Zbieranina Wiśni
- brombiel
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 cze 2014, o 13:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zbieranina wisni
Ale piękne bombki
a co do przepowiedni kaktusowych wierzę w nie mocno i bardzo chcę by się spełniły 
- Rafal44
- 500p

- Od: 15 kwie 2013, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorodne egzeplarze i ciekawa kolekcja podoba mi sie
Trzymam kciuki za Brasilicactus haselbergii. Moj jest leniwy kwitl ostatnio 3 lata temu. W ostatnim sezonie sporo podrosl licze ze wezmie przyklad z Twojego.
Pozdrawiam Rafał
- PiotrAPD

- Od: 28 kwie 2015, o 01:07
Uwielbiam kiedy kaktusy się budzą i pokazują nam takie widoki jak ta Parodia haselbergii. Cudowne uczucie 
-
wisnia897

- Od: 23 sie 2010, o 11:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
(Echinopsis, Notocactus submammulosus, Gymnocalycium monvillei, Astrophytum senile)

Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
U Wiśni (roślinkowy mix)
- brombiel

- Od: 22 cze 2014, o 13:35
Nooo takie zdjęcia to ja mogę oglądać... zawsze...aż tęskno do wiosny i lata

- nolina

- Od: 20 mar 2010, o 21:37
...tak ,zdecydowanie.....ja też mogę oglądać ,aż lepiej na duszy 
- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Wiadomo że już zaczynamy niecierpliwie odliczać dni do wiosny ale póki co takie widoki doskonałe! 
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
- bool

- Od: 26 lip 2010, o 22:49
- Kontakt:
Mam ogromną słabość do takich pięknie kwitnących piłek i podziwiam ludzi, którym się udało takie cuda wyhodować.
Zawsze jak kupuję młodą roślinę lub wysiewam, to oczami wyobraźni widzę moje kaktusy za 15 lub 20 lat... i właśnie wygląda to mniej więcej tak jak u Ciebie.
Pozdrawiam!
Zawsze jak kupuję młodą roślinę lub wysiewam, to oczami wyobraźni widzę moje kaktusy za 15 lub 20 lat... i właśnie wygląda to mniej więcej tak jak u Ciebie.
Pozdrawiam!
Kwiatki naprawdę bardzo ładne, ciężko wybrać zwycięzcę. Każdy ładny, chociaż bardziej w oczy rzucają się te żółte 
-
leszek2

- Od: 11 kwie 2010, o 10:15
Piękne kwitnienie kaktusików,szczególnie G.monvillei,bo Ja mam aż pięć dorosłych sztuk,ale jakoś nie chcą Mi się pokazać
z kwiatuszkami
będę musiał z nimi pogadać
,aby Mi zakwitły 
z kwiatuszkami
poz.Leszek
Kaktusy Leszka2
Kaktusy Leszka2
- Aileen

- Od: 20 cze 2015, o 17:54
Fajne, ciepłe, kwitnące wspominki
Widzę, że niektórzy podopieczni poczuli wiosnę i już ruszają z kwitnieniem
Coś się zaczyna dziać
Pozdrawiam Lidia
Widzę, że niektórzy podopieczni poczuli wiosnę i już ruszają z kwitnieniem
Pozdrawiam Lidia
- Phacops
- 1000p

- Od: 8 wrz 2012, o 09:43
- Kontakt:
Czasami z kwitnieniami bywa różnie. Miewałem kwiaty na Mammillaria camptotricha marnier-lapostollei dosłownie cały rok.... jak się to rozpędziło pod koniec lata to i w zimę kwitło. mimo że sama roślina już pomarszczona. Tym czasem teraz nic się nie dzieję.
- ejacek

- Od: 16 lis 2008, o 19:58
Kaktusy w doskonałej formie zawsze cieszą oczy 
-
wisnia897

- Od: 23 sie 2010, o 11:08
Serdecznie dziękuję wszystkim za miłe komentarze
Widzę, że już wszyscy wyczekują wiosny
Jeśli chodzi o kwitnienia to faktycznie bywa z tym różnie - pąki B.haselbergii o tyle mnie zaskoczyły, że nigdy nie zbierał się do kwitnienia aż tak wcześnie. Było już kwitnienie w połowie lutego, w marcu, w maju, ale w styczniu?
Leszek, co do G. monvillei, to uważam, że jest to roślinka troszkę złośliwa (przynajmniej moja sztuka)
W jednym roku zakwitła, w następnych dwóch nie, potem zakwitła, potem znowu nie... żadnego wzoru, nieprzewidywalna taka
B. haselbergii od tygodnia mi obiecuje, że już zaraz otworzy pąki, więc póki do jeszcze kilka wspomnień. Tym razem coś dla mammillariowców. Jakby nie patrzeć, mammille stanowią nadal jedną piątą całego zbioru, dopiero niedawno gymnokalicja uzyskały przewagę liczebną, nie będę więc udawała, że Mammillarie nie istnieją
Ja Mammillarie traktuję trochę po macoszemu i nigdy mi nie zależało na nazwach gatunkowych, stąd też potrafię nazwać tylko Mammillaria hahniana, ale jakby komuś się nasuwały nazwy gatunkowe całej reszty, niech się nie krępuje

Miłego dnia
Jeśli chodzi o kwitnienia to faktycznie bywa z tym różnie - pąki B.haselbergii o tyle mnie zaskoczyły, że nigdy nie zbierał się do kwitnienia aż tak wcześnie. Było już kwitnienie w połowie lutego, w marcu, w maju, ale w styczniu?
Leszek, co do G. monvillei, to uważam, że jest to roślinka troszkę złośliwa (przynajmniej moja sztuka)
B. haselbergii od tygodnia mi obiecuje, że już zaraz otworzy pąki, więc póki do jeszcze kilka wspomnień. Tym razem coś dla mammillariowców. Jakby nie patrzeć, mammille stanowią nadal jedną piątą całego zbioru, dopiero niedawno gymnokalicja uzyskały przewagę liczebną, nie będę więc udawała, że Mammillarie nie istnieją
Ja Mammillarie traktuję trochę po macoszemu i nigdy mi nie zależało na nazwach gatunkowych, stąd też potrafię nazwać tylko Mammillaria hahniana, ale jakby komuś się nasuwały nazwy gatunkowe całej reszty, niech się nie krępuje

Miłego dnia
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
U Wiśni (roślinkowy mix)