Czasem dobrze zachorować, bo człowiek wie ilu ma przyjaciół
 Wczoraj piękną sobotę przespałam, a dzisiaj obudziła mnie śnieżyca i potężny wiatr. Temperatura plusowa i wszystko topnieje.
 Wczoraj piękną sobotę przespałam, a dzisiaj obudziła mnie śnieżyca i potężny wiatr. Temperatura plusowa i wszystko topnieje.Elu, Agatko, Tereniu Iwonko,Beatko, Alu, Irenko, Aniu bardzo dziękuję

Jak miło nawet mam nowego gościa Jolu bardzo
 ale to bardzo mi miło
  ale to bardzo mi miło  Jak spoglądam na mój ogródek to już nie wiem czy tak powinien wyglądać wiejski? takie było założenie, ale chęć posiadania różnych roślin chyba trochę zmienia jego charakter
  Jak spoglądam na mój ogródek to już nie wiem czy tak powinien wyglądać wiejski? takie było założenie, ale chęć posiadania różnych roślin chyba trochę zmienia jego charakter  Z drugiej strony ogródki wiejskie to była zbieranina różnych roślin, które sąsiadki wymieniały między sobą
  Z drugiej strony ogródki wiejskie to była zbieranina różnych roślin, które sąsiadki wymieniały między sobą  Jolu dziękuję Ci za śliczną stokrotkę afrykańską (tak łatwiej) kiedyś miałam, ale wyrosła sama pomarańczowa. Zapraszam serdecznie
 Jolu dziękuję Ci za śliczną stokrotkę afrykańską (tak łatwiej) kiedyś miałam, ale wyrosła sama pomarańczowa. Zapraszam serdecznie  
 Renatko i Ty jesteś Kochana
 ten drut to całoroczny?
  ten drut to całoroczny? Ewuniu no widzisz człowiek nie zna dnia ani godziny
 wieczorem planowałam pracę w ogrodzie, a rano wstałam jęcząc
  wieczorem planowałam pracę w ogrodzie, a rano wstałam jęcząc  ale jak mówisz byle do przodu
 ale jak mówisz byle do przodu  
 Bea dobre życzenia się spełniają i powoli wracam do życia

Martuś trochę dało w kość, ale już wracam do równowagi a za oknem śnieżyca i zupełnie inna pora roku niż w minione dni. Masz dużo obowiązków i pewnie trzeba będzie trochę zwolnić, bo to już nie te oczy
 za życzenia dziękuję i pozdrawiam cieplutko
 za życzenia dziękuję i pozdrawiam cieplutko  
 Agnieszko jak miło że i Ty wpadłaś
 Ciebie też biedaku coś zmogło, ale piszesz że już lepiej. Czułam się wczoraj tak fatalnie, że nie jadłam nic tylko gorzką herbatkę i zioła popijałam i to nie mocny napar bo nie byłam w stanie, więc cola pewnie nie przeszłaby mi przez gardło tak samo jak orzechówka
  Ciebie też biedaku coś zmogło, ale piszesz że już lepiej. Czułam się wczoraj tak fatalnie, że nie jadłam nic tylko gorzką herbatkę i zioła popijałam i to nie mocny napar bo nie byłam w stanie, więc cola pewnie nie przeszłaby mi przez gardło tak samo jak orzechówka  Agnieszko i Ty dbaj o siebie bo już niedługo siły będą potrzebne, wszystko będzie dobrze
 Agnieszko i Ty dbaj o siebie bo już niedługo siły będą potrzebne, wszystko będzie dobrze  
 Życzę wszystkim dobrej niedzieli

wirusidło Cię dopadło
 wirusidło Cię dopadło  trzymaj się , jutro będzie lepiej, może taki cieplutki widoczek Cię pokrzepi
  trzymaj się , jutro będzie lepiej, może taki cieplutki widoczek Cię pokrzepi  

Cieszę się że już jesteś z nami i czujesz się lepiej , ale dbaj o siebie proszę
 Cieszę się że już jesteś z nami i czujesz się lepiej , ale dbaj o siebie proszę 

Roślinka o którą pytasz to naradka  odroślowa
  Roślinka o którą pytasz to naradka  odroślowa  Dobrego dnia
 Dobrego dnia   ale topi się wszystko, bo temperatura dodatnia i na zmianę ze śniegiem pada deszcz
  ale topi się wszystko, bo temperatura dodatnia i na zmianę ze śniegiem pada deszcz