Ogród Marty cz.VIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz.VIII

Post »

Witajcie ,jeszcze mamy troszkę czasu do wiosny to ja spieszę pokazać wspomnieniowe fotki ze słonecznego ogrodu.

moje Katalpy w kąciku wypoczynkowym,posadzone tak ,żeby tworzyły naturalną altankę i dużo cienia ,ich kwiaty są cudowne i pachnące ,jak sie odpoczywa na łóżkach to kwiaty mamy na niebie,posadzonych jest 6 szt i tworzą jeden wielki parasol
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zawilec japoński
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Akant
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Trojeść bulwiasta
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Głowaczek olbrzymi
Obrazek
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

są też moje ukochane liliowce ;:63
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Martuś ;:196 dowlokłam się do Twojego ogrodu, pospacerowałam w nim i od razu poczułam się lepiej. Och przeżyć jakoś ten okropny luty, a w marcu to już do ogródka można wyskoczyć i coś porobić.
Ołżesz jakie te ostróżki piękne, jak ich tu nie kochać, kiedy one tyle wdzięku dają ogrodowi.
Katalpy cudowne ;:138
Od Tereni dostałam nasionka katalpy i paulowni, wysiałam do pudełeczek i teraz czekam kiedy wzejdą :roll:
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Martuś piękne katalpy - masz może zdjęcie z oddali ? Jak wygląda ten kącik z daleka?
Ostróżki zachwycają, zwłaszcza te pełne.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

Martuniu ja jeszcze z poprzedniego wątku nie wyszłam z zachwytu a tu już następny taki cudny, piwonie niesamowite, po prostu olśniewające, dobrze ża zakupiłam w tym roku kolejną partię. Oby mi tak pięknie kwitły. Liliowce cudne, w ogóle ten busz u Ciebie jest niesamowity, musi tam u Ciebie pięknie pachnieć. Oj marzę żeby i u mnie doczekać takiego pięknego ogrodu. PODZIWIAM!!!
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Witaj Martuś. Jak zwykle miałam ogromną przyjemność obejrzenia Twoich pięknych roślin. Bogactwo z nich ogromne. A katalpę mam i ja :tan ale jeszcze młodziutka i zapewne przyjdzie mi poczekać na kwitnienie. Dzisiaj miałam chwilkę przed zmrokiem i powyrzucałam przekompostowane złoto końskie pod katalpę i inne moje krzaczki. Może coś przyśpieszę....Piękne te drzewa.
A wnusio jaki ma figlarny uśmieszek. :D
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Martuś to ja czekam na młode od ostróżek :D
A chciałam zapytać cóż to za cudo wśród przepięknych kwiatów na zdjęciu nad trojeścią .
Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu znowu coś przegapiłam ;:223 Czytam, że rozmnaża się z nasion i już pytam czy Twoja wytwarza nasiona? ;:306 Franio jest bardzo fajny chłopaczek i ma świetnie dobrane imię do swojej natury ;:333 Pokazałaś dzisiaj liliowce moje ulubione, od nich zaczęło się przeze mnie świadome kupowanie roślin :D Wtedy nie było tylu odmian odstępnych i te co kupowałam były niesamowitymi zdobyczami :D jak tam pudło z nasionami wyszło już na wierzch? Całuję i miłego wieczoru życzę ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Martuś, masz już dużo róż
Które byś poleciła?
Które najlepiej zniosły upały jeśli chodzi o kwiaty?
Floksy są prześliczne. Powoli i one zaczynają u mnie gościć, chociaż zraziłam się jednym z nich. Strasznie się rozłaził.
Szukam odmian, które rosną w kępie
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu,w moim ogrodzie staram się mieć różności ,żeby nie wkradła się monotonia ,więc są i liliowce :tan

Ewuniu,zmęczona jesteś ?ja chyba też ,tą szarugą ,dobrze,że są te wspomnienia i można sie rozweselić ,ostróżki są cudowne i niczym nie zastąpi się ich uroku,moje katalpy są szczepione na pniu,z twojego nasionka wyrośnie drzewo ,ale one też mają ogromne ilości kwiatów,pozdrawiam ;:196

Justynko,mam zdjęcia katalp z oddali ,może je znajdę to pokażę ,w tym roku wyłożyłam kącik pod katalpami płytkami,więc będzie się lepiej siedzieć ,bo wcześniej była tam podłoga drewniana,i ciągłe nierówności powodowały ,ze źle się siedziało :wit

Aniu,witaj , dużo nowych odmian piwonii kwitło w tym roku,i jeszcze są takie co dopiero będą kwitnąć ,Twój ogród też będzie piękny ,już jest ,ale co roku rośliny rosną bardziej i bardziej i wszystko się pięknie zagęszcza,życzę spełnienia marzeń ;:168

Gosiu,ten wnusio to najbardziej figlarny człowieczek w domu,,a ogród rośnie i po prostu wszystkiego więcej,nawóz naturalny jest super dla roślin,zaraz widać różnicę ,pozdrowienia :wit

Aluś,to Deinante caerulea,bylina do półcienia ,ostróżki postaram się rozmnożyć i jak się rozrosną to będzie więcej,pozdrawiam ;:196

Marysiu,ma nasionka co roku ,które zawsze wyrzucałam ,ale w tym roku mam coś zostawione,pudło z nasionami nie ruszone,muszę chyba dostać jakiegoś kopa ,na razie nie mam nastroju,a jutro kisimy kapustę ,liliowców też mam troszkę ,może jeszcze dokupię takie mocniejsze kolory ,podobają mi sie czerwone,pozdrawiam i dobrej nocki dla Was wszystkich ;:196 ,pogoda nie nastraja do niczego,a jeszcze ma być duży spadek ciśnienia ;:145
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu,mam ich około 270 szt.i tak naprawdę to nie zawsze mogę sie im na czas przyjrzeć i coś mi umyka z nadmiaru tych wszystkich roślin,czasem to aż się dziwię ,że dają radę i takie są samodzielne,bez mojej interwencji,100 róż posadzonych przed domem w tamtym roku,wystawione jest na pełne słońce bo strona południowa,stoi w przed ogródku co prawda 1 jodła, i ona niektórym różom daje troszkę cienia ,jednym rano ,drugim po południu,reszta cały czas na słońcu,wydaje mi się ,że one wszystkie sprawowały sie dobrze,przede wszystkim bardzo kwitły ,jakby zawsze tam były,jedna zwróciła na mnie szczególną uwagę to Tip-Top,ogrom ładnych kwiatów długo utrzymujących się ,bardzo kwitła też Baronesse,ale inne też super kwitły ,a jak długo trzymały kwiaty to mi umknęło,tylko Tip Top byłam zdziwiona bo ona to była rekordzistka, zawiodłam się trochę na Constanze Mozart i Rosengrafin Marie Henriette,obie z serii parfuma ,kwiaty nie trzymały sie długo i wcale aż tak nie pachniały,ale zobaczymy ,co będzie w tym roku,może one w pierwszym roku dopiero rosną ,a nie pachną ;:306 ,floksy u mnie wszystkie w kępach ,jedynie biały wysoki trochę sie rozszedł i jest go bardzo dużo,nie wiem na jakiego Ty trafiłaś :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie ,ciąg dalszy wspomnień,niech chociaż tutaj świeci słoneczko i niech rozgrzewa nasze wyobraźnie.

Obrazek

Obrazek

Pashmina
Obrazek

Cecylia
Obrazek

Constanze Mozart
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Piano
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kasztanowiec drobnokwiatowy
Obrazek
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

Cudnie, nie mogę oderwać oczu. Ile lat ma twój ogród? Ja mieszkam u siebie dopiero 6 rok, i sadze i sadze i sadze co roku i dalej nic nie widać żebym robiła. Drzewa za małe mam jeszcze a one tworzą ramę ogrodu. Ale może kiedyś. Pozdrawiam Cię cieplutko.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Martuś aż mi się cieplej na serduchu zrobiło od takich widoczków, tym bardziej, że dzisiaj u mnie plucha i śnieg
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Martusiu :wit :wit Jeszcze nie pochwaliłam Twoich poprzednich zdjęć a Ty już kolejna porcję pokazałaś ;:138 ;:138 ;:138
300 róż ;:oj ;:oj ;:180 ;:180 Martuś Ty jesteś wielka ;:433 ;:433
Tyle cudownych kwiatów pokazujesz : liliowce , róże , tawułki , floksy , ostróżki i wiele wiele innych ;:215 ;:215 ;:215
Wiem ile pracy Cię to kosztuje aby wszystko tak pięknie kwitło ;:333
Dzięki że chcesz się z nami dzielić tymi pięknościami ;:4 ;:196
Dużo zdróweczka i ;:3 ;:3 życzę ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”