Ogród na wichrowym cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym cz.10

Post »

Przepiękna podpora, najbardziej mi w oko wpadła :tan co do drzew to jak będziesz je podlewać to powinny się przyjąć po przeprowadzce. Też mam zamiar przesadzić dwie dosyć spore czereśnie, ojciec wsadził je w tak beznadziejnym miejscu..... w ogóle tam nie pasują. Teraz nie chce dać ich ruszyć ale mamy zamiar z mamą i tak je przesadzić ;:224
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marzena2007 pisze:Nowymi ozdobami nowy sezon zaczynasz :)
Dziękuję ;:4
Tylko zacząć nie mogę na dobre, bo wciąż śnieg dosypuje ;:145 Na tarasie czeka stos roślin, które przyszły już z pierwszych dostaw, a nie ma jak posadzić choćby do donic ;:222
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

pela11 pisze:Moniczko ,niczego Ci nie zazdroszczę jak tylko tego , że w każdej wolnej chwili , możesz wyjść na ogród .Pięknie będzie na ogrodzie z tymi ozdobami , gustownie . Mam nadzieję że uda Ci się przesadzić te już spore drzewa .Ja w zeszłym roku przesadzałam 3 tuje ,ale niestety się nie udało .I chociaż o nie dbałam ,niestety uschły.Ogród to wiecznie niezakończona praca .Uważaj tylko na siebie bo teraz najłatwiej się przeziębić .A wiosny nie widać .Pozdrawiam. ;:167
Elu, możliwość posiadania ogrodu blisko domu to luksus ;:333 Pamiętam czasy, gdy była to jeszcze działka, trwała budowa, a ja musiałam tu przyjeżdżać ... ;:224 Owszem, robiłam to z wielką ochotą, ale jednak było to znacznie ograniczone ramami czasowymi. Teraz wykorzystuje każde wolne pół godziny, by podłubać w ziemi - wstawiam obiad, który się gotuje, a ja z doskoku doglądam i ogrodu i kuchni, co wcześniej nie było możliwe. Jest to zapewne kwestia innej organizacji dnia, ale z pewnością łatwiej jest obecnie, gdy już tu mieszkam na miejscu. Gdy przyjdę późno z pracy, to czasami wskakuje w ciuchy ogródkowe i wykorzystuje nawet niewielkie chwile przed zmierzchem, żeby wpaść na rabatki, a przedtem nie zdążyłabym, więc głównie weekendy i czas letni był pełniej wykorzystany. Jestem szczęśliwa, że mogę być teraz w każdej chwili w swoim ogrodzie.
:wit

Margo2 pisze:Współczuję tego przesadzania. Trzeba poczytać jak najlepiej to zrobić. Szkółkarze przesadzają nie takie okazy.
No, ale do tego potrzeba kilku chłopa.
Z przycinaniem niektórych roślin czekam. Sprzątam co się da, a potem w stosownym momencie przelecę jeszcze raz, żeby przyciąć np. hortensje i róże.
;:108 Masz rację, Gosiu, przesadzane są nawet większe drzewa i dają sobie radę.
Z cięciem już zaczęłam - pierwsze hortensje przycięte :D

Filemon24 pisze:Przepiękna podpora, najbardziej mi w oko wpadła :tan co do drzew to jak będziesz je podlewać to powinny się przyjąć po przeprowadzce. Też mam zamiar przesadzić dwie dosyć spore czereśnie, ojciec wsadził je w tak beznadziejnym miejscu..... w ogóle tam nie pasują. Teraz nie chce dać ich ruszyć ale mamy zamiar z mamą i tak je przesadzić ;:224
To spiesz się , Anitko, bo to ostatni dzwonek na takie działania ;:172
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Melduję, że drzewo już przesadzone :heja Teraz tylko trzeba chuchać i dmuchać, żeby się przyjęło ;:204
Cieszę się, ze jest mokro, bo to pomoże w przyjęciu w nowym miejscu, ale mam też obawy, bo pączki na drzewku były już tak nabrzmiałe, jakby lada dzień miały już pękać ;:218 Sprzyjające jest to, że posadzone zostało w miejscu osłoniętym , popołudniowo ocienionym, więc nie będzie wysuszona zimia przy korzeniu, co pomoże mu się zadomowić ;:108
Dzisiaj chcieliśmy przenieść kaliny, ale pogoda niezbyt sprzyja - leży śnieg, częściowo topnieje, co powoduje, ze jest baaaardzo mokro.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Trzymam kciuki żeby się wszystko przyjęło i nic Ci nie zmarniało. Dlatego ja nie lubię przesadzania bo martwię czy zmiana roślinom nie zaszkodzi. No ale wiadomo, czasami trzeba.
Piękne zakupy poczyniłaś. Podpora zniewalająca.
rikkuu
200p
200p
Od: 26 gru 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Będę trzymać kciuki, żeby wszystko się przyjęło ;:215
Ula
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. To i ja trzymam kciuki za drzewko ;:333 . Będzie dobrze , ważne by wilgoci miało sporo to powinno dać radę .
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniko ciężko pracujesz w ogrodzie i przesadzasz drzewa. ;:180 Jeszcze nie ma ciepła, na pewno się przyjmą. Możliwość wyjścia na chwilę do ogrodu, jest nieoceniona, można wykorzystać i pogodę, i czas. ;:215 Mam wolne, więc siedzę przy komputerze, ale czekam na słonko i biegnę do porządków. ;:65
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Monika przepiękna podpora. ;:167 Już widzę oczami wyobraźni niedużego powojnika na niej. Obrazek

Trzymam kciuki, by wszystko się przyjęło, od olbrzymów po maleństwa. ;:215
Awatar użytkownika
RenataC
100p
100p
Od: 24 sie 2012, o 08:15

Post »

Lista nowych irysów imponująca,aż mi szkoda,że ja już nie mam miejsca ... :P
Podpora też śliczna,gdzie takie cudeńka wynajdujesz?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja na razie z hortensjami jeszcze czekam.
Natomiast w przyszłym tygodniu planuję przesadzić Twojego Degerharda, bo mi się lekko koncepcja zmieniła.
Awatar użytkownika
fiskomp
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 wrz 2010, o 21:22

Post »

aneczka1979 pisze:Monika przepiękna podpora. ;:167 Już widzę oczami wyobraźni niedużego powojnika na niej. Obrazek
Oj ....Maria Składowska-Curie by na nim ślicznie wygladała.

Za drzewka trzymam kciuki, jest wilgotno i jeszcze nie ruszyły. Będzie dobrze.
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka :)
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25

Post »

Zgubiłam twój wątek ale już jestem i nadrabiam stronki :wit
egon115
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 27 lut 2016, o 08:32

Post »

cześć wszystkim:)

mam pytanko co do ronda znajdującego się przed domem, którego strasznie zazdroszczę i chciałbym wykonać takie u siebie. moja działka będzie miała 20metrów szerokości więc mam pytanie jaki rozmiar zewnętrzny oaz wewnętrzny mają okręgi??

Pozdrawiam
Egon
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu, Ula, Ewelinko, Soniu, Aniu - (nie)dziękuję ;:196
Reniu - iryski to moja ;:167 Nie umiem sobie odmówić zamówienia kolejnych ślicznotek :tan
Małgosiu, ten biedny Degenhart tyle zmian musi wycierpieć - ja też go przenosiłam chyba 2x ;:131 Oby to była już stała miejscówka - niech się w końcu rozrośnie :wink:
Basiu- klematisy u mnie kiepsko rosną ;:222 Coś im tutaj teren nie służy ;:185
slimak900 - ;:4 :wit
Egon - nie wiem dokładnie, bo już późno na mierzenie, ale myślę, że całość ronda z objazdem ma ok.10-11m (sam klomb ma ok.5-6m). U nas działka jest szeroka na 36m. Rondo musiało być, bo dom ma bryłę dworku, więc nie mogło być inaczej jak z takim zajazdem :wink:
Wydaje mi się, że taki wymiar 11m to minimum, żeby objechać samochodem. Musisz sobie pojeździć w kółko przed domem, to sam sprawdzisz, czy to Ci wystarczy.
Aniu - nieeee, mam bardzo dużo do zrobienia, a porządki na rabatach wstrzymane, bo przesadzamy drzewa, tuje i krzewy :? Może w następny weekend coś posprzątam ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”