Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28

Post »

Witaj Marysiu :lol: U nas cieplutko dzisiaj ,ładnie aż miło wyjść i chociaż pooglądać , bo robić za mokro :( ale dobrze, niech przyroda się odradza, nawilża :) śliczny wspominkowy ogród a na zdjęciu przed dzwonkami jakieś rózowe cudo ;:138 sliczne kwiatki, jeszcze takich nie widziałam :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu nena na tym zdjęciu jest maruna :D Nie wiem czy jesteś skąpa czy rozsądna :?: ważne że nie wydałaś dużo pieniędzy i nie przysporzyłaś sobie jeszcze więcej pracy :;230 Jarzmiankę zapiszę tylko dalej nie mam listy i bardzo proszę wróć do sprawy na wiosnę ;:196

Zeniu kiedyś ta jarzmianka też mną zawładnęła i prawie zgwałciłam pewną ogrodniczkę, ale najważniejsze że mi ją przysłała ;:306

Aniu akl a gdzie Twoje wątki czyżbyś je zlikwidowała? bardzo chciałabym wiedzieć co się dzieje między blokami :D

Asiu wstrzymaj się, bo jutro poleci do Ciebie kopertka ;:196

Justynko wiem jak to jest o doskonale Cię rozumiem. Witaj w klubie hodowców karczochów ;:4

Lucynko ja też przekładam, wyczytuję co i kiedy siać i coś nieraz wpadnie do doniczki, przez co półeczki się zapełniają ;:oj U mnie słonko trochę poświeca więc jest nie najgorzej tylko błoto okropne i nie da się chodzić po ogrodzie ;:131 Dobrej nocy Lucynko ;:196

Karolinko chyba chodzi Ci o jarzmiankę o której wyżej dziewczyny piszą :D U mnie też ciepło ale straszne błoto, bo nie tylko śnieg się stopił ale i ziemia puszcza. Nie jestem pewna czy to dobrze, przecież zima jeszcze może być i to z dużym mrozem ;:224 Luty lubi nas zaskakiwać ;:222

Dobrej nocy odwiedzającym ;:4
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Marysiu, z wysiewami średnio mi wychodzi. Mam dość zimno w domu 19 stopni i nie wszystko chce kiełkować w takiej temperaturze. Miejsca na parapetach też nie za wiele i jeszcze do tego ziemiórki.
Będę jednak próbować pod koniec lutego.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu ostrzegam najgorzej jest zacząć, a potem.....leci :;230 ciekawa jestem co będziesz siała?
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu napisałam się jak głupia, ale wystąpił mi jakiś błąd ;:223 , więc teraz w skrócie.
Podziwiam Wasz zapał do wysiewow. ;:138
Moje parapety puste.....no nie całkiem, bo stoi kilkanaście szczepek Oleandra.
Chyba wcale nie będę robiła rozsad, bo w zeszłym sezonie prawie wszystko stracilam, a to co zostało nie dało rady wytworzyć nasion.
Na obecną chwilę myślę raczej o nadrabianiu braków w drzewach, krzewach i bylinach.
Mam tylko nadzieję, że wszelkie okoliczności mi na to pozwolą.
Pozdrawiam serdecznie. :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu :wit u nas dziś ładna pogoda, tylko ja trochę do kitu, noc nie przespana, wczoraj dostałam blokadę w bark, bolało jak nie wiem, ale to po to żeby już nie bolało, wiec jestem dobrej myśli ;:108 na listonosza czekam, znowu mamy zastępstwo i nie dochodzi nic na miejsce, muszę dzwonić, już skargę złożyłam ale widzę, że bez rezultaty na razie, jestem wściekła i nie wyspana, a tu taka piękna pogoda koło nosa mi ucieka ;:219
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Gdzie Wy macie taką piękną pogodę? Zazdroszczę Wam. U mnie ciągle wieje i pada, słoneczka nie było już bardzo dawno ;:185 Nie chce się z domu wychodzić
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
majalis2013
500p
500p
Od: 20 mar 2013, o 08:10

Post »

Ładna pogoda to nie zawsze słonko, u mnie dzisiaj 11 stopni :)
Agata
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sprostowanie, właśnie dorwałam doręczyciela Marysiu ;:196 , ale powiedział, że jak wiemy e coś ma przyjść to na pocztę, bo on tu nie będzie przychodził bo jest w zastępstwie i już, jak chcemy to i skargi pisać możemy, ludzi im brak ;:185 Czy zatrwian teraz siać?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam wszystkich serdecznie ;:4

Ewuniu mam nadzieję że z czasem ta niechęć Ci minie, bo rozumiem chwilowy bezsens ;:168 Ja bardzo lubię wszelkie rozmnażanie czyli przyczynianie się w sposób czynny do stanu roślin. Wszystkie sukcesy przynoszą mi ogromną satysfakcję :D Ja powoli rezygnuję z oleandrów, bo wszystkie u mnie chorują i nie wiem czy to tarczniki czy inne tałatajstwo. Począwszy od dużej rośliny pamiątkowej skończywszy na sadzonkach przywiezionych z Turcji. Wszystkie mają takie same objawy i postanowiłam zrezygnować z ich upraw. Życzę sił żebyś mogła dbać o swoje królestwo tak jak masz na to ochotę ;:196

Iwonko 0042 z niepokojem czytam, że znowu coś Cię boli i kolejne zastrzyki Ci aplikują :shock: Zdrówka Ci życzę ;:196 Ja myślę, że PP działa tak jak szef jednostki pracuje, wszystko zależy od człowieka. Moi na szczęście chcą pracować i robią wszystko, żeby korzystać z PP ;:215 a nie szukać alternatywy.
To co piszesz jest dla mnie niezrozumiałe, przecież wykupując znaczek i wpisując adres zawieramy pewną umowę na usługę. Inpost przynosi Ci list do drzwi, a jeżeli Cię nie ma to wystawia awizo :wink: Zatrwiam ma termin sianie III/IV niestety na parapecie (albo w tunelu).

Iwonko 1 u mnie codziennie świeci słońce, czasem przebija się przez chmury a dzisiaj świeciło pełną gębą ;:3
Poza tym oczywiście wiało i troszkę kropiło, niestety ziemia rozmarza, woda wsiąka i jest straszne błoto ;:219

Agatko ale najczęściej słońce kojarzymy z ładną pogodą ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego wieczoru!
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, widzę, że wróciłaś z wojaży i zaprezentowałaś swoje śliczne powojniki.
Wszystkie bardzo mi się podobają, ale najpiękniejszy jest ten pełny w kolorze wrzosowym.
Ja też cieszyłam się dzisiaj słonkiem i byłam w doskonałym humorze. Do czasu, ale nie chcę o tym ...
Dzieci przyśpieszyły swój przyjazd na pączki o cały tydzień, tak więc cieszę się, bo już w tę sobotę będę ich miała w domu.
To mi trochę poprawiło humor.
Dobrego wieczoru, Marysiu. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na szczęście, dobrze się skończyło z PP, dorwałam go na drodze :) Marysiu czy Ty masz tego powojnika co mi się marzy ;:oj , te dzwoneczki ciemne, prawie czarne, nawet nie wiem jak się nazywa, chciałam go szukać, a bardzo mi się podoba.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu ;:196 ;:196
Piękne powojniki pokazałaś ;:138 ;:138 ;:138
U mnie pogoda pod psem i w związku z tym nastrój też kiepski :(
Serdecznie pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Marysiu.....także koniecznie muszę pochwalić twoje powojniki, jednak najładniejszy dla mnie ten podwójny. ;:215 . Prawdziwe cudo. ;:63 . U mnie też ich troszkę się przewinęło ale nie chcą rosnąć. Dałam sobie z nimi spokój....chyba. ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lucynko byłam u koleżanki od huśtania :;230
Mam trochę pietra, bo nie okryłam ani nie okopczykowałam żadnego powojniki i zobaczymy co wyjdzie na wiosnę ;:oj
Blue Light jest u mnie trzecią zimę więc zobaczymy :wink:
Co Ci zepsuło humor ;:196 mam nadzieję, że impreza pączkowa będzie udana :D
Ściskam Cię ;:4

Iwonko jest podpis na dole, ale może kolor mało wyraźny to Fusca kupiłam go za 2,99 w LM i mam nadzieję że wyjdzie na wiosnę, bo też go nie zabezpieczyłam. Rośnie w takim miejscu, że może nic mu nie będzie :D Wiesz jak się rozmnaża powojniki?

Tereniu oj nie pozwól, żeby pogoda miała taki wpływ na Twój nastrój :D ;:4
Miło że powojniki się podobają, bo Tobie niełatwo zaimponować ;:168
Życzę słoneczka i dobrego humoru ;:196

Zeniu u mnie też nie chciały się zadomowić, ale nie wiem czy mam do nich więcej szczęścia czy to przypadek i coś drgnęło...są ;:215 Ten pierwszy to zastany po poprzednikach, dwa razy przesadzany, czasem choruje na uwiąd ale potem wychodzi i jest :D Ten który Ci się podoba Blue Light bardzo powoli się rozrasta, bo pewnie nie tnę go jak trzeba, ale na razie nie znika :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”