Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29
Re: Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29
Za każdym razem kiedy u nich coś kupowałam to część była niezgodna. Ale nie powiem - czasem trafiały się ładniejsze egzemplarze od tych co zamawiałam 

- Daria_Eliza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lut 2013, o 01:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No, wstyd
, bo mam "raptem" tygodniowe opóźnienie w Twoim nowym wątku, Marysiu, ale już udało mi się Was dogonić.
Widziałam, że sporo dyskutowałyście o kalendarzu biodynamicznym. Jest z nim jeszcze jeden problem - różnice pomiędzy poszczególnymi wersjami kalendarza, ale może nie będę Wam już życia utrudniać, więc siedzę cicho. Sama staram się go stosować przynajmniej czasami, nie tylko w ogrodzie, ale i w domu.
Zdjęcia Twojej róży 'Elfe' z pierwszej strony wątku pokazują o wiele lepiej jej urodę, niż inne, które widziałam w sieci i wcale nie byłam do niej przekonana. A jak Ci się sprawuje róża 'Shakespeare'? Jak z przemarzaniem, zapachem?
Ja też uprawiałam ostatnio cebulę z dymki po nieudanych siewach, ale dziewczyny z klubu pomidorowo-cebulowego
namówiły mnie na sianie - więc będę znów próbować.
Marysiu, miałabym do Ciebie prośbę, pod warunkiem, że to nie będzie kłopot: czy mogłabyś kiedyś dla mnie zrobić zdjęcie jak Maciek znów będzie siedział na stołeczku przed oknem i patrzył na ogród? Najlepiej, jakby było takie ładne zimowe słońce jak wtedy, gdy byłam u Ciebie. Chciałabym kiedyś taki obraz namalować, bo to naprawdę super wyglądało: to światło wpadające do pokoju i kot taki zadumany.

Widziałam, że sporo dyskutowałyście o kalendarzu biodynamicznym. Jest z nim jeszcze jeden problem - różnice pomiędzy poszczególnymi wersjami kalendarza, ale może nie będę Wam już życia utrudniać, więc siedzę cicho. Sama staram się go stosować przynajmniej czasami, nie tylko w ogrodzie, ale i w domu.
Zdjęcia Twojej róży 'Elfe' z pierwszej strony wątku pokazują o wiele lepiej jej urodę, niż inne, które widziałam w sieci i wcale nie byłam do niej przekonana. A jak Ci się sprawuje róża 'Shakespeare'? Jak z przemarzaniem, zapachem?
Ja też uprawiałam ostatnio cebulę z dymki po nieudanych siewach, ale dziewczyny z klubu pomidorowo-cebulowego

Marysiu, miałabym do Ciebie prośbę, pod warunkiem, że to nie będzie kłopot: czy mogłabyś kiedyś dla mnie zrobić zdjęcie jak Maciek znów będzie siedział na stołeczku przed oknem i patrzył na ogród? Najlepiej, jakby było takie ładne zimowe słońce jak wtedy, gdy byłam u Ciebie. Chciałabym kiedyś taki obraz namalować, bo to naprawdę super wyglądało: to światło wpadające do pokoju i kot taki zadumany.
-
- 200p
- Od: 6 cze 2014, o 21:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja też robiłam zakupy w Benexie i byłam bardzo zadowolona.
Dostawałam rośliny zgodnie z zamówieniem i jeszcze gratisy.
Dobrej nocki kobietki
Dostawałam rośliny zgodnie z zamówieniem i jeszcze gratisy.
Dobrej nocki kobietki

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ewuniu i od razu zaczęłam błądzić po szkółce i pewnie coś zamówiłabym, ale mam ochotę na nowe kurki i to nie zwykłe nioski a kochiny. Chcę kupić parkę albo nawet 2+1 więc wstrzymam się z zamówieniem
Dziękuję jednak za opinię i na pewno wezmę pod uwagę w przyszłości
Lucynko Ty też robisz tam zakupy? cieszy mnie większa liczba pozytywnych opinii
Na razie oszczędności pójdą w pierzaste
Dobrej i spokojnej nocy
Kasiu pomyłki trafiały mi się u powiedziałabym znanych i drogi dostawców, jedno co to u nich reklamacja jest natychmiast załatwiana pozytywnie
Dario witaj cieszę się że mnie odwiedzasz, bo ostatnio mniej widać Cię na FO
Ja chyba przede wszystkim postaram się nic nie siać w okolicach pełni, bo skoro ma na nas wpływ to i na rośliny
Cebulę posieję, bo przecież zapisałam się do klubu
i nabyłam nasiona ale i Beatka zadbała żebym miała to co pragnę
Elfe szarpnęła mnie za serce i musiałam ją kupić. Shakespeare jest drugi sezon, a zima wiesz jaka była więc nie wiem jak będzie z przemarzaniem, pachnie jak się powącha pięknie, ale najbardziej charakterystyczne są kolce łapie tak samo jak ELfe
Zrobię zdjęcie chociaż pewnie nie szybko, bo o słońcu w prognozach nic nie ma, za to śnieg jest teraz, a Maciek na krzesełku uwielbia siadać
Aniu kolejna pozytywna opinia cieszy więc na pewno kiedyś napełnię koszyk, bo parę roślin widziałam takich co chciałabym mieć
Dobrej nocy śpij dobrze
Dobranoc wszystkim! za oknem puchowa pierzyna przykryła ogród!

Dziękuję jednak za opinię i na pewno wezmę pod uwagę w przyszłości

Lucynko Ty też robisz tam zakupy? cieszy mnie większa liczba pozytywnych opinii

Na razie oszczędności pójdą w pierzaste

Dobrej i spokojnej nocy

Kasiu pomyłki trafiały mi się u powiedziałabym znanych i drogi dostawców, jedno co to u nich reklamacja jest natychmiast załatwiana pozytywnie

Dario witaj cieszę się że mnie odwiedzasz, bo ostatnio mniej widać Cię na FO

Ja chyba przede wszystkim postaram się nic nie siać w okolicach pełni, bo skoro ma na nas wpływ to i na rośliny

Cebulę posieję, bo przecież zapisałam się do klubu

Zrobię zdjęcie chociaż pewnie nie szybko, bo o słońcu w prognozach nic nie ma, za to śnieg jest teraz, a Maciek na krzesełku uwielbia siadać

Aniu kolejna pozytywna opinia cieszy więc na pewno kiedyś napełnię koszyk, bo parę roślin widziałam takich co chciałabym mieć

Dobrej nocy śpij dobrze

Dobranoc wszystkim! za oknem puchowa pierzyna przykryła ogród!
- Daria_Eliza
- Od: 26 lut 2013, o 01:30
A właśnie - B...ex - ja miałam pomyłki odmianowe, a piwonie to jednak strasznie marne były jak za swoją cenę, no bez przesady, ale piwonia to powinna mieć min. 3 oczka. A jak oferują mniej, to świadczy o lekceważeniu klienta - ale to chyba nawet nie sprawka samego sprzedawcy, tylko ich dostawcy.
Widzę, że opinie są troszkę podzielone, ale chyba możesz zaryzykować i kupić, jeśli coś Ci się szczególnie podoba.
Widzę, że opinie są troszkę podzielone, ale chyba możesz zaryzykować i kupić, jeśli coś Ci się szczególnie podoba.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,zima nam się zrobiła i z pracy w ogrodzie na razie nici ,ja dopiero spisałam rośliny jakie bym chciała i jakoś mi schodzi ,żeby je zamówić ,na nic nie mam ochoty ,bo stwierdziłam ,że po co mi one,żeby chociaż trochę więcej było słoneczka,spij słodko 

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Ja podobnie jak Daria nie mam dobrych doświadczeń, nie byłam zadowolona - ale to było gdzieś 4 lata temu to pewnie się mogli poprawić bo wpadam na ich stronę.
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Ja zamawiałam w Benexie kilka lat, ale zakończyłam chwilowo zakupy, bo choć obsługa była sympatyczna i reklamacje teoretycznie uznawali, to z części roślin byłam bardzo niezadowolona, ale pierwsze kamasje mam właśnie od nich.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- Maska
- Kontakt:
No i mam zimę, malowniczą zimę!

Dario miałam zamiar coś zamówić ale zrezygnowałam chwilowo, bo mam zamiar kupić kury kochiny i już umówiłam się ze sprzedawcą a to większy koszyk w takiej firmie
Martusiu masz rację, ale jak się teraz nie zamówi to potem co chwilę produkt niedostępny. U mnie leży dużo śniegu i znowu będzie błoto i mokro, ale niech nawadnia grunt to wiosna będzie urodzajna
Porzuć ten marazm i zamawiaj swoje ukochane piwonie i ostróżki. Dobrego dnia
Aniu zamawiałam w paru szkółkach rośliny i często były zgodne z zamówieniem ale roślinka niewielka i nie zawsze udawało jej się przyjąć. Często wręcz przysyłana w doniczce ale po wyjęciu widać że w niej nie rosła. Mam szkółkę na drugim końcu Krakowa, trochę daleko ale to stara porządna szkółka i chyba tam pojadę w kwietniu. Widać co się kupuje
Renatko z każdego zamówienia coś zostaje, szkoda że nie wszystko i najlepsze doświadczenia mam z zamówień od forumowych sprzedawców.
Dobrego dnia!

Dario miałam zamiar coś zamówić ale zrezygnowałam chwilowo, bo mam zamiar kupić kury kochiny i już umówiłam się ze sprzedawcą a to większy koszyk w takiej firmie

Martusiu masz rację, ale jak się teraz nie zamówi to potem co chwilę produkt niedostępny. U mnie leży dużo śniegu i znowu będzie błoto i mokro, ale niech nawadnia grunt to wiosna będzie urodzajna

Aniu zamawiałam w paru szkółkach rośliny i często były zgodne z zamówieniem ale roślinka niewielka i nie zawsze udawało jej się przyjąć. Często wręcz przysyłana w doniczce ale po wyjęciu widać że w niej nie rosła. Mam szkółkę na drugim końcu Krakowa, trochę daleko ale to stara porządna szkółka i chyba tam pojadę w kwietniu. Widać co się kupuje

Renatko z każdego zamówienia coś zostaje, szkoda że nie wszystko i najlepsze doświadczenia mam z zamówień od forumowych sprzedawców.
Dobrego dnia!
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Marysiu....no co ty.
. Ja się tak nie bawię
, widok zimy owszem malowniczy, ale ja już nie chcę.
. Moja dusza ku wiośnie, kupuję, dosadzam, przesadzam...na razie układam jedynie to wszystko w głowie.
. Białych widoków w mojej głowie już nie ma, a sio, a sio 

-
- 50p
- Od: 19 wrz 2015, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Marysiu. Widzę że zima u Ciebie na całego. U mnie troszkę pokropił deszczyk i jest trochę pochmurno ale jak się uda to dzisiaj dalej idę kopać pod nową rabatkę tak po troszku bo na raz wszystko skopać to ciężko.
Mam pytanie czy można teraz już przesadzić jukę bo rośnie nie w tym miejscu co powinna i jest za gęsto posadzona a sadził ja już kilka lat temu mój ojciec.
Mam pytanie czy można teraz już przesadzić jukę bo rośnie nie w tym miejscu co powinna i jest za gęsto posadzona a sadził ja już kilka lat temu mój ojciec.
Pozdrawiam Justyna
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31

Szkoda, że u nas śnieg nie chce padać

Takie nawodnienie przydało by się i to bardzo

- Maska
- Kontakt:
Witajcie
Zeniu a ja nawet nie protestuję, bo co mi to da
śnieg i tak jest potrzebny pod każdą postacią. Jak u Ciebie przyjdzie mróz to będziesz wołać o śnieg
W głowie możesz dalej kupować, dosadzać, przesadzać. U mnie dalej wali śniegiem!
Justysiu ja na Twoim miejscu wstrzymałabym się, bo zapowiadają jeszcze mróz a to nie sprzyja ukorzenianiu. Uszkodzisz część korzeni, którym mróz na pewno zrobi krzywdę
Poczekaj może trochę, ale zrobisz jak będziesz uważała, bo mieszkasz w innym klimacie niż ja i moje rośliny
Ewuniu i dlatego nie mruczę na wielkie płaty które sypią się z góry, jedynie mam obawy bo wielkie czapy ciężkiego śniegu leżą na wszystkich roślinach i przyginają je do ziemi. Nie chciałabym żeby coś się złamało

Zeniu a ja nawet nie protestuję, bo co mi to da

Justysiu ja na Twoim miejscu wstrzymałabym się, bo zapowiadają jeszcze mróz a to nie sprzyja ukorzenianiu. Uszkodzisz część korzeni, którym mróz na pewno zrobi krzywdę

Ewuniu i dlatego nie mruczę na wielkie płaty które sypią się z góry, jedynie mam obawy bo wielkie czapy ciężkiego śniegu leżą na wszystkich roślinach i przyginają je do ziemi. Nie chciałabym żeby coś się złamało

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Marysiu
, to jest zima
, a u nas leje , no to się porobiło, ale sieweczki całkiem już fajne masz 

- Maska
- Kontakt:
Iwonko a M wrócił z Krakowa, tam zima deszczowa ze śniegiem po kątach. I to jest dowód na to że mieszkam wyżej
Powietrze zdrowsze i widoki piękniejsze! Ładnie startują karczochy. Papryki wsadzam do doniczek, bo część na wacikach puściła kiełki. Pozdrawiam