscówka - niech się w końcu rozrośnie
Basiu- klematisy u mnie kiepsko rosną
Coś im tutaj teren nie służy
slimak900 -
Egon - nie wiem dokładnie, bo już późno na mierzenie, ale myślę, że całość ronda z objazdem ma ok.10-11m (sam klomb ma ok.5-6m). U nas działka jest szeroka na 36m. Rondo musiało być, bo dom ma bryłę dworku, więc nie mogło być inaczej jak z takim zajazdem
Wydaje mi się, że taki wymiar 11m to minimum, żeby objechać samochodem. Musisz sobie pojeździć w kółko przed domem, to sam sprawdzisz, czy to Ci wystarczy.
Aniu - nieeee, mam bardzo dużo do zrobienia, a porządki na rabatach wstrzymane, bo przesadzamy drzewa, tuje i krzewy
Może w następny weekend coś posprzątam 
Reniu - iryski to moja
Małgosiu, ten biedny Degenhart tyle zmian musi wycierpieć - ja też go przenosiłam chyba 2x
Basiu- klematisy u mnie kiepsko rosną
slimak900 -
Egon - nie wiem dokładnie, bo już późno na mierzenie, ale myślę, że całość ronda z objazdem ma ok.10-11m (sam klomb ma ok.5-6m). U nas działka jest szeroka na 36m. Rondo musiało być, bo dom ma bryłę dworku, więc nie mogło być inaczej jak z takim zajazdem
Wydaje mi się, że taki wymiar 11m to minimum, żeby objechać samochodem. Musisz sobie pojeździć w kółko przed domem, to sam sprawdzisz, czy to Ci wystarczy.
Aniu - nieeee, mam bardzo dużo do zrobienia, a porządki na rabatach wstrzymane, bo przesadzamy drzewa, tuje i krzewy