i tak mi szkoda tyle ciąć ale trzeba aby później było jak należy. Naoglądałam się filmików ale nadal nie bardzo rozumiem bo polskich jest niewiele głównie te obcojęzyczne fajnie pokazują. Czy te gałązki pozostałe trzeba zostawić czy wyciąć, czy tylko końce podciąć?
  i tak mi szkoda tyle ciąć ale trzeba aby później było jak należy. Naoglądałam się filmików ale nadal nie bardzo rozumiem bo polskich jest niewiele głównie te obcojęzyczne fajnie pokazują. Czy te gałązki pozostałe trzeba zostawić czy wyciąć, czy tylko końce podciąć?Dlaczego każdy preferuje cięcie pucharowe dla nektaryn i brzoskwiń? czy to chodzi tylko o lepszy zbiór, dojrzewanie? czy inny jest powód?

dziękuję
 dziękuję
 Na razie morela nie byłaby w stanie zabezpieczyć się przed ewentualną infekcją bakteryjną. Bezpieczniej ciąć w marcu i w pierwszej połowie kwietnia.
 Na razie morela nie byłaby w stanie zabezpieczyć się przed ewentualną infekcją bakteryjną. Bezpieczniej ciąć w marcu i w pierwszej połowie kwietnia.

Młode drzewa trzeba ciąć wiosną, aby pobudzać je do wzrostu. Cięcie letnie spowalnia wzrost.
 Młode drzewa trzeba ciąć wiosną, aby pobudzać je do wzrostu. Cięcie letnie spowalnia wzrost.