Asiu witam Cię serdecznie i bardzo mi miło, że udało mi się rozpowszechnić to warzywo, które jest tak zdrowe ale i niestety dość u nas drogie. Jedna z koleżanek nawet zbiera i suszy liście, które wypija jako herbatkę. Oczywiście zdrowotną, bo smak jest niedobry
Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29
Aniu kupiłam tylko prymulkę (to pierwsza w tym roku) a nasiona przyszła pocztą zza oceanu
Mam mały wpływ na to co dostaję, bo na ogół pisze o coś innego
mój kolega zawsze chce przede wszystkim bób i kwiaty tzw polskie. Niestety pomidorów już posiałam .....
a jeszcze jedna porcja tych co do gruntu czeka. Wkładam po 2 nasionka na wszelki wypadek ale i tak będzie tłok
Asiu witam Cię serdecznie i bardzo mi miło, że udało mi się rozpowszechnić to warzywo, które jest tak zdrowe ale i niestety dość u nas drogie. Jedna z koleżanek nawet zbiera i suszy liście, które wypija jako herbatkę. Oczywiście zdrowotną, bo smak jest niedobry
Zapraszam Cię częściej, a ja chętnie zobaczę Twój ogród 
- Daria_Eliza

- Od: 26 lut 2013, o 01:30
Marysiu, poznaję amerykańskie torebeczki, jakie widziałam u mojej mamy.
Piszesz, że wyszło Ci świetne ciasto na gęsim smalcu. Kurczę, muszę go poszukać i kupić. Ciekawa jestem strasznie.
A to zdjęcie to jest dla mnie jak wcielony obraz Williama Turnera:
(ten ostatni zachód słońca zresztą też)

Piszesz, że wyszło Ci świetne ciasto na gęsim smalcu. Kurczę, muszę go poszukać i kupić. Ciekawa jestem strasznie.
A to zdjęcie to jest dla mnie jak wcielony obraz Williama Turnera:
(ten ostatni zachód słońca zresztą też)

- cyganka77

- Od: 21 sie 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Na kilka dni odpłynęłam, a tu takie nowości. Marysiu ciekawe zakupy. Nie wiem, co jest szczególnego w tych kwiatach, ale ja uwielbiam nasturcje. Teraz już dużo ciekawych odmian, a dzięki nim uratowałam swoje róże od mszyc.
Prymulki oglądam, ale to chyba tylko domowe, a teraz mój pies niszczy wszystko. Co prawda nie świadomie, ale jednak. W tym tygodniu jedziemy rozejrzeć się za materiałami na ogrodzenie, bo będzie źle. Jak biegnie to tak stado koni, albo tajfun niszczyciel.
Prymulki oglądam, ale to chyba tylko domowe, a teraz mój pies niszczy wszystko. Co prawda nie świadomie, ale jednak. W tym tygodniu jedziemy rozejrzeć się za materiałami na ogrodzenie, bo będzie źle. Jak biegnie to tak stado koni, albo tajfun niszczyciel.
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu, potrafię korzystać z kompa bez myszy, ale tylko takim żółwim tempem, które bardzo mnie denerwuje.
A Ty znowu będziesz szaleć z wysiewami, jak widzę. Porządny prezencik zza oceanu dostałaś, a jako że darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda, to nie pozostaje Ci nic innego, tylko sianie.
Ja dzisiaj sporo wysiewów popełniłam, bo jutro wyjeżdżam na kilka dni. Mama choruje.
Duża buźka dla Ciebie.
A Ty znowu będziesz szaleć z wysiewami, jak widzę. Porządny prezencik zza oceanu dostałaś, a jako że darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda, to nie pozostaje Ci nic innego, tylko sianie.
Ja dzisiaj sporo wysiewów popełniłam, bo jutro wyjeżdżam na kilka dni. Mama choruje.
Duża buźka dla Ciebie.

- Maska

- Kontakt:
Dario jestem zauroczona gęsim smalcem, ale najlepiej kupić sadło i przetopić samemu. Cóż muszę doczekać do jesieni i wykupię cały zapas w makro na cały rok
Do wielu rzeczy daję z rewelacyjnym skutkiem
Masz rację Turner w swej postaci, swoją drogą byłaś na wystawie?
Torebeczki niezbyt oryginalne tzn nasiona, albo ja jestem już tak rozbestwiona
Asiu oj to koniecznie zróbcie pieskowi wolierę, ja też miałam problem znowu innym (kury sąsiadów), ale po co narażać i jeszcze na piesa patrzeć przez pryzmat strat
Tylko zróbcie z podmurówką, bo może robić podkopy. Nasza Lola podkopując wywaliła bramkę, doskonale wiedziała o newralgicznym punkcie
Prymulka z makro za 2 zł z groszami więc jak się nie przyjmie to trudno, a jest młoda i ma mnóstwo pączków
Nasionka dostane 
Lucynko ja nawet nie mam specjalnie oporów i kiedyś pamiętam zachwyt jednego faceta (obcego), że mi to tak zgrabnie idzie
Co nie znaczy że z myszką szybciej. W pracy zawodowej komputer był mi niezbędny.
Przykro że mama choruje
Pozdrów i życz jej dużo zdrowia, bo przecież wiosna idzie i kto ogródek będzie obrabiał
Masz rację siać będę chociaż po parę nasionek, bo przecież ja też kupiłam parę nasturcji i nie wiem czy jedne z nich nie są takie same
No to szczęśliwej podróży i stawiaj Ogrodniczkę na nogi

Masz rację Turner w swej postaci, swoją drogą byłaś na wystawie?
Torebeczki niezbyt oryginalne tzn nasiona, albo ja jestem już tak rozbestwiona
Asiu oj to koniecznie zróbcie pieskowi wolierę, ja też miałam problem znowu innym (kury sąsiadów), ale po co narażać i jeszcze na piesa patrzeć przez pryzmat strat
Lucynko ja nawet nie mam specjalnie oporów i kiedyś pamiętam zachwyt jednego faceta (obcego), że mi to tak zgrabnie idzie
Przykro że mama choruje
No to szczęśliwej podróży i stawiaj Ogrodniczkę na nogi
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Marysiu ,ale Poppów dostałaś
śliczne kolorki i nasturcja jaka ciekawa .Prymulka jako rozweselacz
Jadę w czwartek z M na badania i w drodze powrotnej mamy zajechać do LM może coś wpadnie nam w oczy
.
Pozdrawiam
Jadę w czwartek z M na badania i w drodze powrotnej mamy zajechać do LM może coś wpadnie nam w oczy
Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
- cyganka77

- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Oczywiście, musi być podmurówka, bo już niezłe doły kopie. Wczoraj odkryłam ogromny dół w jednej ze skrzyń. A z prymulką masz rację
. Za tyle to warto. U mnie nic nie widać.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Marysiu no i jednak na działeczkę pojechałam
, a Ty dostałaś fajne nasturcje, ale będzie smacznie, zdrowo i ładnie 
Ooo kolejne zakupy,
teraz to już bliżej niż dalej do wiosny.

Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
- "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
Helen Mirren
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Niecierpliwie czekam na wiosnę - Marysiu ja też czekam, mogę poczekać u Ciebie?
Tyle o smalcu z gęsi a ja mam zamrożony bo ktoś mi coś o tym powiedział a ja taka skora wykupiłam sporo i bach do zamrażarki hahaha zamiast stosować
Tyle o smalcu z gęsi a ja mam zamrożony bo ktoś mi coś o tym powiedział a ja taka skora wykupiłam sporo i bach do zamrażarki hahaha zamiast stosować
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Marysiu pierwiosnek śliczny
A prezenty też super
oj będzie się działo !!!!!!
posyłam .
A prezenty też super
- calka

- Od: 14 paź 2012, o 19:56
Dobry wieczór Marysiu
Dołączyłam dzisiaj do grona niecierpliwie czekających..., czyli poczyniłam pierwsze zasiewy
. W porównaniu z Tobą bardzo, bardzo skromne
Pierzaści lokatorzy starego kurnika mnie także urzekły, cudna parka zamiast butów. Jutro koniecznie wygłaszcz domowe futrzaki, mają swoje święto
.
Pozdrawiam
Dołączyłam dzisiaj do grona niecierpliwie czekających..., czyli poczyniłam pierwsze zasiewy
Pierzaści lokatorzy starego kurnika mnie także urzekły, cudna parka zamiast butów. Jutro koniecznie wygłaszcz domowe futrzaki, mają swoje święto
Pozdrawiam
Ewa
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Maryś oba zdjęcia nieba konkursowe
ale zdjęcie kurek nie do podrobienia fantastyczne ujęcie.
Oglądałam zdjęci wieczorową porą ale o pisaniu nie było mowy,
Tak się zastanawiam dlaczego w tym roku ciemierniki tak pięknie nie kwitną gdzie przyczyna.?
ale zdjęcie kurek nie do podrobienia fantastyczne ujęcie.
Oglądałam zdjęci wieczorową porą ale o pisaniu nie było mowy,
Tak się zastanawiam dlaczego w tym roku ciemierniki tak pięknie nie kwitną gdzie przyczyna.?
- Tacca

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Marysiu, widzę że kolekcja pomidorów się powiększa. Ja na razie posiałam tylko koktajlowe. Wielkoowocowe posieję pod koniec miesiąca. Już i tak mam gimnastykę z paprykami, a słonka wciąż mało, o wiele za mało.
- Maska

- Kontakt:
Alu jestem pewna, że z pustymi łapkami nie wyjdziesz
Udanych zakupów życzę
Asiu tak jest z mieszańcami, że nie wiadomo jakie cechy się ujawnią
Prymulek tych przesuszonych już nie kupuję, bo po co nawet złotówkę wyrzucać, a ta zdrowa, świeża to przynajmniej w domu oko pocieszy
Iwonko żeby tylko aura sprzyjała tym ślicznotkom. Ja zawsze wychodzę z założenia dasz to dostaniesz dwa razy tyle
Rafale tym razem prezent, bo ja już nic nie kupuję. Jeszcze lilie mają przyjść i tylko sieję!
Aniu koniecznie wyciągnij ten skarb z zamrażarki i czytaj co on może http://www.sobie.pl/styl-zycia/zdrowie-i-p ... 57841.html
Bardzo mi będzie miło z Tobą i z innymi poczekać na najpiękniejszą porę roku
Tereniu jak przetrwa w ogrodzie to takiego nie mam
A ja Cię już dzisiaj wysyłałam
Ściskam
Ewuniu bardzo się cieszę, że dołączyłaś do czekających i siejących
Pierzaste cieszą, a bez butów nie chodzę
właśnie jeden z kotków pod ręką sam się głaska
Dziękuję za przypomnienie, że jutro Dzień Kota! Wyczytałam takie przysłowie ?Gdy luty z wiatrami, rychła wiosna przed nami?
a jutro ma u mnie wiać
Pozdrawiam cieplutko
Misiu dziękuję !
Jak chodzi o ciemierniki to ja mam takie spostrzeżenie, nie straszny śnieg czy mróz, najgorsze są mroźne wiatry i różnice temperatur, a takie miałam w ogrodzie. W pewnym monecie było między jednym a drugim dniem 25 st różnicy i temperatura było np. -5 st a odczuwalna -15 i wiatr.
Danusiu ja sianie dzielę na te do tunelu (w kwietniu) i na te do gruntu (maj). Jedne siedzą w ziemi, a drugie posieję w marcu
Mam jeszcze nie rozłożoną szklarenkę w salonie i niestety ta co stoi to przy oknie i dwie dolne półki są bez światła. Cały czas kombinuje jakby to ponieść do góry. Tylko potem trzeba będzie wchodzi na krzesło żeby podlać
Dobrej nocy wszystkim
Asiu tak jest z mieszańcami, że nie wiadomo jakie cechy się ujawnią
Prymulek tych przesuszonych już nie kupuję, bo po co nawet złotówkę wyrzucać, a ta zdrowa, świeża to przynajmniej w domu oko pocieszy
Iwonko żeby tylko aura sprzyjała tym ślicznotkom. Ja zawsze wychodzę z założenia dasz to dostaniesz dwa razy tyle
Rafale tym razem prezent, bo ja już nic nie kupuję. Jeszcze lilie mają przyjść i tylko sieję!
Aniu koniecznie wyciągnij ten skarb z zamrażarki i czytaj co on może http://www.sobie.pl/styl-zycia/zdrowie-i-p ... 57841.html
Bardzo mi będzie miło z Tobą i z innymi poczekać na najpiękniejszą porę roku
Tereniu jak przetrwa w ogrodzie to takiego nie mam
A ja Cię już dzisiaj wysyłałam
Ściskam
Ewuniu bardzo się cieszę, że dołączyłaś do czekających i siejących
Pierzaste cieszą, a bez butów nie chodzę
a jutro ma u mnie wiać
Misiu dziękuję !
Danusiu ja sianie dzielę na te do tunelu (w kwietniu) i na te do gruntu (maj). Jedne siedzą w ziemi, a drugie posieję w marcu
Dobrej nocy wszystkim