w jednej z wielodoniczek domek urządził sobie świerszczyk - gnida musiała uciec zanim trafiła do terra albo z terra
  w jednej z wielodoniczek domek urządził sobie świerszczyk - gnida musiała uciec zanim trafiła do terra albo z terra   co chcę go wziąć złapać to się chowa w ziemię
 co chcę go wziąć złapać to się chowa w ziemię   spróbuję go przysznicowac jakąś chemią jakimś płynem do szyb zawsze działa
 spróbuję go przysznicowac jakąś chemią jakimś płynem do szyb zawsze działa   a tak po za tym co u waszych papryk kto nie doświetla?Ja w tym roku jak i w tamtym nie doświetlam w tym roku miałem na jesień zrobić growbox ale zapomniałem
 a tak po za tym co u waszych papryk kto nie doświetla?Ja w tym roku jak i w tamtym nie doświetlam w tym roku miałem na jesień zrobić growbox ale zapomniałem  

.
.

http://www.ostrakuchnia.pl/content/view/54/44/Poziomem ostrości różnią się nie tylko papryki chili reprezentujące różne odmiany, lecz także te należące do tej samej odmiany. Ostrość chili zależy od następujących czynników hodowlanych: temperatury, nasłonecznienia, wilgotności, rodzaju gleby oraz rodzaju i ilości stosowanych nawozów. Ostrość suszonych papryk, zależy od tych samych czynników plus od warunków w jakich była suszona.

Myślałem, że będzie piekło a tutaj nic. Gdyby to była tylko jedna odmiana to jeszcze bym zrozumiał a tak nic nie rozumiem. Z tego powodu nie zbierałem pestek na kolejny rok a z AWN nie załapałem się na papryczki tylko dostałem same pomidory. Muszę skompletować sobie jakoś papryczki. Na razie mam tylko jalapeno, pimento del padron, kozi rog i tyle.
 Myślałem, że będzie piekło a tutaj nic. Gdyby to była tylko jedna odmiana to jeszcze bym zrozumiał a tak nic nie rozumiem. Z tego powodu nie zbierałem pestek na kolejny rok a z AWN nie załapałem się na papryczki tylko dostałem same pomidory. Muszę skompletować sobie jakoś papryczki. Na razie mam tylko jalapeno, pimento del padron, kozi rog i tyle.