Kawałek szczęścia cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Kawałek szczęścia cz. 2

Post »

Asiu to dobrze że wzięliście pieska! tylko nie puszczajcie go żeby gdzieś nie wpadł pod auto ;:131 Na wsi już tak jest ;:168
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No właśnie teraz już wiemy, że trzeba lepiej pilnować. Czasami przez przypadek, a zwierzaka nie ma. Na razie muszę z kotem poczekać, bo dwa koty w przeciągu roku.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wychowana na wsi niejednego zwierzaczka opłakiwałam
Nie było takiego roku, żeby jakiś nie przepadł bez wieści.
Dopiero gdy tato, na skutek moich i brata próśb i wylanych łez, zrobił porządne ogrodzenie zamykane szczelnie, psy przestały ginąć. Natomiast koty trzymały się obory, bo uwielbiały świeże mleko, którego tato im nie żałował.
Pozdrawiam cieplutko i ;:3 życzę. ;:196
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Asiu u Ciebie na parapecie wiosna, u mnie też wiosna i to jaka ;:oj ot szalona baba ze mnie i tyle ;:223
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Tu już poważne wysiewy ;:333 , a u mnie totalna plaża... Jak tylko ogarnę się ze szpitalami, to i ja coś posieję, bo raczej nie mogę liczyć, że H coś podleje. :;230
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie mili goście :).
Znów minęło kilkanaście dni od ostatniego wpisu. Jakoś tak nie mogę się ogarnąć i znaleźć trochę wolnego czasu. Ciągle jest coś do zrobienia.
W ogrodzie widać już wiosnę. Co prawda dziś był lekki mrozek, ale może nie zniszczy roślinek. Prędzej zniszczy je nasz nowy (właściwie już nie nowy) lokator ;:oj . Kopie doły, wyciąga roślinki z ziemi. Trzeba jak najszybciej zrobić mu zagrodę, bo cała moja praca pójdzie na marne. Teraz rozglądamy się za elementami ogrodzenia, żeby na wiosnę zrobić, przynajmniej boki, żeby można było ogarnąć ogród.
Kilka obrazków z prawie wiosennego ogrodu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I przesadzone siewki pelargonii i koleusów (ale jakoś mi to nie wygląda na koleusy). Wielkie sianie jutro, bo zabrakło ziemi.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie i do następnego razu.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu! :wit U mnie to mrozek był całkiem spory. Nie wysiałam jeszcze nawet nasionka, a tu już pikowanie! ;:333
W zeszłym roku moja Dinka i Murzynek korygowali moje nasadzenia i czasem zupełnie przypadkowo odnajdowałam swoje roślinki.
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu ;:4 .
To dopiero kilka roślinek. Mam jeszcze trochę petunii do pikowania, ale to jutro. I jutro też wysieję papryki ostre, bakłażany i kilka pomidorów pod foliaczek. Najwyżej będę biegać, okrywać, znicze zapalać i inne rzeczy robić, żeby nie zmarzły, ale to pewnie, jak wszyscy. Spokojne to dopiero luty, zdążysz ze wszystkim. Zdrówko najważniejsze!
A psa z jednej strony wysłałabym na księżyc, a z drugiej ;:167 .
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Asiu masz rację wszyscy się wkręcamy. Ustalenia, wyliczania, sortowanie a potem siup i parapetu brak ;:306
Ja się pospieszyłam i kapustę chińską wysiałam i buraki liściowe. Niby niewiele ale trzeba już pikować więc też do szklarni pójdą i będę kombinowała z ocieplaniem.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja nawet szklarenek nie rozstawiłam... :oops: Tylko przekładam te nasionka z konta w kąt (z pudełka do pudełka).
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu w bloku miałam jeden duży parapet i dwa małe. Zajmowałam cały stół, a potem dokupiłam jedną szklarenkę. Obiady jedliśmy na kolanach :;230 . Teraz mam kilkanaście parapetów, dwie szklarenki i nie wiem, czy się zmieszczę. A kapustę chińską mam zamiar posiać dopiero w wakacje na późniejszy zbiór.

Reniu zdążysz. U mnie też jeszcze leżą w pudłach, ale w sobotę jedną rozstawię. Tylko, że eM. jeszcze o tym nie wiem ;:306 . Oj będzie zdziwiony, że to już .
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niby wiem...ale dni kwiatowe dopiero od 25 lutego...Za to teraz liściaste... Może lepiej się poczuję?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Asiu wiosna za oknem i w domu :lol: U mnie też piętrzą się siewki i niektóre sieję coraz wcześniej, chyba przesadziłam, ale potem czeka się na kwitnienie i czeka więc chciałoby się szybciej :wink: Piesek daje do wiwatu, a jak przyjdzie sezon sadzenia będzie gorzej, bo podobno psy tak mają. Ja wsadzałam i wracałam z pracy na drugi dzień a tu nic dosłownie nic wykopane i wyrzucone w ..... że znaleźć nie można było ;:oj
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Asiu, czytałam na opakowaniu że kapustę sieje się na zbiór jesienny, ale nie wytrzymałam i posiałam na zbiór wiosenny. Już wykiełkowała, chyba wysadzę do szklarni i okryję bo w domu się wyciąga chociaż stoi w oknie.
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu jak tak też w jednym roku wysiałam. Króliki miały co jeść i były bardzo zadowolone ;:306 . W tym roku wysieję później.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”