Alu,Cleome potrzebuje czasu ,żeby pokazało na co je stać ,wiec trzeba już wysiać ,a po 15 maja do gruntu,jak wzejdzie ,a w dzień będzie ciepło to możesz go wynosić na pole ,na noc do domu i nie będzie się bardzo wyciągać ,moje sieje się samo i takie olbrzymy rosną ,chociaż siewki późno wychodzą ,bo one nie lubią zimna ,a siewki była taka ilość ,że dywan zrobiły ,musiałam wyrzucać ,Cleome jest rośliną dużą docelowo ,więc i nawożenie musi być odpowiednie i obornikiem ,lub ziemią kompostową bardzo się ucieszą ,pozdrawiam
Dorotko,jeszcze dzisiaj leżał śnieg chociaż już 2 dni ciepło tyle go było,ale myślę ,że do jutra zniknie ,ogrzewaj się kochana ile możesz ,bo słoneczko dobrze na nas działa ,przestrzeń na pewno jest ważna w ogrodzie ,można sie inaczej rozłożyć z roślinkami i na wszystko jest miejsce,na ścieżki ,polanki ,plac zabaw ,ale trzeba się cieszyć co się ma ,twój ogród niby mniejszy ,ale też cudowny,pozdrawiam
Olu,witaj w ogrodzie miło czytać ,że marzeniem jest dla Ciebie mój ogród,a marzenia sie spełniają i pewnie szybko powstanie podobny i będzie wielka moja satysfakcja ,na pewno moje roślinki do Ciebie zawędrują ,pozdrawiam gorąco i zapraszam znowu
Marzenko,powolutku ,jedna większa kępa roślin też fajnie wygląda, nie zawsze da się mieć wszystko od razu,ale ważne ,że ma się marzenia ,pozdrawiam gorąco