a powyżej widzę kalina - czy wiesz jak ma na imię ???
  a powyżej widzę kalina - czy wiesz jak ma na imię ???Cudna ta białe róża

Biała azalia ślicznie obsypana kwiatami, a czerwona w górze taka dostojna.
 Biała azalia ślicznie obsypana kwiatami, a czerwona w górze taka dostojna.  Kocimiętka ładnie, sztywno stoi, swojej się pozbywam powoli, bo stale się pokłada.
 Kocimiętka ładnie, sztywno stoi, swojej się pozbywam powoli, bo stale się pokłada. 

nieco od dołu obcięliśmy ale boję się z góry ściąć bo to ochrona środowiska, są na mojej działce, chcę je nieco zmodelować nie będzie szumu mam sąsiadkę pewnie doniesie. Pytałam telefonicznie to nie wolno kaleczyć drzewa, powyżej 8 lat, jakieś tam w obwodzie cm itp.
 nieco od dołu obcięliśmy ale boję się z góry ściąć bo to ochrona środowiska, są na mojej działce, chcę je nieco zmodelować nie będzie szumu mam sąsiadkę pewnie doniesie. Pytałam telefonicznie to nie wolno kaleczyć drzewa, powyżej 8 lat, jakieś tam w obwodzie cm itp.

Piękny ten ostatni RH, chyba nowy nabytek?
 Piękny ten ostatni RH, chyba nowy nabytek?

O, właśnieTo największa przyjemność mus sadzić
 Święta racja
 Święta racja 
  Bajka
  Bajka   
  W moim sąsiedztwie rośnie ich kilka i nie mają takich grubych, dorodnych kwiatostanów
 W moim sąsiedztwie rośnie ich kilka i nie mają takich grubych, dorodnych kwiatostanów   W ogóle wyglądają na drapaki... Twój to popisowy egzemplarz
  W ogóle wyglądają na drapaki... Twój to popisowy egzemplarz  

OoooMaju, to o czym Ty mówisz ( czy to kwitnie na biało?) to jest rdestówka Auberta. Mój to rdest zadarniający wężownik.
Miałam jeszcze rdest pokrewny. Bardzo fajna miniaturowa odmiana. Niestety nie wytrzymał suszy. Rósł w miejscu, gdzie nigdy nie docierała woda z podelwania. Musze jeszcze raz do kupić
 widzisz nawet nie wiedziałam, że taka roślinka istnieje
 widzisz nawet nie wiedziałam, że taka roślinka istnieje   
  poczytam o tych odmianach, ten przy schodkach super tam wygląda...
 poczytam o tych odmianach, ten przy schodkach super tam wygląda...