Hacjenda Anego już ma 10 lat
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Hacjenda Anego już ma 10 lat
Aaa słyszałam juz słowo gif - ale z komputerami aż tak bardzo się nie przyjaźnię
nie potrafię, więc podziwiam 
- any57

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Teoretycznie mógłbym być bo kuzynka o rok młodsza będzie za chwilę ... prababcia.beatrix+ pisze:Dziadku...gdzieżeś Ty?
Niestety nie jestem i dobrze. Bo to i wyglądu nie mam i wariackie pomysły mnie się trzymają - miałbym zły wpływ na nie.
A tak po prawdzie to zdechł mi komp a z tel. to kiepsko sie pisze. Ale czytam
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Andrzeju szkoda ,ze nie jesteś już dziadkiem, więc nie wiesz jakie to szczęście mieć w objęciach takiego brzdąca
Miałby Ci kto pomagać w ogródku 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Tak, tak miałby Ci kto zerwać pierwsze wychuchane kwiatki z grządki, miałby kto Ci zająć każdą wolną chwilę i koniec z pieszczeniem rabatek, pieściłbyś wnuka
Andrzeju, a tak na serio to miłej zimowej soboty
Andrzeju, a tak na serio to miłej zimowej soboty
- any57

Tak też było.Maska pisze:miłej zimowej soboty
Po raz pierwszy w tym roku spotkałem się z sąsiadem na ogrodzie.
Ja chodzę codziennie
W piecu ogień, w dzbanku grzane wino ... pogadalismy
Gdybym miał wnuki ... wyciąłbym wszystkie róże by się nie pokłuły
- asma

- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Andrzeju po co zaraz wycinać Bogu ducha winne róże?
Noże też byś wyrzucił?
i żelazko ...i .... 
Noże też byś wyrzucił?
- mysia
- 200p

- Od: 28 wrz 2014, o 18:37
jak ma wyglądać ,czy ma być szalony,mieć ,,różne'' pomysły , czy taki nijaki - lelum po lelum
dziadek szalony i z pomysłami jest bardziej lubiany przez wnuki
miłego wieczoru Wam życzę
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Andrzeju!
ptaszki robią wrażenie!
Potwierdzam , bycie babcią...dziadkiem , do tego z szalonymi pomysłami - cudowne doznania
Pozdrawiam !
Potwierdzam , bycie babcią...dziadkiem , do tego z szalonymi pomysłami - cudowne doznania
Pozdrawiam !
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- any57

Witam miłych gości - zima szaleje, śnieg sypie, wiatr zawiewa ... nie ma to jak w ciepłym domku przy komputerze
Asiu - napisałem o wycięciu wszystkich róż ... bo chciałem pokazać jak bardzo chciałbym być dziadkiem
Przecież nie zrobiłbym tego
Takie są piękne
Wspominałem że wnuki sąsiada przesiadują całe dnie u nas - większy ma 7 lat, a mniejsza dopiero 2 skończyła i jak tylko nauczyła się chodzić to dreptała do nas pytając ... cio to, cio to? a przy kaktusach mówiła ... Anitka nie! ała!
Wszystkiego można nauczyć

Marysiu i Bogusiu - macie rację, "szalony" dziadek jest lepszy - bardziej lubiany (pamiętam mojego dziadka i jego pomysły
)
To dlatego wnuki sąsiada potrafią zaraz po przyjściu zwiać do nas i siedzieć do samego końca. Oglądają, zagadują, jedzą razem z nami i ... bawią się z przyszywanym dziadkiem, który stale wymyśla nowe zajęcie
Mój dziadek nauczył mnie różnych sztuczek - potrafił bawić się się z wnukami, bo dziadkowie są do zabawy, a rodzice do wychowania
Kontynuuję jego nauki
Róż nie wytnę, a stale dosadzam

Asiu - napisałem o wycięciu wszystkich róż ... bo chciałem pokazać jak bardzo chciałbym być dziadkiem
Przecież nie zrobiłbym tego
Takie są piękne
Wspominałem że wnuki sąsiada przesiadują całe dnie u nas - większy ma 7 lat, a mniejsza dopiero 2 skończyła i jak tylko nauczyła się chodzić to dreptała do nas pytając ... cio to, cio to? a przy kaktusach mówiła ... Anitka nie! ała!
Wszystkiego można nauczyć
Marysiu i Bogusiu - macie rację, "szalony" dziadek jest lepszy - bardziej lubiany (pamiętam mojego dziadka i jego pomysły
To dlatego wnuki sąsiada potrafią zaraz po przyjściu zwiać do nas i siedzieć do samego końca. Oglądają, zagadują, jedzą razem z nami i ... bawią się z przyszywanym dziadkiem, który stale wymyśla nowe zajęcie
Mój dziadek nauczył mnie różnych sztuczek - potrafił bawić się się z wnukami, bo dziadkowie są do zabawy, a rodzice do wychowania
Kontynuuję jego nauki
Róż nie wytnę, a stale dosadzam

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Andrzeju zapowiadasz się więc na wzorowego dziadka
Mój dziadek żył krótko, ale zdążył zostawić po sobie wspaniałe wspomnienia. Wiesz bardzo lubiłam czesać jego włosy (a miał wspaniałą czuprynę) często wplatałam wstążki w jego włosy. Jednego razu poszedł z taką wstążką na piwo do pobliskiej knajpki gdzie spotykał się ze swoimi kolegami. Jak zobaczyli, a to były inne czasy, to mieli niezły ubaw, ale mój dziadek wcale się na mnie nie gniewał
Życzę Ci takiej kochanej wnuczki 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Ja z dziadkami chodziłam na ogródek, więc coś we mnie zaszczepili czyli miłość do roślin .Pamiętam jak pięknie kwitły tam malwy,było mnóstwo krzaczków agrestowych i porzeczkowych, kurki, króliki i jedna pnąca róża z malutkimi kwiatami ,jabłka, gruszki i śliwki i wielki kompostownik.Jestem ciekawa Twojego tegorocznego różanego królestwa
- any57

Marysiu, mój dziadek oprócz sztuczek i różnych zabaw nauczył mnie oszczędności.
Często pożyczał pieniążki na grę w karty i oddawał z procentem
Jadziu, w tym roku dopiero zalążek różanki będzie, ale nic nie stoi na przeszkodzie byś mogła zaspokoić ciekawość
Często pożyczał pieniążki na grę w karty i oddawał z procentem
Jadziu, w tym roku dopiero zalążek różanki będzie, ale nic nie stoi na przeszkodzie byś mogła zaspokoić ciekawość
- mysia
- 200p

- Od: 28 wrz 2014, o 18:37
A nie mówiłam - jednogłośnie stwierdzono- masz wszelkie predyspozycje na przyszłego wzorowego dziadka
a różyczki sadż , sadż w niczym nie będą przeszkadzać , a będzie jeszcze piękniej
u mnie prawdziwa zima , trochę mróz mniejszy , ale ptaszki dokarmiam , bo im zasypało , na mojej gruszce - staruszce dzięcioły mają
wyżerkę , jednocześnie jest 3-4 ale te mniejsze , tych dużych teraz nie widzę
a sikorki , wróbelki mają różne ziarenka i słoninkę
są jeszcze takie malutkie z żółtymi piórkami , ale nie wiem czy to dzwoniec czy mazurek , bo tylko śmigają ,nie zdążę im się przyjrzeć
pozdrawiam i miłych
a różyczki sadż , sadż w niczym nie będą przeszkadzać , a będzie jeszcze piękniej
u mnie prawdziwa zima , trochę mróz mniejszy , ale ptaszki dokarmiam , bo im zasypało , na mojej gruszce - staruszce dzięcioły mają
wyżerkę , jednocześnie jest 3-4 ale te mniejsze , tych dużych teraz nie widzę
są jeszcze takie malutkie z żółtymi piórkami , ale nie wiem czy to dzwoniec czy mazurek , bo tylko śmigają ,nie zdążę im się przyjrzeć
pozdrawiam i miłych
Witam serdecznie
Cudna działeczka.Troszkę czasu zajęło mi przeczytanie jak ją zagospodarowywałeś ale było warto. Osobiście róże jakoś mi nie leżą ale w twoim ogrodzie wyglądają imponująco 
- any57

Witam miłych gości
Marysiu, z żółtymi piórkami to pewnie dzwoniec - są bardzo liczne i na równi z wróblami pierwsze w karmniku. Na pewno nie są to mazurki, bo te są odmianą wróbla i ogromna większość ludzi myli wróbla z mazurkiem.
Jednak łatwo je odróżnić - mazurek ma plamkę na policzku, wróbel nie.
Bardzo zmalała ilość wróbli, w niektórych rejonach niemal całkowicie zostały wyparte przez mazurka.
Oto dzwońce

Witaj Mariuszu! Dziękuję za dobre słowo i ... będę podglądał jak zagospodarowujesz swoją działeczkę
Marysiu, z żółtymi piórkami to pewnie dzwoniec - są bardzo liczne i na równi z wróblami pierwsze w karmniku. Na pewno nie są to mazurki, bo te są odmianą wróbla i ogromna większość ludzi myli wróbla z mazurkiem.
Jednak łatwo je odróżnić - mazurek ma plamkę na policzku, wróbel nie.
Bardzo zmalała ilość wróbli, w niektórych rejonach niemal całkowicie zostały wyparte przez mazurka.
Oto dzwońce
Witaj Mariuszu! Dziękuję za dobre słowo i ... będę podglądał jak zagospodarowujesz swoją działeczkę