Ogród Marty cz.VIII
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marty cz.VIII
Ogród zasypany?
u mnie już od dawna śniegu nie ma ,ale znowu chłodno się zrobiło,pokazuj jak najwięcej to się przy Twoich zdjęciach rozgrzeję 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Zazdroszczę Ci Twojego raju ,ale pozytywnie rzecz jasna,a najbardziej tej przestrzeni 
Ogród -marzenie
Wydaje się jeszcze większy niż jest w rzeczywistości. A przy takiej różnorodności roślin i to jeszcze skrupulatnie opisanych na tabliczkach, można już chyba mówić, że to mały ogród botaniczny
Mam nadzieję, że część z tych roślin będę gościła u siebie. Wysłałam zamówienie na pw, niestety nie umiem się wpisać do wątku sprzedażowego:(
Wydaje się jeszcze większy niż jest w rzeczywistości. A przy takiej różnorodności roślin i to jeszcze skrupulatnie opisanych na tabliczkach, można już chyba mówić, że to mały ogród botaniczny
Mam nadzieję, że część z tych roślin będę gościła u siebie. Wysłałam zamówienie na pw, niestety nie umiem się wpisać do wątku sprzedażowego:(
Pozdrawiam serdecznie 
-
Marzena77
- 500p

- Od: 6 lip 2014, o 19:42
- Kontakt:
Piękne lilie .Zdjęcia przecudne takie duże kępy kwiatów to jest efekt.Ja na razie nie mam miejsca może w końcu znudzi się rodzicom uprawa warzyw(które i tak nie rosną) to będę mogła poszaleć z kwiatami 
-
koziorozec

Alu,Cleome potrzebuje czasu ,żeby pokazało na co je stać ,wiec trzeba już wysiać ,a po 15 maja do gruntu,jak wzejdzie ,a w dzień będzie ciepło to możesz go wynosić na pole ,na noc do domu i nie będzie się bardzo wyciągać ,moje sieje się samo i takie olbrzymy rosną ,chociaż siewki późno wychodzą ,bo one nie lubią zimna ,a siewki była taka ilość ,że dywan zrobiły ,musiałam wyrzucać ,Cleome jest rośliną dużą docelowo ,więc i nawożenie musi być odpowiednie i obornikiem ,lub ziemią kompostową bardzo się ucieszą ,pozdrawiam
Dorotko,jeszcze dzisiaj leżał śnieg chociaż już 2 dni ciepło tyle go było,ale myślę ,że do jutra zniknie ,ogrzewaj się kochana ile możesz ,bo słoneczko dobrze na nas działa ,przestrzeń na pewno jest ważna w ogrodzie ,można sie inaczej rozłożyć z roślinkami i na wszystko jest miejsce,na ścieżki ,polanki ,plac zabaw ,ale trzeba się cieszyć co się ma ,twój ogród niby mniejszy ,ale też cudowny,pozdrawiam
Olu,witaj w ogrodzie miło czytać ,że marzeniem jest dla Ciebie mój ogród,a marzenia sie spełniają i pewnie szybko powstanie podobny i będzie wielka moja satysfakcja ,na pewno moje roślinki do Ciebie zawędrują ,pozdrawiam gorąco i zapraszam znowu
Marzenko,powolutku ,jedna większa kępa roślin też fajnie wygląda, nie zawsze da się mieć wszystko od razu,ale ważne ,że ma się marzenia ,pozdrawiam gorąco
Dorotko,jeszcze dzisiaj leżał śnieg chociaż już 2 dni ciepło tyle go było,ale myślę ,że do jutra zniknie ,ogrzewaj się kochana ile możesz ,bo słoneczko dobrze na nas działa ,przestrzeń na pewno jest ważna w ogrodzie ,można sie inaczej rozłożyć z roślinkami i na wszystko jest miejsce,na ścieżki ,polanki ,plac zabaw ,ale trzeba się cieszyć co się ma ,twój ogród niby mniejszy ,ale też cudowny,pozdrawiam
Olu,witaj w ogrodzie miło czytać ,że marzeniem jest dla Ciebie mój ogród,a marzenia sie spełniają i pewnie szybko powstanie podobny i będzie wielka moja satysfakcja ,na pewno moje roślinki do Ciebie zawędrują ,pozdrawiam gorąco i zapraszam znowu
Marzenko,powolutku ,jedna większa kępa roślin też fajnie wygląda, nie zawsze da się mieć wszystko od razu,ale ważne ,że ma się marzenia ,pozdrawiam gorąco
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Martuś spaceruję,
lilie orientalne pięknie kwitły. Zdjęcia z twojego słonecznego ogrodu koją moją chandrę. 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu śliczne te Twoje lilie wywinięte, nawet znalazłam taką ale w zestawie, a Lyl... nie było takiej może będzie w jesieni.
Pogoda dzisiaj nam dopisała, ale śnieg w ogrodzie leży a ja dzisiaj wnukowi dogadzałam. Jutro pewnie znowu zachmurzy się, bo to już taka norma jeden ładny drugi byle jaki dzień
Życzę Ci spokojnej nocy i przesyłam uściski 
Pogoda dzisiaj nam dopisała, ale śnieg w ogrodzie leży a ja dzisiaj wnukowi dogadzałam. Jutro pewnie znowu zachmurzy się, bo to już taka norma jeden ładny drugi byle jaki dzień
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Martusiu, jeszcze śnieg mówisz, no cóż zima przecież, a że zwariowana pogoda, to się wszystko miesza i nam się chce już ciepła, u nas dziś na razie szaro, buro i ponuro, więc w planach pogrzebać mam w doniczkach jedynie, a spacerek cudny po Twojej działeczce z rana robię na poprawę nastroju 
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Witaj Marto, załapałam się jeszcze na końcówkę wątku
Po zimowej przerwie z ogromną przyjemnością chłonę widoki twojego wspaniałego buszu. Z zazdrością patrzę na dojrzałe kępy roślin.
Kupiłam sobie pierwszy raz Cleomę cierniową. Przy okazji się dowiedziałam jak się nią zająć
Dziś wracam po pracy i bawię się zatem w wysiewy 
Kupiłam sobie pierwszy raz Cleomę cierniową. Przy okazji się dowiedziałam jak się nią zająć
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Martusiu cudny spacerek po Twoim ogrodzie
Cudowne łany kwiatów
a lilie powalają na kolana
Róża Maria - Teresa proszę o patyczek bo to moje imiona i chciałabym wyhodować sobie taką piękność
choć ta wcześniejsza też piękność
Pozdrawiam i życzę
i posyłam 
Róża Maria - Teresa proszę o patyczek bo to moje imiona i chciałabym wyhodować sobie taką piękność
Pozdrawiam i życzę
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Martuś przepięknie i jeszcze te łaciate liście w tle..
Jedno zbliżenie Lili wydawało mi się jakby jakiś potwór otworzył paszczę.
Jedno zbliżenie Lili wydawało mi się jakby jakiś potwór otworzył paszczę.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
No właśnie z tą hortensją to o te dwa poziomy chodzi
Powoli trzeba zacząć sadzić piętrowo
Powoli trzeba zacząć sadzić piętrowo
-
koziorozec

Zapraszam do nowego wątku Ogród Marty -cz. aktualna