Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

U Jadzi wiosna i u nas też :)
Ranników nie posiadamy, a ciemiernik taki zielony późniejszy, ma dopiero pączki :(
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu u mnie jeszcze nie widać żadnych zwiastunów wiosny , szkoda ;:168
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widzę ,ze wiosenne kwiaty przyciągnęły sporo odwiedzających :D Też cieszę sie tymi kwiatkami jednak reszta cebulowych okryta jedliną.Podobno na przyszły tydzień znów zapowiadają wielkie mrozy ;:174 .Dzisiaj ścinałam łodygi chryzantem, trawy,robiłam porządek w truskawkach i podsypałam je nawozem granulowanym.Krokusy też mają miotełki wychodzą także hiacynty .
DAYSY Doktorek jest bezproblemowy, a obsypany masą kwiatów wygląda bosko i ten zapach ;:167

Obrazek

Obrazek

TOSIA ranniki zakwitną masz je przy oczku tylko musisz poszukać.Wczoraj jeszcze ich nie było, a dzisiaj zrobiły mi niespodziankę.Drugie te przy altance jeszcze nie kwitną .Ja dzisiaj tylko 2 wiadra wyniosłam do kubła
TOLINKO jednak mój aparat nie robi ładnych zdjęć krajobrazowych .Kocham lilie i ten roznoszący się zapach kiedy kwitną ;:167 ;:167
KAROLCIA wyjdą spokojnie te które wyszły mam od Olusi już parę ładnych latek i nie mają ochoty się rozsiewać ;:174 .Nie wiem jaka tego przyczyna
ANIU u mnie też mnóstwo miotełek wyszło lecz kwiatka jeszcze nie widać
TERENIU wiesz ,że mam wszystkiego za dużo i potem powstaje bałagan artystyczny ;:306 No cóż ;:224 mnie on się podoba
ELUSIA moje Oncidium ma tylko liście, ale jutro zrobię mu focie.Też dzisiaj wycinałam suszki bo robotę czas zacząć :wink:
ANDRZEJU ciemierniki na razie w pąkach ale jest ich sporo .Chciałam już wyciąć liście lecz się wstrzymuję ,bo maja być jeszcze mrozy w przyszłym tygodniu.Oby się nie sprawdziła ta prpgnoza
TERENIU nie martw sie z pewnością niedługo się pojawią wiosenne zwiastuny

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Piękne masz te różyce , i lilie urzekające, i wpadła mi w oko mała budowla czy to wędzarnia? Wygląda super, jakoś nie mogę mojego M. zmotywować żeby mi zrobił.
A Twoje frywolitki ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jadziu czy na pierwszym zdjęciu masz wędzarnię? możesz ją pokazać w całej okazałości? proszę ;:180
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Jadziu ;:3 przepraszam :oops: rzuciłam swoje fotki na Twoja stronę , najpierw powinnam Ciebie spytać bo to jest Twój watek PRZEPRASZAM :oops: ;:167
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ślicznie, ślicznie skomponowane, czy z przemyślaniem czy na żywioł to i tak ślicznie wychodzi.
Też mnie zastanawiają zmiany kolorków kwiatów, np jeżówek. Aż je rozsadziłam dalej od siebie, jesienią. Zobaczymy czy wrócą do swoich zakupowych barw...
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Jadzia po co wlazłam do Ciebie a już wiem przyszłam do Doktorka aby uleczył moje chciejstwo ale jest inaczej tak myślałam - recepta zamówić. Idę szukać w dziurawej skarpetce zetki.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Jadziu z wielką przyjemnością nadrobiłam ponad tygodniową nieobecność. U Ciebie zawsze można liczyć na wspaniale ukwiecone rabaty ;:215
Ubranka dla małej księżniczki śliczne ;:138 Sukieneczki jak cukiereczki, ale kapelusik to już mistrzostwo świata ;:180
Nie omieszkałam tez popatrzeć na ukochane róże i widok Charlesa Austina powalił mnie na kolana ;:oj Jednak warto kulkować, rozpinać na pergoli i generalnie puszczać długie pędy jak najbardziej w poziomie. Efekty od razu są widoczne.
U mnie w jednym miejscu wylazło z ziemi ze 20 tulipanów i to tak na 10 cm ;:202 Przysypałam to wszystko korą, ale one i tak dalej rosną. Mam nadzieję, że nie zmarzną ;:218
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Witaj Jadzieńko ;:196 . Ależ u Ciebie bogato ; roślinki wszelkiej maści , hand made - ręczne arcydzieła Twoich rąk , które są teraz wyjątkowo na topie . Super , że Amelcia ma tak zdolną Prababcię - więc i strojnie zawsze będzie wyglądała - niczym lalunia ;:138 .
Widzę , że i u Ciebie powiew wiosny czuć - podobnie i u mnie - tyle , że ranniki wcięło :( - miłek mi kwitnie jedynie . Dzisiaj jest + 10 C , ale wietrzysko wieje .
Jak się u Ciebie spisuje Hansestadt Rostock - jak długo kwitnie i czy jest zdrowa , bo mam ją zamówioną u Ewuni .
Marzą mi się takie olbrzymy obsypane kwieciem - jak u Ciebie .

Serdeczności ;:167 ;:168
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

I znowu tutaj śliczna różyczka, ta o pojedynczych płatkach, tak się napatrzę, a potem, portfel coraz chudszy się robi ;:306
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

IWONKO jakoś z tej róży o pojedynczych płatkach dotychczas nie jestem zadowolona .U koleżanki rośnie dużo lepiej ,więc może trzeba by ją przesadzić ,tylko gdzie?????
JAGÓDKO roślinki dopiero się wybudzają lecz co dzień to bardziej .Dzisiaj obserwowałam tuje i nawet one już się przebudzają.Theresa Bugnet za chwilkę pokaże listki jako jedna z pierwszych ;:oj i nie bardzo mi się to podoba .Jednak cóż na to poradzę będzie co ma być.Ona ma tam calutki dzień słonko, wiec chyba jej to pasuje, bo coraz bardziej czerwienieją jej także łodyżki.No cóż ręce mam niespokojne, więc trochę się bawię,żeby zima szybciej poszła sobie .Jeśli chodzi o Hansestadt Rostock to bardzo żarłoczna róża jak ją określiła Ewunia ,wiec trzeba ja dokarmiać .Jednak kwitnie do zimy i jest zdrowiutka .Uwielbia także słonko ,dlatego musiałam ja przesadzić na bardziej słoneczną rabatkę i to jej odpowiada zauważyłam to po ubiegłorocznym kwitnieniu
DOROTKO dobrze ,że Karolek ma krótkie te krótkopędy, bo niektóre kulkowane róże wypuszczają długaśne i takich juz nie kulkuję .Dzisiaj przyglądałam mu się jak przezimował i powiem ,że całkiem dobrze .Większość moich tulipanów też już na wierzchu i dzisiaj trochę odsunęłam te stroisze ,żeby się nie przegrzały ,bo potem choroba :wink: każda z nas to wie.Lękam się trochę też o moje tulipany ,ale temu nie zaradzę
ANUSIU Doktorek z pewnością uleczy Twoje skołatane serce możesz być pewna ;:108
BEATKO u mnie nie zauważyłam takiego stanu a może nie pamiętam gdzie co sadziłam ;:224 Jednak żółtych i oranżowych lilii mam mnóstwo czyli też powracają do korzeni ;:224
WANDZIU nic nie szkodzi nie przeszkadzają mi Twoje fotki.Jeśli chcesz możesz je wstawiać będziemy mieli okazję juz podziwiać Twój ogródek
MARYSIU tak to grilo-wędzarnia lecz dzięki uprzejmemu sąsiadowi nie możemy już z niej korzystać :evil: .Mój synuś ją wybudował włącznie z projektem i teraz stoi jako zabytek ;:174
RENIU witam w familokowym tak to wędzarnia mam nawet gdzieś na kompie kolejne fazy budowy wiec mogę przesłać w razie czego.Lubię frywolitkowe prace są takie trwałe lecz ostatnio mało ich robię, bo wyciągnęłam z lamusa drutki i szydełko :)

Dzisiaj w kolorze Yellow

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jadziu dziękuję za zdjęcia ;:180 zbieram informacje bo mamy murowanego grilla i na jego bazie ma powstać wędzarnia no i grill. Może z pomysły syna trochę skorzystam. Przynajmniej taka będzie korzyść, a sąsiad może kiedyś odpuści :wink:
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Ale żółciutkie słoneczka ;:138 ;:138
Jadziu grilo-wędzarnia super ;:333 oj przydała by się taka :D
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Wędzarnia super, zaraz pokaże mężowi, ja na szczęście mam tyle miejsca ze żaden sąsiad mi nie zagrozi, ale współczuje, bo własne wędzonki to coś rewelacyjnego, a jak jeszcze tak jak ja, ma się dostęp do swinek tradycyjnie karmionych, to po prostu niebo w gębie :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”