Namiastka ogrodu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Namiastka ogrodu

Post »

Rafał, dziękuję z imieniu jeżówek.
Ula, z hortensją rośnie jeżówka Catherina. Godna polecenia, super się krzewi, ma sztywne pędy i już wypuściła młode listeczki, które są koloru czerwonego :-)
Płaszcz jeszcze nie uszyty, niby mi nie dużo zostało, ale mam lenia :oops: No cóż będzie na przyszły rok bo to ma być bardzo ciepły płaszcz co widać na zdjęciu. Materiał wełniany, pikówka i jeszcze gruba warstwa ocieplacza :-) Muszę się zmobilizować bo ogród czeka

Obrazek
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rafał, dziękuję z imieniu jeżówek.
Ula, z hortensją rośnie jeżówka Catherina. Godna polecenia, super się krzewi, ma sztywne pędy i już wypuściła młode listeczki, które są koloru czerwonego :-)
Płaszcz jeszcze nie uszyty, niby mi nie dużo zostało, ale mam lenia :oops: No cóż będzie na przyszły rok bo to ma być bardzo ciepły płaszcz co widać na zdjęciu. Materiał wełniany, pikówka i jeszcze gruba warstwa ocieplacza :-) Muszę się zmobilizować bo ogród czeka

Obrazek

Bardzo tęsknię za kolorami

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
rikkuu
200p
200p
Od: 26 gru 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Właśnie sprawdziłam moje zamówienie dotyczące jeżówek i okazało się, że Catherinę zamówiłam, więc bardzo się cieszę ;:138 pozwolisz, że odgapię twój pomysł i posadzę ją przy hortensji ;:173 rzeczywiście trochę trzeba się napracować przy takim płaszczu ;:180 ja też trochę szyję, ale za takie trudne rzeczy na razie się nie biorę. Ostatnio uszyłam sobie sukienkę na lato, żeby mój partner przestał mi ględzić, że dawno nie siedziałam przy maszynie. Teraz spokojnie mogę oglądać sobie kwiatki :tan
Ula
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07

Post »

Wszystkie twoje kompozycje są tak przemyślane. ;:433 A kolejne jeżówki prześliczne. ;:108
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
Ela_2015
500p
500p
Od: 26 gru 2015, o 16:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lubię u Ciebie ogladać roślinki na fotkach,pokazujesz zdrowe i dobrze uprawiane kwituszki
kępy dorodne zwłaszcza jeżówki masz prześliczne nie wspomnę o różach a na dodatek jeszcze z Ciebie karwcowa ho ho.
Szkoda,ze bliżej mnie nie mieszkasz miałabym gdzie cosik uszyć ;:108 ;:108
Zaszalałaś z różami będzie piknie po królewskuco do róż masz piękne rarytaski.

Pozdrawiam
Ela
Awatar użytkownika
Jane_Rose
100p
100p
Od: 10 lut 2016, o 18:04

Post »

Pashmina pisze: Obrazek
Przepiękna ta różowa rabata!
Mów mi Jane! :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

EWUNIU nie wiem dlaczego wcześniej nie trafiłam do Twojego pięknego ogrodu .Masz go dopiero dwa sezony ,a wszystko piękne ,rozrośnięte .Chyba masz dobrą rękę do roślin ,odpowiednią glebę i ten obornik też działa cuda .Jestem oczarowana różami ,jeżówkami ,ostróżkami ,przetacznikami i w ogóle wszystkim . ;:oj ;:138
Czy budowlańcy nic Ci nie zniszczyli ,a może ich pilnowałaś :?: .Szkoda by było tak pięknych roślinek .
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Płaszczyk zapowiada się super.
A kolorki do których tęsknimy już są coraz bliżej niż dalej ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Ewciu,cudowne róże zamówiłaś,ale to cieszy,Twoje jeżówki mnie oczarowały,tak im u ciebie pasuje ,bo takie mocne łodygi mają i piękne kępiska ,moje myszy wyjadają i nic nie mogę się ładnych kęp dochować,jak wyjmę z dziury jakiś fragmencik i przeniosę w inne miejsce to rośnie ,ale znowu od nowa ,dobrej nocki ;:196
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Ewa, lista różana imponująca. Kilka z niej gości i u mnie :)
Concerto'94 posadziłam jesienią i bardzo się o nią martwię. To, co wystaje powyżej kopczyka jest niestety czarne :( Mam nadzieję, że jednak coś odbije, bo szkoda by było stracić różę nawet i nawet nie zobaczyć jej kwiatów.
W dalszym ciągu podziwiam Twoje jeżówki. Są naprawdę niesamowite ;:215
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Ewuniu śliczna ta Twoja roślinność. Jeżówki masz fantastyczne ;:oj Czy one potrzebują specjalnego podłoża ? albo co im dajesz, że są tak urodziwe ? ;:109
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewcia nam gdzieś zniknęła,może odpoczywa,powiedz jeżeli wiesz jak sie nazywa ta pomarańczowa jeżówka,bo jest cudowna,pozdrawiam :wit
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ula, zgapiaj mnie to nie przeszkadza. Cieszę się, że Ci się podoba. Ja lubię szyć. W płaszczu trzeba tylko dół podszyć, dzisiaj miałam skończyć, ale po pracy poszłam spać ;:223

Rafał, bardzo dziękuję za miłe słowa :-) Faktycznie troszkę główkuję co gdzie wsadzić

Ela, nie jestem krawcową , nie szyję dla ludzi. ;:185 To takie hobby, tak jak ogród, tylko bardziej zimowe.

Jane_Rose, dziękuję , lubię różowy kolor w ogrodzie

Jolu, pilnuję murarzy. Tylko z jednym ich nie upilnowałam, wyjedli mi sporo pomidorów ;:134 Zdrowo rosną roślinki bo maja dobre warunki, dobra ziemia + obornik, pogoda, no i je miłuje ;:167

Beatko, u mnie już na świdośliwie widać zielone :-) Już tuż tuż
Marta, mnie to się wydaje, że jeżówki to nie myszy Ci wyjadają tylko ślimaki. One je ubóstwiają. Walczę z nimi przez cały rok.
Dorotko, troszkę mnie zmartwiłaś tą czarną różą Concerto, może jednak nie będzie tak żle i przeżyje. Już się nie mogę doczekać nowych różyczek. Ciekawa jestem jak sobie poradzą jeżówki w tym roku
Martuś, to jest jeżówka Orange Passion, jej kwiaty pachną :-) Zniknęłam bo jak wróciłam po chorobie to teraz inne koleżanki chore i trzeba w pracy siedzieć. Obiadek, zakupy, wnuczek, szycie i tak ten czas leci :-)

-- 26 lut 2016, o 21:46 --

Asiu, jeżówki dostają obornik granulowany lub suszony
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Ewo- przecudne Twoje jeżówki. Szkoda, że w moich okolicach nie ma żadnej szkółki...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”