Witam miłych Gości 
 Iguś
Iguś 
Chodzę już po Twoim ogrodzie, tylko coś mi przeszkodziło żeby się wpisać 

No aż tak ciepło wczoraj u mnie nie było, ale ten wiatr odbiera chęć chodzenia po ogrodzie 

Posiałam dzisiaj co nieco 
 Elu

Elu  no nie chodzi kaczka po wodzie, bo wiatr wysuszył glebę więc zobaczymy co Wielkanoc przyniesie 

I Tobie miłego dnia, ja niestety już dużo posiałam 
 Alu

Alu  chyba zapisałaś wszystko  

ja zapamiętałam tylko że jarzmianka nam nie wyszła 

dlatego jak nasiona dojrzeją to rozsypuję. Dla mnie ideałem jest drewniany płotek i przy nim rząd różnokolorowych malw 

Może sobie coś takiego zmajstruję 
 Beatko

Beatko pamiętałam o zdjęciu 

Podziwiam Twoje postanowienie w sianiu, ale wiesz co robisz. Ja sieję dużo kwiatów i niektóre warzywa co potrzebują więcej czasu żeby zaowocować. Zła jestem, bo na akcji właściwie wzięłam tylko nasiona ostrej papryki i jedne z nasion były chyba skiełkowane i wysuszone, bo na wacikach teraz to widać 

Moje zasiewy obejmują coraz to większe tereny, a do końca marca jeszcze tyle czasu 

Pozdrawiam Cię serdecznie
 Lucynko
Lucynko to dobra wiadomość, bo takie przykurcze potrafią uprzykrzyć życie 

Ogród przy domu rządzi się innymi prawami, więc malwy muszą być  

Oczywiście nie w ogrodzie iglakowym 

Lucynko nie musi być natychmiast rozrysowanie M przyjdzie na pewno zmęczony po pracy a ja mam trochę czasu.  Szukałam wczoraj sporo takich podpór w necie i niby jest wiele propozycji, ale ja zawsze wolę coś z życia wzięte 

Miłego popołudnia bez
 huśtania się na lampie   
   Asiu
Asiu przykro że Ci przysporzyłam problemu na następny raz zapytam. Mam sporo nasion od koleżanki (nieraz pisałam) ja już nie wysiewam aż tyle więc się staram dzielić zamiast wyrzucać 
 Irenko

Irenko Byłam przekonana, że w jednym pojemniku wysiane są petunie, a przykryte folią nie brałam pod uwagę, dopiero jak się okazało że petunie są w innym miejscu znalazłam.  

Mam prawie co roku chabry i to nawet te kolorowe jednoroczne i wysiewam bezpośrednio do ziemi. Pozdrawiam